Átigazolási hírek

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: ptg » 2019.05.23. 14:30

"pussybuvar"nak válasz.
Brandt márévek óta figyelt játékos, emlékeim szerint három éve voltak puhatolódzó tárgyalások is, gondolom nem pepi elmenetele miatt és Carlo érkezése miatt maradt volna abba. Német, fiatal, okos, intelligens futballt játszik - még fejben is, ellentétben pár emlegetett igazolt és szerepeltetett játékosunkkal - robbanékony, jól lő, fejel és védelmet kivéve bárhol bevethető. A tékozlásnak vannak fokozatai, és nem FIFA2019 - ben kell mérni a játékospiacot, ezzel egyetértek, de ésszel csapatot építeni attól még lehet. Csak gondolj bele Bernat, Vidal, Costa,Wagner háttér nélküli, és még ki tudja kinek az idén nyári távozásába és kik érkezésébe (Hernandez stb.). Ezek inkább FIFA megoldások, mint szisztematikus építkezés.
Sane nevét nem értem miért keverted bele a válaszodba, legjobb tudomásom szerint abban az ominózus egy soromban nem szerepelt se pró, se kontra Sane nevének négy betűje :). Ez inkább FIFA vásár, mint Brandt...
Avatar
ptg
 
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2017.09.10. 15:57
Tartózkodási hely: Herceghalom

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: speziale » 2019.05.23. 15:08

Ezzel nagyon nem értek egyet.

Bernat: ki lett volna Alaba backup-ja rajta kívül?

vidal: ő akkor érkezett amikor BS31 elment. Azt gondolom, hogy kellett valaki a kp-ra helyette. Főleg, hogy alonso védekezési képességei már igencsak gyatrák voltak

Wagner: mintha nem rinyált volna folyamatosan mindneki, hogy nincsen cserecsatárunk

Costa: nem volt szükségünk új szélsőre? Most az más kérdés, hogy mennyire vált be, de azt mondani, hogy őt találomra igazoltuk azért kicsit erős...

Én kedvelem Brandt-ot, de ha mondjuk ő nem akar idejönni? 1-2 éve mikor felmerült a neve az volt az indok, hogy nem lenne elég játéklehetősége...

És azért ebben van valami. A szélre szerintem ő kevés egy Sané-val vagy Werner-el összehasonlítva
Egy BS31 szerű pozícióban őt nagyon is el tudnám képzelni...de a helyzet az, hogy eléggé telített a kp-jánk: Goretzka/Müller/Thiago/Martinez/Tolisso ez 5 ember 3 posztra...és akkor ott van még sanchez akivel kezdeni kéne valamit...és azt se felejtsük el, hogy ha valami eszement sérüléshullám lenne, akkor Pavard érkezésével Kimmichet is sokkal jobb szívvel lehet feltolni a kp-ra

Abban szerintem teljesen igaza van @pussy-nak, hogy amíg a Dortmundnak Brandt nagy előrelépés, mert jelenleg nem igazán van ott klasszikus irányító a kp-ján, addig számunkra csak félmegoldás
Avatar
speziale
 
Hozzászólások: 464
Csatlakozott: 2015.04.15. 22:59

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: pussybuvar » 2019.05.23. 16:46

@ptg:
És nem gyanús, hogy 3 éve voltak puhatolózó tárgyalások, de azóta sem igazoltuk le? Ahogyan más nagycsapat sem, a Dortmund meg megkeresi és egyből oda is igazol. Nekem ez pont azt sejteti, hogy Brandt nem igazán akart idejönni. Azért, ha vkit megkeres a Bayern. ő pedig szívesen jönne, akkor ott nincs tökörészés meg dilemmázás.
Az nem lehet kifogás, hogy keveset játszott volna. Akkor még szélső volt, nekünk pedig hosszú évek óta vannak problémáink ott. Amikor Costa megfordult itt, Coman érkezett, még nem volt Gnabry, Robbéry pedig már akkor sérülékeny volt, akkor Brandt is pontosan tudta, hogy jutna neki szerep.
Ha nem jött, akkor azért nem jött, mert nem is akart. Vagy azért, mert a Bayern nem szimpi neki, vagy azért, mert fosott a konkurenciától. Mindkettő olyan indok, ami esetén én azt mondom, hogy akkor ne jöjjön.

A felsorolt nevek közül Vidal telitalálat volt, Costa esetében csak az a kérdés, hogy miért pont őt, de amúgy kellett spíler a szélre. Egyébként a brazil kiválóan kezdett itt, kb. fél évig húzóember volt. Nem tudom utána mi tört el, de nem nevezném egyértelmű zsákutcának a leigazolását.
Wagner Lewa mögé a BuLi-ba tökéletes backup volt. Bernat kapcsán pedig azt érzem, hogy talán mégis kicsit méltatlanul bántunk vele és kevés lehetőséget kapott. Azért aki a PSG-ben alapember tud lenni, annyira kutyaütő csak nem lehet, hogy még Alaba cseréje se lehessen. Őszintén szólva, nem vagyok biztos benne, hogy Lucassal jobban járunk 80-ért...

Sanét azért hoztam szóba, mert sokat pörög a neve, és benne látom azt, amit Brandtban nem. Azaz, hogy tényleg komoly előrelépést jelentsen nekünk és Robben vagy Ribéry nyomdokaiba lépjen.
Ha meg esetleg Brandt kapcsán inkább a 10-es poszt merült fel, akkor is sokkal inkább Havertz-et próbálnám meg. Ha meg akár kicsit visszavontabb ék, akkor Werner. Szóval az a helyzet, hogy akárhová is szánnánk Brandtot, mindenhová van jobb alternatíva, akár német és fiatalabb is.
Igazából szerintem Brandt amolyan Draxler-féle játékos. Nyilván többet mutatott, mert nem egy PSG szintű csapatban kell küzdenie a helyéért, hanem egy Bayernél alapember. Meggyőződésem, hogy ha Draxler is rendszeresen játszana egy olyasmi csapatban, akkor ő is hozná azt a szintet, amit Julian. Ahogyan tette is ezt korábban a BuLi-ban.
Avatar
pussybuvar
 
Hozzászólások: 1562
Csatlakozott: 2014.05.03. 16:05

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: ptg » 2019.05.23. 17:57

Igazatok van, kimaradt a nagy sietségben egy szó innen : háttér nélküli - ELENGEDÉSE, elküldése - ezért szerintem mindketten félreértettétek az eltávolítottakkal kapcsolatos véleményemet. Sajnálom,hogy elmentek, mert űr maradt helyettük, amit nem, vagy csak nehezen és hosszú idő után, vagy Bernat esetében sehogy sem tudtunk betölt(et)ni, és ők ketten Thiagoval - mint borsó meg a héja, vagy a fénykorukban lévő Alaba-Ribery duó - úgy muzsikáltak. Hernandez meg uolyan favágó, mint ahonnan érkezik, onnan az a stílus nem jöhet át ide. Havertz valóban fiatal, jó is, de róla nem hallottam, hogy "beszerzőink" kerülgetnék.
Ja, és Brandtot senki helyett sem, csak magáért kellett volna idehozni, mert Sane és ő még akár a sérülésekkori szélsőgondokat is megoldották volna, nem kellene Müllerrel szélsőt játszatni és a válogatottban is jól kijött Kimmich-el.
Sokan leírták már igen helyesen előttem, hogy elképzelhetetlen ostobaságokra képes vezetőségünk átigazolás és vásárlás címén, szerintem ez a nyári időszak is ebbe a sorba illik bele, novemberben térjünk vissza erre.
Avatar
ptg
 
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2017.09.10. 15:57
Tartózkodási hely: Herceghalom

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: pussybuvar » 2019.05.25. 10:52

Így már értem mire gondoltál, de így sem tudok egyetérteni. Hiába volt többnyire logikus lépés az adott játékosok leigazolása, a távozásuk is ugyanígy reális volt.

Vidal edzésmunkájával állítólag gondok voltak, illetve fejben már nagyon nem volt ott. Középre pedig elegen voltunk, hiszen jött Goretzka, akinek lehetőséget kellett adni, de a Tolisso-Javi-Thiago-James kvertettből is várható volt, hogy nem lesz mindig mindenki sérült, és akkor még Sánches is ott volt.

Costa teljesítménye brutálisan visszaesett és már semmi hasznosat nem tudott tenni a csapatért. A Juvében mutatott teljesítménye sem győzött meg arról, hogy hiba lett volna elengedni.

Wagner jó volt a szerepére, de menni akart. Szerintem neki egy nagy vágya volt, hogy egyszer még játszhasson az "otthona" csapatában, ahol nevelkedett. Aztán, ha vmi csoda folytán összejön az áttörés, akkor persze jó, de amúgy nem tervezett sokáig. Ráadásul szerintem őt teljesen összetörte az, hogy nem vitték ki a VB-re, utána már nem maradt motivációja, így lépett levezetni.

Bernat az egyetlen kérdés, de nála azt is érdemes számításba venni, hogy akár ő is távozni akarhatott. Látta, hogy Alaba mögött örökké 2. lesz csak, miközben a posztján akkor hiány van globálisan, hogy egy topcsapatban is beverekedheti magát a kezdőbe.
Az igaz, hogy nálunk inkább Rafinhát toltuk sokszor balra, mintsem Bernatot játszattuk volna, szóval kaphatott volna több lehetőséget, de így is kérdés elég lett volna-e neki. Ráadásul amikor játszott, akkor rendre csődöt jelentett.
Én baromira nem láttam azt, hogy bárkivel is olyan jól szuperáltak volna együtt. Néha volt 1-1 job húzása, de gyakorlatilag nem emlékszem értelmes meccsére nálunk. Én első körben inkább kölcsönadtam volna valahova megnézni mit tud, ha megkapja a bizalmat. Akkor lehet, hogy most elég lett volna őt visszahozni és nem kellett volna 80-at kiadni Lucasért. (Aki remélhetőleg nem középre érkezik).
Avatar
pussybuvar
 
Hozzászólások: 1562
Csatlakozott: 2014.05.03. 16:05

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: ptg » 2019.05.25. 11:56

Nem is baj, hogy nem értünk mindenben egyet, unalmas világ az, ahol mindenki, mindig egyetért.
A pletykákra venni kell a tőzsdén, hírre meg eladni - mondják a bölcs guruk, de ez a fociban nem egészen jött be eddig még soha, sehol. Tehát én nem hiszek a szenzációs leleplező, bulvároknak. Egy játékos teljesítménye mindig edző és csapatfüggő, valamint a használattól is(játékban eltöltött idő) függ. Majd novemberben kiderül, mi lesz/lett az újakból.
Kincstári optimizmus is kell hozzá, meg némi szerencse. És azért nem ártana egy kicsit erősebb másik 17 csapat sem.
Avatar
ptg
 
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2017.09.10. 15:57
Tartózkodási hely: Herceghalom

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: procee » 2019.05.27. 21:17

Sokszor nem értek egyet Matthaussal, de abban osztom a véleményét, hogy Havertzet most kell megvennünk, Sané-val egyetemben. Egy Robbery párostól búcsúztunk el... Csak így lehet azt a minőséget pótolni. (Legalábbis ezt megpróbálni)

S igen, lehet mondani azt, hogy Havertz csupán 19. Azonban aki látta játszani, tudja, hogy nem az a fajta, aki a teher alatt meginogna, sőt. Igenis, le kell rá csapni!
Avatar
procee
 
Hozzászólások: 960
Csatlakozott: 2013.06.24. 14:51

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: pussybuvar » 2019.05.28. 06:42

Sané kapcsán abszolút egyetértek. Most van itt a lehetőség, mert ha lelép egy másik élcsapatba, akkor onnan már ki tudja mikor lesz esély megszerezni. Max., ha ott nem válik be vagy nem jön ki az edzővel. Amolyan Martial-effektus.
Ráadásul nálunk is most kell nagyot robbantani a szélen, megint csak az a helyzet, hogy ha rohadt sok pénzért másokat vásárolunk be, akkor később már necces lesz a váltás.

Havertz esetében nekem még vannak kétségeim. Nem is annak kapcsán, hogy megállná a helyét vagy készen áll-e a feladatra. Sokkal inkább, hogy mennyire van most olyan típusú játékosra szükségünk. A játékrendszerünkbe nem igazán illik.
Ha maradna James, akkor átállhatnánk egy klasszikusabb 10-est követelő játékrendszerre, ahol ők ketten ellennének. De ha megint Havertz lenne az egyedüli irányítónk... Ne felejtsük el, hogy James-t és korábban Götzét sem tudtuk beépíteni oda.

Márpedig ez a 2 játékos sem volt képességekben gyengébb. A hozzáállás és sérülések mellett pedig az is látszott, hogy nincs helyük a rendszerünkben. Götze is játszott szélen, csatárt, árnyékéket, mindent. James-t meg hátrébb próbálták vonni.
Elméletben Kai is tud a szélen játszani, de ott nem olyan jó, pazarlás lenne. Hátrébb vonva meg elég sokan vagyunk, most egy posztidegen helyen versenyezzen Thiagoval, Tolissoval és Goretzával, miközben Javi is itt van, vkp. is kellene a pályára.
Szóval nála én azt érzem, hogy nem most jött el az ideje.
Avatar
pussybuvar
 
Hozzászólások: 1562
Csatlakozott: 2014.05.03. 16:05

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: speziale » 2019.05.28. 17:09

Egyet értek, hogy Havertz nem kell ide.
Nem azért mert rossz játékos, de ne a gombhoz varrjuk a kabátot.
Nekünk most támadó(k)ra/szélső(k)re van szükségünk Robbery nyugdíjazását követően.Szélra pedig Sané és Werner is jobb nála

Egyébként Uli azt nyilatkozta, hogy nem tudja, hogy 1 vagy 2 játékos érkezik-e még. Ez szerintem leginkább attól függ, hogy Sané és Werner esetében milyen árat sikerül kialkudni.

Viszont kövezzetek meg, de én nem vagyok benne biztos, hogy sané jobb választás lenne mint Werner. Nem a képességei miatt, hanem a hozzáállása miatt.
Azért Löw is valamiért kihagyta annó, és hiába volt Pep kedvecne, Pep sem őt preferálta....nehogy túl nagy mellénnyel jöjjön ide...
Egyrészt ő is nagy "insta huszár", másrészt azért az számomra kérdéseket vet föl az adott személyiséget illetően, ha valaki saját magát tetováltatja a hátára...

Werner szerintem sokkal alázatosabb lenne, márcsak azért is mert neki a Bayern ténylegesen nagy előrelépés lenne. Meg az eleve nekem szimpatikusabb ha valaki nem rohan rögtön külföldi klubhoz ha felkapják a nevét
Avatar
speziale
 
Hozzászólások: 464
Csatlakozott: 2015.04.15. 22:59

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: pussybuvar » 2019.05.28. 19:04

Azért a szélen szerintem Sané egyértelműen magasabb minőséget képvisel, mint Werner. Utóbbi nem igazán szélső, még ha tud is ott játszani, de aligha tudja azt a szintet hozni, amire nekünk ott szükségünk lenne. Sané ezzel szemben már most közelíti azt a szintet, és még fejlődhet is.

A mentalitás más kérdés, de egyrészt a közeg is számít, másrészt nem ismerjük milyen lehet valójában Leroy. Ribéry vagy Robben is furcsa és ellentmondásos figurák voltak, itt mégis remekül megtalálták a helyüket. Mi még a brazilokból is ki tudtuk hozni a fegyelmet és a példaértékű magatartást, pedig ez náluk tényleg nagy szó.

Ráadásul Wernernél pont ezt a hozzáállást érzem kicsit kockázatosnak is. Mert ha hinni lehet a pletykáknak, akkor ami az egyik oldalról alázatosságnak és fegyelemnek tűnik, az más aspektusból lehet bizonytalanság, töketlenség is.
Nem tudom mennyire igaz, de állítólag volt olyan EL meccs, ahol Timo nem tudott játszani, mert annyira blokkolta a hangos szurkolótábor és a stadionban uralkodó hangulat. Nem azt mondom, hogy ezzel annyira foglalkozni kéne, mindenesetre az nem túl jó előjel, ha vkiben benne van a félsz 1-1 komolyabb vagy pikánsabb meccs előtt, illetve nehezen bírja a nyomást.
Avatar
pussybuvar
 
Hozzászólások: 1562
Csatlakozott: 2014.05.03. 16:05

ElőzőKövetkező

Vissza: Hírek, MECCSEK, Taktika stbKi van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó