KÉRDÉS / HELP!

Fanklub, Weblap, Fórum Help

KÉRDÉS / HELP!

HozzászólásSzerző: Basti » 2016.11.28. 12:55

A felmerülő kérdéseket itt próbáljuk majd megválaszolni.
"Wenn ich vieles hier so lese kann ich verstehen warum bei Bayern immer von Erfolgsfans geredet wird !!!" (Facebook)
Avatar
Basti
 
Hozzászólások: 1598
Csatlakozott: 2013.06.23. 21:23
Tartózkodási hely: Debrecen
Kedvenc játékos: Scholl, Deisler, Kimmich

Re: KÉRDÉS / HELP!

HozzászólásSzerző: jani23 » 2017.01.30. 11:56

Kedves "családtagjaim" !
A segítségeteket szeretném kérni !
A hétvégén Siófokon leszek egy hotelben, ahol nincs eurosport2.
Van valakinek helyismerete, és tippje, hogy hol tudnám megnézni a Schalke elleni meccset ???
Köszönettel !

János

Mia san mia
STERN DES SÜDENS
Avatar
jani23
 
Hozzászólások: 2117
Csatlakozott: 2013.06.23. 22:33
Tartózkodási hely: Budapest

Re: KÉRDÉS / HELP!

HozzászólásSzerző: Veidt » 2017.06.06. 00:09

Mindennemű feszültséggeneráló szándék nélkül kérdezném a stafftól: nem tartjátok égőnek, hogy az elmúlt jó néhány hétben már-már rendszeressé váltak a legdurcásabb gyermekeket is megszégyenítő Real Madriddal kapcsolatos posztok a Facebook-oldalatokon? Megértem, hogy fáj a kiesés, és fáj az erőteljes bírói belenyúlás. Még véletlenül sem szeretnék kioktatni senkit, de én személy szerint vállalhatatlannak tartom mind a prezentált hangnemet, mind az ezzel közvetített üzenetet. Persze, madridistaként az én véleményem semmiképp sem nevezhető pártatlannak, viszont azt szurkolói hovatartozástól függetlennek látom, hogy valaki tisztában legyen azzal, hogy egy olyan nagy követői számmal rendelkező oldal, mint Ti, vállára hatalmas felelősség nehezedik. Jobb esetben az olyan oldalak, akik komolyan gondolják a hírszerkesztést és a releváns szurkolói szubkultúra tájékoztatását, egyben egyfajta közéleti szerepet is magukra vállalnak, köztük a polkorrektségre való törekvést is. Persze, ez nem törvényszerű, és még csak nem is kötelező. Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, viszont ez a stílus eddig egyáltalán nem volt jellemző a munkátokra, ezért is állok értetlenül a dolgok előtt. Félve kérdezem meg, hogy mi értelme van az olyan hülyeségek folyamatos mantrázásának, mint hogy Javi Martínezt jogtalanul állították ki az első meccsen, vagy azt, hogy vajon akkor is posztoltatok-e heteken keresztül, amikor tavaly a bírói tévedések nélkül nem jutott volna tovább a Bayern a Juventus ellen. Erről egy kicsit a "bort iszik, vizet prédikál" mondás jut eszembe. Még sokáig lehetne szemezgetni a releváns eseményekből (tévesen megítélt büntető az első meccsen, les Ramos öngólja előtt, nulla akciógól, stb.), de irományom abszolút nem ezzel a céllal született, a sokszor igencsak komikus fórum-hozzászólásokra sem reagáltam, nem is érdekel különösebben, viszont az említett felelősség folyamatos arcon köpése miatt úgy érzem, hogy meg kell írnom ezt a kommentet. Én a magam részéről nem kívánom követni a munkátokat a továbbiakban, persze egyetlen követő nem oszt és még csak nem is szoroz, valószínűleg hidegen hagy Titeket, de a helyetekben azért elgondolkoznék azon, hogy vajon hány ember szemében járatjátok le magatokat (és a munkátokat) teljesen az ilyen jellegű tartalmakkal. Talán érdemesebb lenne felnőni a klubhoz és méltósággal viselni a vereséget.
Avatar
Veidt
 
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2017.02.05. 16:58

Re: KÉRDÉS / HELP!

HozzászólásSzerző: Véder Nagyúr » 2017.06.06. 07:03

+1 pedig én Bayernes vagyok és rühellem is a Realt. De egy komoly oldal és komolynak nevezhető közösség azért tartsa meg a méltóságát. A párharc után még valamennyire érthető is volt, mert nagyon fájt a kiesés, de azért ennyi idő után már túl kéne tennünk magunkat ezen. Pláne hogy ezekből a kommentekből semmi haszon, nem fog változni semmi, max magunkat járatjuk le
Avatar
Véder Nagyúr
 
Hozzászólások: 253
Csatlakozott: 2017.04.04. 21:20

Re: KÉRDÉS / HELP!

HozzászólásSzerző: Kontár Béla » 2017.06.06. 11:08

Habár Én nem követem a facebook oldalt, de ide is lett szúrva egy picikét.

Nem tudom miért kéne pollkorrektnek lenni? Eléggé objektív az oldal szerintem, de pollkorrektnek nem, hiszem, hogy kéne lenni, ez egy abszolút téves felvetés. Már ne haragudj!? Ez egy sport oldal,ha jól tudom? Azért, hogy te nyugodtabban olvashasd, meg a lelked megnyugodjon, hogy tökre mindent megérdemeltetek az elmúlt években? Nevetséges, legalább nyugodtan azt is elolvashatod/ elolvashatnád, ami objektívebb, és nem csupán a "legjobbak vagytok" címmel megy, ami egy nettó hazugság. Több ok miatt is.

Az egy dolog, hogy lehet a hangnemet kritizálni, de szerintem az egyik legszínvonalasabb oldal a Bayerné, és összességében magas színvonalon működik, ráadásul sokan elismerik -még jó magam is- hogy jó a csapatotok összességében, de persze nyilván nem tetszik, ha szembe jönnek a tények, és habár nem vagyok konteó hívő, de eléggé össze rakható jó néhány dolog, ami összefügg, és elég érdekes.

Az az egyik legviccesebb, -ráadásul- hogy olyan hangnemet engedsz meg -habár nem vulgárisat, ez igaz- ami nyilván semmi pollkorrektséget nem tartalmaz, mikor pont azt követeled, és az álságos "kioktató" hangnem mellett csúsztató, és nem igaz amit leírsz, mondjuk ki/írjuk le.

Szerintem nem csupán nem azért nem válaszolsz még a normálisabb felvetésekre sem -mert oké legyen egy szint, ami alá nem süllyedsz-, mert azok nevetségesek, hanem mert most mit mondanál? A tényekre? Tudjuk, hogy semmit, ha bánt jobban is teszed, ha nem olvasod az igazságot.

Szóval Te vagy, aki bort iszik, és vizet prédikál.

De, hogy pl reagáljak még 1-2 konkrét dologra:

Mitől is volt jogos Javi Martinez kiállítása? Ugyanis egyáltalán nem volt az, épeszű bíró nem állítja ki Őt, de semmi baj, főleg az első eset nem volt sárgás, de ha arra adott, akkor 2 percben belül nem adok még egyet, ami nem volt különösebben súlyos, sokkal inkább teátrális, és Ronaldot bőven körbe vették még ott sokan.

Az meg az egyik kedvencem, amikor idecitálja valaki a teljesen más Juve elleni meccset, amin ha jól tudom a juveból nem lett senki kiállítva jogtalanul, és közel sem voltak, olyan bírói hibák, mint nektek, és ki lehet vesézni azt a meccset, de ott tényleg a jobb csapat jutott tovább -1 jó 50 perce volt a Juvénak összesen-. https://www.youtube.com/watch?v=O_FbbotvsQ0 nem látom a Mi 4 gólunkból melyik is volt les? Jah egyik sem. Mind szabályos volt? Szerintem igen. https://www.youtube.com/watch?v=Aa8ZgyLFQXw Morata gólja meg inkább véleményes előrébb van a lába, habár mondjuk ez kisebb hiba még, ha hibának is vesszük, mint kiállítani valakit meg megadni 2 lesgólt. ;)´Illetve van még egy félidő vissza, Mák meg itt is volt ott is volt.

Tévesen megítélt büntető? Ha már szigorúan nézzük a kezére pattant azért, és emlékszem Én Alaba féle büntetőre is még 2012-ből, de ennyire ne menjünk vissza, sehol nem voltatok az első félidőben, és az a büntető inkább véleményes volt, mint sem pl színtiszta szerelés, vagy les ügye. ;)´

Akció gólt meg ügye lesből, meg ember előnyben jogtalanul talán könnyebb rúgni. Mondjuk Vidal fejese gyönyörű volt. Az meg vétlen les volt Müller esetében, és teljesen vissza jöttünk a meccsbe... erre kiállítják Vidalt két meccsen két jogtalan kiállítás, gratulálok.

Tehát maximum Te vagy komikus. Aztán olyan ordító tévedésekre, meg ami a javatokra történt ki sem térek az utóbbi években. Amit a Bayern elszenvedett sokszor, és amit Ti kaptatok össze sem hasonlítható, erre ide jössz egy Juve meccsel, ne viccelj már kérlek. Azt hiszem kimerítően megadtam a választ neked, és inkább objektivitásról beszéljünk, meg annak hiányáról nálad. Ha már elvárod, ha szívedre teszed a kezed, sem Ronaldo, sem a Real valójában nem nagyon érdemelte meg a díjai nagy részér az utóbbi években, sőt ha szívünkre tesszük a kezünket, akár egy rossz szót sem szólhatnának, ha nem nyertek volna semmit, ez a másik véglet.
Avatar
Kontár Béla
 
Hozzászólások: 2398
Csatlakozott: 2013.06.23. 23:18

Re: KÉRDÉS / HELP!

HozzászólásSzerző: mia san mia » 2017.06.06. 11:25

Veidt írta:...

Részben egyetértek, részben nem. Nekem nincs közöm a facebook oldalhoz ezt leszögezem.
Annyiban igazat, adok, hogy ezen valóban túl kell lépni, jómagam ezt már megtettem.
Annyiban pedig nem adok igazat, hogy ha senki nem fogja ezt sulykolni, akkor az emberek szépen elfelejtik.
Amellett, hogy szerintem megérdemelten nyert BL-t a Real, nem árt ha emlékezik mindenkire arra, hogy ott bizony borzalmas játékvezetői ténykedés segítette a csapatot.
Én azt mondom, hogy a Bayern nem élt a bíró adta lehetőséggel, a Real igen. Ez jelentette a különbséget a párharcban.
Legközelebb ha akkor kamutizit kapunk a Real ellen mint a ház, nem azért fogok drukkolni, hogy kihagyjuk, az igazságérzetem miatt, hanem azért, hogy rúgjuk be és üvöltsünk bele az arcukba.
Amolyan van Bommel/Effenberg stílusban.
"Felébredés az éjszakában, az év minden évszakában...fejem alatt egy párna általában egymagában.
Néha hanghullámok körbefonó hangulathulláma segít továbblépni életutunk tudattalanába... "
Avatar
mia san mia
 
Hozzászólások: 1077
Csatlakozott: 2013.06.29. 10:19
Tartózkodási hely: Pécs

Re: KÉRDÉS / HELP!

HozzászólásSzerző: pizarro » 2017.06.06. 21:38

A történethez tartozik a "Sikersztori Bayern módra 2012-2014" című könyv 85. oldalán található két mondat (utána a 127. oldalon Hummels meg nem adott gólja a kupadöntőről):
"A játékvezető aligha vitatható módon a 11-espontra mutatott, némileg érthetetlen módon azonban nem mutatta fel a sárgát Danténak, akinek ez már a második lett volna. A közhely szerint a játékvezető nem akart beavatkozni a mérkőzés folyásába. De azt nem szabad elfelejtenünk, hogy nemcsak a piros lap felmutatása, hanem a fel nem mutatása is egy közrehatás."

Sok kívülálló megkérdezte tőlem az első könyv után, hogy "de akkor te elfogultan írod", és a mai napig nem is tudtam megfogalmazni jól, mert hogyapicsába ne írjak elfogultan, amikor a világon a kedvenc dolgomról írok, annak a legnagyszerűbb történetéről. Ez egy hősi történet, miért kéne NEM hősi történetet írnom belőle? A kedvesednek te sem azt mondod, ha a fülébe suttogsz, hogy "szépek a szemeid, de a füled igazán otromba, a TakácsJulcsié sokkal jobb."

Ugyanennek a kiadónak egyik realos verziójában 2013 Aranylabda kapcsán nemhogy nincs megemlítve a Bayernnek valamely játékosa, különösen Ribéry, de még ki is kéri magának a szerző, hogyan merészel bárki is egyáltalán egy bolygón említeni bárkit a Messi-Ronaldo párossal. Érted bazmeg,2013-ban, amikor minden, ami foci volt, azt mi csináltunk. Tavasszal is, de még ősszel is.

Én ezzel szemben tételesen leírom, miért gondolom külső beavatkozásnak a 2013-as Aranylabda-szavazást. Az összes anomáliát. Ahogyan akkor sem kommentelgetek a Facebook posztjaik alá, ha 1000. alkalommal is leírják a Bayernnel szembeni szokásos mantrákat, hogy ne csinálják. Inkább írok ide egy 8-10 pontból álló cikket amiben leírom, miért nem gondolom, hogy Hummels leigazolása valami ördögi tett lett volna. Ahogyan a kiesés harmadnapján vagy az utolsó forduló után két cikkben leírtam azt is, miért gondolom elbaltázottnak a szezont.

És akkor akkora erkölcsi mércét állítunk, mert egy futballszurkoló cikizi a másik csapatot vagy egy messzemenőkig inkompetens személyt. Az a szurkoló ismerve. Emberi. Vagy azt várjátok el mástól, hogy a frakk alá is szmokingot vegyen, ha kimegy az Arenába? Minden szurkoló más vérmérséklettel bír, akár egy virtuális szerkesztőségen belül is, mert nem vagyunk droidok, hogy ugyanazt és ugyanúgy gondoljuk a Bayernről. Persze mondjuk azon az alapvetésen túl, hogy pl. nem akar egyikünk se olyanon élvezkedni, hogy "de rácsapnám a klublegenda Schweinsteiger pöcsére a WC-deszkát", mint az egyik ismert blogon. Olyan szintű koherenciát vártok el egyszerű szurkolóktól, ami egy másodfokú ítéletben sincs meg, pedig ott van tétje. Szóval szerintem azért itt a Kassai-emlegetés miatti külső sértődés bőven túltolja azt a bringát, amit Kassai-emlegetés megcéloz.

És akkor még rohadtul nem mentünk bele abba, hogy nem-profi szurkolók meccs hevében tett megnyilvánulásaitól, amit egyébként mindenki más ugyanúgy elmond a TV előtt (én durvábbakat mondtam szombaton hajnalban, pedig én aztán tényleg nagyon szolíd vagyok, amikor épp nem úgy tolom a vodkát, mint most, messze elvonulva a meccstől vagy a Facebooktól) olyan mércét várunk el, mint amit önmagában a Facebook alapítója sem tart be, pedig ő egy külön hatalmi ággá lépett elő.
Avatar
pizarro
 
Hozzászólások: 1243
Csatlakozott: 2013.06.23. 22:13

Re: KÉRDÉS / HELP!

HozzászólásSzerző: mpali » 2018.04.09. 13:25

2019-től bevezetnék az unióban kötelezően az arab számokat. Mit szóltok hozzá?

A Pécsiek véleménye:
https://www.youtube.com/watch?v=vbbSE_AMBGo

Szerintem , rosszabb lesz mint Y2K :-)
Avatar
mpali
 
Hozzászólások: 368
Csatlakozott: 2013.06.27. 14:51

Re: KÉRDÉS / HELP!

HozzászólásSzerző: argo001 » 2018.04.09. 15:41

mpali írta:2019-től bevezetnék az unióban kötelezően az arab számokat. Mit szóltok hozzá?

A Pécsiek véleménye:
https://www.youtube.com/watch?v=vbbSE_AMBGo

Szerintem , rosszabb lesz mint Y2K :-)


Az események magukért beszélnek. Minden más, csak felesleges szótépés. Gondolkodni kell, hosszan, sokat.
Avatar
argo001
 
Hozzászólások: 3116
Csatlakozott: 2013.12.08. 22:54

Re: KÉRDÉS / HELP!

HozzászólásSzerző: mörffy » 2018.04.09. 17:40

Több száz éve az arab számokat használja az egész világ . Az 1 , 2 , arab számok . Az L
, X , C , M római számok . Mi a probléma ?
Avatar
mörffy
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2018.02.13. 17:41

Következő

Vissza: Közösség / KÉRDÉSEK /HELPKi van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó