Ez a tegnapi meccs egyébként összességében jóra sikerült. Voltak nagyon jó elemek a játékunkban, azonban a fiatal Kutucu (akit azóta szóba is hoztak velünk) simán lefutotta a védelmünket, s volt azért kapufája is a Gelsenkirchenieknek. Melegebb is lehetett volna a szitu.
Összességében én azt látom, hogy Kovac szinte feladta a klasszikus értelemben vett védekező középpályás szerepkört azzal, hogy 4-1-2-3 ban Thiago játszik a védelem előtt. Hozzátenném, hogy Thiago remekül oldja meg a feladatait, sőt, kiválóan irányít mélységből. Azonban mindannyian tudjuk, hogy az ő védekező munkája egy pörgősebb, erősebb csapat ellen (mint pl. a Pool) valószínűleg kevés lesz. Hiába van mellette a pálya minden területén robotoló Goretzka, (aki bele-bele szürkül még a játékba, s tegnap nagyon ereje sem maradt a meccs végére. )
Tegnap belefért, kreatív dolgokat is láthattunk, időnként nagyon jól pressingeltünk, zavarba is hoztuk ezzel a Schalke védelmét több ízben, ha Lewa kicsit élesebb, mesterhármast szerezhetett volna.
Azonban így a gyors ellentámadások mindegyikénél esély van arra, hogy az ellenfél gólt fog szerezni. Azonban hogy Martinez milyen formában van mostanában, fel sem tudom mérni, talán vele acélosabbak lehetnénk ilyen esetekben, (még ha gyorsabbak nem is).
Pont ez miatt is szorgalmaznám egy igazi, lendületes VKP igazolását a nyáron. Bár Goretzka tavaly ezen a poszton játszott, lehet érdemes lenne őt kipróbálni így jobb híján. Kicsit támadóbb szerepkörbe Thiago is mégjobban tudná érvényesíteni kreativitását.
Összességében a Boa-Hummels védelem jól állt a lábán, mintha összeszokottabbak lennének, mintha bármelyikük Sülevel játszana. (Nem gondoltam volna hogy egyszer ilyet írok

)
Mindneki tette a dolgát, elég szépen.
James meglátásai bámulatosak rá nagyon szükségünk van, s egyre jobb lesz ahogy játékba lendül. Gnabry támadópotenciálja zseniális, nagyon fickándozik a srác, öröm nézni. Ellenben Comanon azért érződik a sok kihagyás, még hullámzó a teljesítménye. Remélem mikorra épp kell top-on lesz!
Lewa pedig klasszis, rengeteget harcol, küzd, gólt lő. Bár lehetne még élesebb, ez remélem javul, de zseniális amit művel a csapatért.