Könyvek

Kötetlen beszélgetések

Re: Könyvek

HozzászólásSzerző: OliKahn » 2014.05.25. 12:30

lahm írta:Én is olvastam,de én nem tudtam hova tenni.Nagyon jól elütötte unalmasabb perceimet előző nyáron,de egy Trónok harca 1-2-3-4-5 után nekem nem volt annyi benne.Kis spoiler,de miért van például az,hogy a könyv első 300 oldalán megismerjük úgy kb. a főhőst és kiismerjük,hogy mit miért cselekszik,erre a végén kiderült,hogy lényegében uralták a lelkét egy báb volt.Mivel egyszálas a történet,egy főszereplős,most ha ő nem nyer meg és kiderül,hogy amivel talán azonosulnom kellett volna az csak egy álarc volt,és semmit nem lehet tudni milyen valójában miért olvassam tovább?Még nem olvastam el a második részét,de maximum nagy unalmamban fogom....Teis így érezted?

Nekem nem volt bajom ezzel a csavarral.

SPOILER!!!!


Valóban irányították addig a tetteit, de a herceg karaktere, személyisége alapból ilyen brutális. Én úgy érzem inkább csak azt szabták meg neki, hogy hol élje ki és ezt fordították a saját javukra. Nem emlékszem már pontosan, de talán az utolsó fejezetben Jorg leírja, hogy hiába uralták tetteit, az út amit bejárt végig az övé volt, valahogy így fogalmaz. Szóval magáénak érzi a brutális tetteit, a kegyetlen érzéseit és gondolkodását, csak a bosszúját volt kénytelen elodázni.

SPOILER VÉGE!

Most meg is jött a kedvem a folytatáshoz, gyors letudom ezt a vizsgaidősuck-ot aztán irány a könyvesbolt, addig nem merem megkockáztatni. :D Egyébként biztos kiderül a második részben, hogy valójában mik is a karakter igazi tulajdonságai. ;)
Danke Jupp Heynckes!
Avatar
OliKahn
 
Hozzászólások: 1527
Csatlakozott: 2013.06.23. 22:50
Tartózkodási hely: Szekszárd

Re: Könyvek

HozzászólásSzerző: jasw » 2018.03.15. 13:36

Most értem a végére Uli Hesse Bayern könyvének:

https://www.libri.hu/konyv/uli_hesse.bayern.html

Mindenkinek ajánlom, szépirodalmi értéke ugyan nem sok van, de nem is ez a lényeg. Nagyon jól, érdekfeszítően van megírva benne a klub történelme, különösen a 70-es évek elejétől a 90-es évek végéig tartó rész.

Máshogy szemlélem ennek köszönhetően kicsit a mostani folyamatokat, a könyv alapján kb. ott tart most a klub, és ugyanúgy próbál továbblépni belőle, mint a 80-as évek végén (mármint csapat ügyileg), csak most az olasz klubok helyett az angolok vannak kitömve pénzzel.

Érdekes a Pep korszak kezeléseis, ítéletet nem mond, de megfogalmazza azt, amit mi is éreztünk itt néhányan ("jó volt, szép volt, de nem volt igazán bajor").

Summa summarum, érdemes elolvasni!
Avatar
jasw
 
Hozzászólások: 269
Csatlakozott: 2013.06.24. 10:48
Tartózkodási hely: Zalaegerszeg/Budapest

Előző

Vissza: Minden egyéb...Ki van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó