Bundesliga

Re: Bundesliga

HozzászólásSzerző: szabi90 » 2019.05.10. 09:36

Szegény Frankfurtot azért sajnálom, nagyon rámentek az EL döntőre, de ezzel meg elfogják szórakozni a BL indulásukat. A Leverkusen múlthéten befogta őket, és a Frankfurt még velünk is játszik. Jobb csapat a Lever, meg ezt a Frankfurtot úgyis szétvásárolják, de jó lenne ha visszaforgatnák a pénzt és jövőre is erőt képviselnének.
Avatar
szabi90
 
Hozzászólások: 836
Csatlakozott: 2013.06.23. 21:24

Re: Bundesliga

HozzászólásSzerző: Kozi31 » 2019.05.22. 16:53

Beindult a Dortmund, Thorgan Hazard és Julian Brandtot is leigazolták.Már csak Sanchot kell megtartaniuk.
Avatar
Kozi31
 
Hozzászólások: 387
Csatlakozott: 2013.06.24. 12:28

Re: Bundesliga

HozzászólásSzerző: pussybuvar » 2019.05.23. 06:58

Én örülök annak, hogy erősítenek. Minél méltóbb riválisaink vannak a BuLin belül, annál jobb. A német focinak egyértelműen, de akár nekünk is.
Amúgy is, 7 zsinórban behúzott bajnoki cím után én már azt sem bánnám, ha jövőre mondjuk nem jönne össze. Ha ez az ára annak, hogy nemzetközi szinten erősödjön a német klubfutball.
Avatar
pussybuvar
 
Hozzászólások: 1579
Csatlakozott: 2014.05.03. 16:05

Re: Bundesliga

HozzászólásSzerző: Véder Nagyúr » 2019.05.23. 11:00

hát ezzel én is egyetértek. idén örültem, hogy végül mi nyertünk, Ribery és Robben miatt. de egyébként már tényleg nem érdekel, hogy 7x vagy 15x nyerjük meg zsinórban a bundest.
Avatar
Véder Nagyúr
 
Hozzászólások: 253
Csatlakozott: 2017.04.04. 21:20

Re: Bundesliga

HozzászólásSzerző: speziale » 2019.05.23. 12:45

Szerintem meg húzzuk csak be minél többször...nem akarom a Juve-s haverom szemrehányásait hallgatni :mrgreen:

Az idei pont jó volt, ahogy volt...legyen izgalmas, de nyerjünk a végén...
Avatar
speziale
 
Hozzászólások: 468
Csatlakozott: 2015.04.15. 22:59

Re: Bundesliga

HozzászólásSzerző: procee » 2019.09.23. 13:10

Lenne egy számomra érdekes téma!
Mégpedig, Marco Reus és a BVB kapcsolata.
Mindenki ismeri Reus történetét, fiatalon berobbant a Gladbachban, szárnyalt, de aztán a sérülései miatt mindig lemaradt a válogatottbeli nagy címekről, s egy esetlegesen nagyobb klubba törtnő igazolásról...

Jelenleg a BVB instabil. Láthattuk ezt tavaly is, mikor is 8 pontos előnyt sikerült elherdálniuk.
Hét közben éppen Reus hagyott ki egy tizenegyest a Barcelona ellen, tegnap pedig igazából egy nyert meccset adtak le X-re Frankfurtban.

Több újságíró is felvetette már, tegnap is odadobták Reusnak a kérdést: Mentális probléma van e a csapatnál?
Reus tegnap ezen teljesen kiakadt....

S akkor felteszem én is a kérdést, szerintetek mentális probléma lehet a BVB-nél? S ha igen honnan indulhat a dolog?

Én úgy gondolom, ha nem lenne igazság a kérdésben Reus nem akad ennyire ki. Fájó pontot tapint a kérdés, Főleg nála. Én legalábbis így gondolom. Számomra Reus egy kicsit megtört, beszürkült karakterként hat. Még mindig ő a BVB fő sztárja, rá épül a BVB. Azonban a fent említett dolgok miatt (válogatottal semmit sem nyert, mert sérülés miatt lecsúszott, nem sikerült nagyobb klubba igazolni stb...) úgy gondolom, a tehetségéhez mérten Reus karrierje eddig totál blama. S valahol odabenn ez benn is motoszkál és elégedetlen. Az a srác aki a Gladbach-ot anno szinte egyedül az élvonalban tartotta, gyakorlatilag egy megtört játékossá alakult, balszerencse miatt, s lassan önmagában sem tud hinni. Akkor szerintem senki sem gondolta volna, hogy 30 éves korára a legnagyobb serleg, amelyet megnyer 1db német kupa lesz. Persze van emellett 3 db Német Szuperkupa, de tudjuk, hogy az is mit jelent... Se egy bajnoki cím, sem nemzetközi trófeák, sem klubszinten, sem a válogatottal... Miközben többször is választották az év játékosának. Méltatlan eredménysor egy ilyen játékos neve mellett, azt hiszem ebben mindenki egyet ért. Azt hiszem a BVB-nél innen indulhat a probléma. Győztesnek született játékos Reus, aki a BVB-vel történő hosszú távú házassága és a sérülései miatt vesztes szerepben ragadt. Szomorú történet.

Persze nem azt mondom, hogy mindenről ő tehet stb. Imádom Reus játékát, vagyis imádtam anno, de már nem a régi. Megsínylődött karrier az övé sajnos, már nincs sok ideje nyerni valamit. S talán már ő sem hiszi, hogy nyerhet. Így pedig nem lehet igazi szellemi vezér egy klubban...
Avatar
procee
 
Hozzászólások: 967
Csatlakozott: 2013.06.24. 14:51

Re: Bundesliga

HozzászólásSzerző: Racilaci » 2019.09.23. 13:58

Azt nem tudom, mennyire instabil a BVB. Ha a tegnapi meccsre gondolunk, akkor szerintem ott többszörösen is tévesen ítélte meg a helyzetet Favre: a háromból kétszer is rosszul cserélt, s nyilván nem az edzői utasítás ellenére kezdett hátrafelé szólózni szinte az egész pályán keresztül Hazard. (Legalábbis nem tűnt emiatt senki dühösnek, s nem is cserélték végül őt le.) Szóval szerintem tegnap eltaktikázta magát az edzőjük, aki szintén egy meglehetősen óvatoskodó, bár taktikailag igen felkészült szaki. De ha nem szerez a Frankfurt gólt, akkor most ugye nem merülne fel a csapat instabilitása...

Ami a Reus-felvetést illeti, az tényleg nagyon érdekes szerintem is. Egyfelől biztosan nagyon rossz érzés lehet, hogy "nem nyert semmit", pedig ha megnézzük, hogy mondjuk Özil jobb játékos-e nála, háááát... Ugyanakkor az is tény, hogy a BuLitól nyugatabbra már nem lenne sehol fix kezdő. És biztos nagyon vacak lehet azért előrelátni a sorsát: ugye hárman nagy haverok Schürrlével és Götzével, az egyik már Moszkvában kölcsönben, a másikat meg be se cserélik - és jobb is, ha nem cserélik be...

Ezzel együtt szerintem a Hummels-Witsel-Reus-Paco tengely telitalálat, ami mindkét oldalon kiegészül(het) kiváló játékosokkal. Kérdés, hogy egy ilyen formációban Reusnak nem kell-e szép lassan átengedni a vezérszerepet pl. Witsel javára, illetve, ha igen, akkor ezt ő miként fogja fogadni.
Avatar
Racilaci
 
Hozzászólások: 218
Csatlakozott: 2018.08.25. 12:33

Előző

Vissza: BL, Válogatott, egyéb ligákKi van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó