Te kit igazolnál?

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: Kontár Béla » 2017.02.16. 12:01

Mivel felcsillant a 4-3-3-as valódi koncepciója, és tudjuk, hogy a csapat 4-2-3-1-ben is jó, így a Vidal topicban leírtak kapcsán, és mellett. Tényleg ide maximum előre kell igazolni elsősorban Ribery helyére, és 4-3-3-ben ez elsősorban Griezmann típus lenne, de Robben-Coman személyében lenne még szélsőnk. Costa meg kérdéses.

Ha Alonso visszavonul -akár kaphat még 1 évet Ő is, de szerintem nem fog-.

Akkor:
--------Neuer----
Henrichs(Rudy)-Boateng(Süle)-Hummels(Martinez)-Alaba (Bernat, ?)
----------------Alonso?/Martinez/(Rudy)------------------------------
---------Vidal(Sanchez, Kimmich)----------Thiago(Müller, Kimmich)
Robben(Coman)--------Lewandovski(Müller)---------Ribery (Costa?, és a nagy XY?)

Szerintem ezúttal Lahm helyett megléphetnénk egy olyan fiatalat, akit orrba szájba játszatunk, és megbízunk benne, és látjuk benne Lahm kvalitásait. Viszont előre kell minimum 1 nagy durr. Mivel Lahm,Alonso, esetleg Costa fizetése ki is megy, így fizetésben is tudunk nagyot adni, akinek kell. Ráadásul, ezzel, hibrid módon, megoldjuk a fiatalítást -ősszel amúgy is sokat kell játszaniuk szerintem ki lesznek csavarava az öregek-mégis egyben marad a csapat, és jól erősítenénk.
Avatar
Kontár Béla
 
Hozzászólások: 2308
Csatlakozott: 2013.06.23. 23:18

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: mia san mia » 2017.02.17. 00:21

Még mindig 4-2-3-1 ben játszott a csapat az Arsenal ellen, nem pedig 4-3-3 ban :)
"Felébredés az éjszakában, az év minden évszakában...fejem alatt egy párna általában egymagában.
Néha hanghullámok körbefonó hangulathulláma segít továbblépni életutunk tudattalanába... "
Avatar
mia san mia
 
Hozzászólások: 1060
Csatlakozott: 2013.06.29. 10:19
Tartózkodási hely: Pécs

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: Kontár Béla » 2017.02.17. 13:23

mia san mia írta:Még mindig 4-2-3-1 ben játszott a csapat az Arsenal ellen, nem pedig 4-3-3 ban :)


Szerintem, ez sokkal képlékenyebb. Az előző írásomat igazából nem befolyásolja, mert a mágnestáblán egy eltolás majdnem, tehát köszi a konstruktív választ.

Igen Thiago 10-ben játszott inkább, azonban mind Costa, mind Robben volt, hogy vonalszélsőt játszottak, vagy támadónak mentek beljebb, hogy befelé törtek, volt, hogy Thiago mélyebben volt. Én inkább azt mondom ez egy hibridebb felállás volt, mind két rendszerben jó a csapat, igazolást tekintve nem igazán folyásolja be a dolgokat, hiszen ha pl Thiagonak keresünk helyettest akkor, valóban james kell és játszhat a másik oldalon 8-asba Vidal helyén is pl. Míg Müllerrel 2 csatáros a játékunk, azért lássuk be, de Müller szélre való helyezésével, kaphatunk egy echte 3 csatáros, vagy egy eltolt 3-ast előre, de persze megvalósítható vele ez is, ha formáéban van Costa szinten tudja hozni Ő is. :)

Számomra a préssel ez kicsit ÖSSZESSÉGÉBEN, így is inkább kicsit 4-3-3 volt Thiagoval (nekem ez volt a hangsúlyosabb, az hogy fixen mellé írjuk a 2 szélsőt, vagy nem, előrébb toljuk, vagy 4-2-1-2-1-et írunk szerintem ez esetben végtérre nem is annyira fontos. Még ha 4-2-3-1-et preferálom mágnestáblaszerűen, illetve kirajzolódott az is a meccsen BŐVEN, de mind kettőt kirakhatjuk, úgy vélem, és ez jó, ha összeérik, így a csapatban mindenkinek lesz helye, és inkább egyfajta hibrid ez most, mint írtam.

Az más kérdés, hogy valóban Alonso letámadása, amit sandobayern ír egy komoly gond lehet, ügye Thiago-Vidal-Alonso (3as belső+ védelem) kisegítette Alonsot, és sőt Vidal volt, hogy hozta fel a labdát. Itt pl egy igazolási dilemma, nem tudom pontosan Alonso hosszabbít-e, lehet adnék neki egy évet, de tudjuk, ahogy Én képzelem el, úgy nem megy bele Alonso, szóval mondom érdekes lesz, hova tovább a következő meccseinken is érdekes lesz. Lehet most az Arsenal ellen volt ez, így.

Tudta Ancelotti, hogy le tudjuk dominálni az Arsenalt, így. De lehet más ellen másképp lesz egy doppel sechse, vagy 2 belső kp, vagy 3. Ezt nem tudom. Arsenal ellen minden ült, ez a lényeg. A kinti meccsen is hasonlóra számítok az Arsenal kp-ja miatt.

Szerk.: Ez csupán persze az Én véleményem, nekem mindig kicsit a 10-es az nem a támadó seggében van, hanem 3-as belső kpt- alkot, de persze van Özil fajta "árnyékék" 10-es is, nekem Thiago most több volt, igazi rendkívüli 10-es. Lehet megfogalmazás kérdése. Igazából szerintem nem lényeges, amin most elkezdtünk eszmét cserélni, még ha írtam 2 oldalt, akkor sem, a fentiekbe belefoglaltak szerint sem. :D :) :)
Avatar
Kontár Béla
 
Hozzászólások: 2308
Csatlakozott: 2013.06.23. 23:18

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: argo001 » 2017.02.18. 13:28

Griezmann állítólag azt mondta, azért nem igazolna soha a Bundesligába, mert: "In Deutschland finde ich den Wettbewerb nicht sonderlich reizvoll." (magyarul nincs nagy versenyhelyzet szerinte)

Nem tudom, mennyivel lehet vonzóbb egy játékosnak a United a Bayernnél, mivel a két klub sportszakmailag nemhogy egy lapon, de egy könyvben sem említhető. Ha pedig Griezmann így áll hozzá, akkor menjen a parasztokhoz, a 100 milliót amúgy is sokallom érte.
Avatar
argo001
 
Hozzászólások: 3054
Csatlakozott: 2013.12.08. 22:54

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: Kontár Béla » 2017.02.18. 13:36

Nem tudom a forrást. De nem kell elhamarkodni.

Megmondom őszintén, nekem azért vált sok ellenérvem ellenére favorittá a fickó, mert mindig hozta magát évek óta. Amúgy nekünk szélsőbb típusra lenne szükségünk, de vele asszimetrikusan is, vagy 3 csatárral mondhatni tudnánk játszani. Szóval nekem ezért került a kalapba.

Hazard mondjuk most, úgy érezheti jó helyen van, meg tényleg épül a Chelsea szó se róla, de azért európai kupa szereplés nélkül kicsit csalóka a kép, és ha BL-t akar nyerni neki is meggondolandóak dolgok.

Ők a celebek. De ott van Carrasco is. Jamest, ügye szintén egy asszimetrikus játékban, illetve kp-n Thiago sérülékenysége miatt tudnám elképzelni. Vannak nevek csepegnek. Egy biztos előre egy jó húzás mindenképp kell, és balvédőbe Én kockáztatnék egy ősz alatt egy megfelelő Német belejönne, mint kus kutya az ugatásba (Herichsre gondolok), ha nem is Lahm lenne természetesen, de lenne egy biztos hátsó emberünk, gáz esetén Rudy-t is bevethetjük ott.

Szóval 2 igazolás van hátra távozók nélkül , vagyis Costa távozása ebbe már benne van akár.
Avatar
Kontár Béla
 
Hozzászólások: 2308
Csatlakozott: 2013.06.23. 23:18

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: argo001 » 2017.02.18. 13:46

Elnézve a Chelsea formáját, Hazard nem fog gondolkodni. Az elmúlt nyilatkozatai alapján állíthatjuk, hogy egyébként sem a gondolkodás az erőssége. :P

James egyébként megugrott a tm szerint is, már olyan 30% körül van a valószínűsége. Egyszer már jól jártunk egy, a Real által kevésbé megbecsült játékossal... :D
Avatar
argo001
 
Hozzászólások: 3054
Csatlakozott: 2013.12.08. 22:54

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: Thommeyy » 2017.02.18. 14:19

argo001 írta:Griezmann állítólag azt mondta, azért nem igazolna soha a Bundesligába, mert: "In Deutschland finde ich den Wettbewerb nicht sonderlich reizvoll." (magyarul nincs nagy versenyhelyzet szerinte)


Az ilyenekben jó ideje nem hiszek. Pontosan emlékszem arra, hogy Carloról is olyan hírek láttak napvilágot miszerint őt nem érdekli a Bundesliga, mert kevés benne a kihívás, kompetencia stb. Ehhez képest mégis itt van.
Lehet csak összeesküvés-elmélet, de ezeket a híreket valószínűleg Premier League szimpatizánsok terjesztik, akik ízig-vérig vallják, hogy az ő ligájuk a legjobb a világon. Carlo kapcsán is azért röppent fel az általam említett hír, mert sokan összeboronálták őt először a Liverpoollal, majd a MU-dal.
Avatar
Thommeyy
 
Hozzászólások: 615
Csatlakozott: 2013.07.12. 10:18

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: stevee » 2017.02.18. 15:21

Griezmann sosem fog nálunk játszani, úgyhogy fölösleges is álmodozni erről. Minden jel szerint a MU-ba fog igazolni, és nem csak ő, hanem még lesz több komoly igazolásuk is. És attól függetlenül, hogy most nem tartjuk őket sokra, mert mélyponton vannak, egy játékos nem így gondolkodik, hanem azt is nézi, milyen perspektíva van egy csapatban. Azért mert most gyengék, nem lesznek mindig azok. Mi is a béka feneke alatt voltunk 2009. áprilisában, aztán jó egy év múlva BL-döntőt játszottunk. Ki gondolta volna ezt azon a szörnyű éjszakán, amikor csak a Barcán múlt, hogy nem egy nyolcassal küldték haza a Klinsmann vezette Bayernt.
Avatar
stevee
 
Hozzászólások: 2821
Csatlakozott: 2013.06.26. 14:31

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: Veidt » 2017.02.18. 16:52

Egyébként James a Napoli elleni meccs után kerekperec kijelentette hogy jövőre is Madridban lesz, az álmai klubja.
Avatar
Veidt
 
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2017.02.05. 16:58

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: speziale » 2017.02.18. 19:19

stevee írta:Griezmann sosem fog nálunk játszani, úgyhogy fölösleges is álmodozni erről. Minden jel szerint a MU-ba fog igazolni, és nem csak ő, hanem még lesz több komoly igazolásuk is. És attól függetlenül, hogy most nem tartjuk őket sokra, mert mélyponton vannak, egy játékos nem így gondolkodik, hanem azt is nézi, milyen perspektíva van egy csapatban. Azért mert most gyengék, nem lesznek mindig azok. Mi is a béka feneke alatt voltunk 2009. áprilisában, aztán jó egy év múlva BL-döntőt játszottunk. Ki gondolta volna ezt azon a szörnyű éjszakán, amikor csak a Barcán múlt, hogy nem egy nyolcassal küldték haza a Klinsmann vezette Bayernt.


Mondjuk hogy a MU vezette MU-ba a pénzen kívül miért vágyna inkább valaki, mint a Bayern-be azt nagyon nem tudom.
Azért a MU most már jó pár éve válságban van hiába költöttek el csillió eur-t igazolásokra. Muri stílusát ismerjük; ha összejön egy jó szezon azt hiszi ő az isten, és mindnekivel összerúgja a port, következésképpen előbb-utóbb kirúgják. Ha meg nem jönnek az eredmények, akkor azért kell majd mennie, és a MU azért lesz megint szarban mert kezdhetik előröl az építkezést. De jelenleg ott tartunk, hogy megint nem biztos, hogy lesz BL hely, és Griezmannak az elvesztett 2 döntő után szerintem egyértelműek a céljai.
+ 1 bónusz: kérdés, hogy egy ilyan kaliberű játékos mennyire akarna Ibra "csicskája" lenni, és folyamatosan őt kiszolgálni a pályán
Avatar
speziale
 
Hozzászólások: 227
Csatlakozott: 2015.04.15. 22:59

ElőzőKövetkező

Vissza: Hírek, MECCSEK, Taktika stbKi van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó