AKTUÁLIS MECCS

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: speziale » 2019.08.16. 23:06

Amellett, hogy én sem örülök az eredménynek, azért hülyeségeket nem kéne beszélni.
Az első félidőben amíg a Hrtha nem áltt vissza totál bunkerezni rengeteg labdát szereztünk a középpályán, amikből aztán jó támadásokat vezettünk.
Arra viszont nem lehet taktikát építeni, hogy:
- a bíró minden szabálytalanságot elnéz az ellenfélnek a 16-son belül
- az ellenfél 2 kaput eltaláló lövésből szerez 2 gólt. Amiből az első egy übermák gól volt.

De a 2. félidőban is volt 2-3 nagyon nagy helyzetünk. Ha azokat berúgjuk, nem lett volna gond.

A "francia" vonalból pedig Tolisso-t meg Pavard-ot teljesen felesleges b*szogatni. Tolisso volt konkrétan a legjobb kp-nk ma.
Coman tényleg gyenge volt ma. amellett hogy sokat faragták, sokszor választott rossz megoldást is. A Comanhoz való ragaszkodásnak meg 1 magyarázata van: kit hozol be helyette? Azt lehetett volna tenni, hogy Ganbry oldalt vált...de nem vagyok benne biztos, hogy Gnabry a balon jobb lett volna mint Coman.

Ami Kovac hibája szerintem az az, hogy a Boa-Thiago cserét kellett volna meglépni, hogy Kimmich feljebb léphessen a kp-ra. Illetve hamár meglépte a Müller-Sanchez cserét, akkor azt is sokkal hamarabb kellett volna.
Avatar
speziale
 
Hozzászólások: 464
Csatlakozott: 2015.04.15. 22:59

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: ptg » 2019.08.16. 23:35

Maradjunk annyiban, hogy hülyeségeket hülyék szoktak beszélni és mivel nem ismersz és szerintem nem vagy elmeorvos, ezt a minősítést tartogasd meg a családtagjaidnak.
Ha pedig szerelmes vagy a francia vonalba, lelked rajta, de mindkét francia a cipőjét sem kötheti be az eladott és elzavart Hummelsnek,Vidalnak és Rodrigueznek. A bíró meg a pálya tartozéka, ha nem vele foglalkoznál, akkor tudhatnád, hogy a futballt gólra játsszák és nem helyzetekre, továbbá, hogy azt minősítik gólnak, amikor a labda teljes terjedelmével áthalad a gólvonalon - semmit sem jelent, hogy mákos, vagy nem mákos módon. Coman helyett jöhetett volna bárki, ezt még talán te is tudtad volna teljesíteni, de minek is igazoltunk egy kis fiatal kanadait (Daviest)- hogy a pad kopjon egyenletesen ? A szar focit meg nem jutalmazzák ingyen pontokkal, ma pedig szart mutatott a csapat. Edző, csapatvezető ide-oda, ez nem Bayern szint volt, főleg nem a hazai közönség előtt.
Avatar
ptg
 
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2017.09.10. 15:57
Tartózkodási hely: Herceghalom

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: Racilaci » 2019.08.17. 02:22

Szerintem ez egy végtelenül érdekes meccs volt.

A Hertha az első félórában egyáltalán nem azt a bunkerfocit játszotta, amit ellenünk rendre tolnak a kisebb csapatok, hanem sokkal nyitottabban védekezett. Emiatt tetszetősebbek voltak a támadásaink, s az első gólunk is gyönyörű akcióból született. Külön piros pont, hogy többször is voltak hosszú labdás átforgatások (Alaba Gnabrynak, Alaba Kimmichnek). El is gondolkodtam, hogy hú de fogják visszasírni Dárdait a berliniek. Meg annak is örültem, hogy na, végre, begyakoroltak valami újat a fiúk (amit persze Jupp alatt egyszer már tudtak...)

Aztán azon kaptam magam, hogy vezet az ellenfél, s hogy tkp. pont azt csinálják, mint Pali alatt: megetetik az ellenfelet, s egy-két néhány perces jó periódust nyomva próbálják ellensúlyozni a lényeges minőségkülönbséget. Mert hát volt egy-két meleg helyzetük a kapu előtt, ami be is mehetett volna a részünkről, s Gnabry különösen brillírozott is a meccs több részében is, de valójában már-már szokványos dolgot láttunk a pályán: a Bayern nyom-nyom, rúgja a szögleteket, próbálkozik, de az ellenfél egy kapura lövésből két gólt szerez.

A második félidő pedig a szokásos módon zajlott: kapu elé betömörülő ellenféllel szemben drámaian impotensek voltunk - még akkor is, ha Gnabry lövése igazán bemehetett volna.


Néhány megjegyzés még:

1. A védelmünkre igazán érdemes volt elkölteni 80 misit, ha a 6-os posztra ez a Gladbachba sem beférő, ismeretlen fiú kerül végül. Így aztán végignézhettük, hogy a nettó 6 támadást vezető Hertha hogyan eteti meg egyszer-egyszer Sülét és Pavard-t, hogy Lukebakio (ismerős a neve? valamelyikőtök szerint az ilyenek miatt nem volt már helye a csapatban Hummelsnek) milyen laza csellel alázza egyszerre Kimmichet és Müllert, vagy hogy a második berlini gól éppen úgy esett, mint a tavaly őszi összes düsseldorfi, vagy a BVB győztes gólja.

2. Szerintem ultraszánalmas most már gyakorlatilag minden meccs után a bírót hibáztatni. Mondhatnám, hogy ez nem Bayern-szint.

Annál is inkább, mivel semmi olyat nem követett el, amivel erre rászolgált volna. A visszajátszás alapján a második berlini gól előtt nem volt les, a tizenhatoson belüli szerelések néha neccesek voltak, de volt olyan, aminél én is felhördültem, majd a visszajátszásnál láttam, hogy tényleg előbb labdát ért, utána Comant; az általunk kapott tizenegyest meg kb. megköszönhetjük, mert 10 bíróból 3 azt mondta volna, hogy nem történt semmi (a labda közelében, tehát nem fúj); 3 meg nem fújta volna be, mert valójában nem látszott a videón egyértelműen a testi kontaktus, illetve a rántás ereje. Szóval ez egy olyan tizenegyes, amit egyébként megérdemelt az a félnótás Grujic, de totál nem arról szólt a dolog, hogy a világ csalása lett volna, ha nem kapjuk meg.
A bíró engedte a kemény szereléseket, ennyi. A rekordbajnok címvédőnek tán ilyesmire fel kéne készülnie - egy ennél "valamivel" variábilisabb játékkal.

3. Szerintem az is szánalmas, ha a "mák" faktort mérlegeljük. Nem ez az első meccsünk (ezen a héten sem...), amikor több gólt kapunk, mint ahány értelmes kapura lövése van az ellenfélnek. Ez egy szimptóma. És igen, egyértelműen edzői hatáskör ezzel foglalkozni.

4. Mit lehet mondani annak a csapatnak az edzésmunkájára, amelyik 13:0-s szögletarányból egyetlen gólhelyzetet sem tud kidolgozni?

5. A meccs legjobbja szerintem Gnabry volt, konkrétan még sosem láttam ilyen jól játszani. Sajnálom, hogy nem lett nyerőember, megérdemelte volna.
Én Tolissóban a mai meccs alapján sem láttam meg az x faktort, lehet, nem jól néztem.

6. Pavard valóban nem kápráztatott el - finoman szólva sem - a gól előtt megverték, a második félidőben volt egy szarvashibája, amit csak sárgával, meg egy 18 méterről jövő szabadrúgással tudott "jóvátenni". Ezzel együtt igen nagy hiba lenne most akkor rögtön rotálni, mert ezzel sikerülne őt is végképp kizökkenteni néhány hónapra. (Ezzel együtt nincs kétségem afelől, hogy ha Boa mutatta volna be ma ugyanezt, akkor kb. novemberig nem láttuk volna a pályán.)

7. A közvetítés során elhangzott, hogy a keretben ma sem helyet kapó Arp már a Cottbus után is elégedetlenkedett a mellőzés miatt. Ez egyfelől gyönyörű, hisz ha egy tojáshéjas játékos duzzog, akkor mi lesz itt, ha letelik Perisics eltiltása, meg meggyógyul Goretzka és jön Coutinho. Másfelől tényleg kérdés, hogy minek vettük meg, ha még a mai keretbe se engedtük be.


Összességében az egész konstrukció hibás, s nem látom, hogy itt egy vagy két játékos kicserélése tartósan és jelentős mértékben megoldaná a gondjainkat.
Avatar
Racilaci
 
Hozzászólások: 199
Csatlakozott: 2018.08.25. 12:33

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: Racilaci » 2019.08.17. 02:33

pussybuvar írta:És az a vicc, hogy nem is játszunk rosszul. Csak arra nehéz felkészülni, hogy a 16-oson belül az ellenfél rendszeresen olyan megmozdulásokkal takarítja el a támadóinkat, amit a mezőnyben simán lefújnak. :oops: :cry:

De a Hertha 2. góljánál is megnézném nem volt-e les. Az meg megint a mi "szerencsénk", hogy a colos hátba rúgja a csapattársát és bepattan... A másik díszpinty összefejel Pavard-ral, utána bever egy gólt, majd el is veszti az eszméletét... :roll: :roll:Már miért lenne rá nehéz felkészülni? Egy Bayern-szintű csapat átlag háromhetente találkozik ezzel, s nyilván nem fognak befújni tizenegyesnek minden lökést. Fel lehetne rá készülni úgy, hogy mondjuk rendszeresen lövünk távolról, lövünk 13-14 méterről, hogy a betömörülő védőktől visszalépnek a játékosaink. Kb. úgy, ahogyan azt ma többször is láttuk Gnabrytól. Az nem szerencse kérdése, hogy vezetünk kb. 30 akciót, abból 26-szor ugyanazt a kétféle dolgot csináljuk, amit 13 hónapja mindig. Erre a hülye is fel tud készülni.
Avatar
Racilaci
 
Hozzászólások: 199
Csatlakozott: 2018.08.25. 12:33

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: pussybuvar » 2019.08.17. 09:51

Azért, mert hogy készülsz fel arra, hogy lerántanak, fellöknek, leütköznek a 16-oson belül vagy annak környékén? Ennek semmi köze ahhoz, hogy lövünk-e 13-14 méterről vagy mennyire variábilis a támadójátékunk.

1. Mi köze a védelem megerősítésének ahhoz, hogy kit veszünk a középpályára? Még, ha vkp. posztra is. Amúgy meg ki mondta, hogy rögtön be is fog kerülni a kezdőbe Cuisance? Amúgy se hinném, hogy Süle és Pavard befűzése elsődlegesen azon múlna, hogy ki játszik 6-osban.
Hú, Lukebakio egyszer kicselezte a játékosainkat, most aztán mi lesz? Ilyet még nem látott a világ.
A távoli lövések kapcsán amúgy egyetértek, nagyon régóta mondogatom már, hogy sokkal többet kéne csinálni, taktikai elemként is használni. Viszont ez megint olyan, hogy baromi régóta nincs meg a játékunkban. Sőt, megkockáztatom, hogy Kovac-nál több távoli lövésünk is van, mint az előtte lévő edzőkkel. Aláírom, hogy még ez is kevés, de megint túlzásnak érzem Kovac nyakába varrni.
2. Az elméleted ott hibádzik nagyon erőteljesen, hogy az említett szabálytalanságok jelentős részét a mezőnyben simán lefújta. Ez gyakori jelenség, de tökéletes iskolapéldája az ostoba bíráskodásnak. Következetlen, a mezőnyben befújja, mert tisztában van vele, hogy szabálytalan, de a kapu közelében nincs töke hozzá.
A 11-esnél meg nehogy már kitaláljuk, hogy még mi lehetünk hálásak a bírónak, mert olyat írok, hogy örökre kitiltanak innen... :twisted: 4 vagy hány eset után végre hajlandóak voltak azok a félnótásak visszanézni vmit videón, ahol totál egyértelműen látszott a szabálytalanság. Igenis, ha ezt nem fújják be, akkor az hatalmas csalás lett volna.
Semmi olyan nincs a szabálykönyvben, hogy csak a labda közelében lévő szabálytalanságot kell lefújni. Meg mi az, hogy nem látszott a testi kontaktus? Édes istenem... aztán rögtön utána írod, hogy a rántás ereje. Most akkor a rántás nem testi kontaktus?
A bíró nem a kemény, hanem a szabálytalan szereléseket engedte, ez komoly különbség. Nem értem mi köze ennek a variábilis játékhoz. Ha változatosabban játszunk, akkor le fogja fújni ezeket az eseteket? Vagy akkor a Hertha visszafogta volna magát és nem használja ki a bíró töketlenségét? Ne mossunk már össze független dolgokat.
3. Ez megint tetszik. Mit kéne ezzel csinálnia az edzőnek? Egy kacska lövéssel háton találtak vkit, akiről bepattan a labda, most ezzel ugyan mit csináljunk? Tudom, szörnyű vétség, hogy az ellenfél egyáltalán meg tudott próbálkozni kapura lövéssel. Úgy kéne védekezni, hogy 30-ról se tudjon senki a kapu felé lőni, vagy ne legyen előrébb játékosuk, akin megpattanhat a labda.
De a 2. gól is olyan volt, hogy 10 évente lőnek ilyet. Összefejelés, lesgyanús szituáció, majd egy félig kiütött játékos berúgja. Nem azt mondom, a maga nemében szép volt, de ezt is nehéz levédekezni.
Nekem sem tetszett Pavard játéka, de ezt annyiból nem varrnám a nyakába, hogy egy ilyen ütközés benne van a pakliban. Egyértelműen ez vette ki a játékból és ezért tudott gólt lőni a Hertha. Egy kontránál mindig benne van a pakliban, hogy ha vhogy kiesik még egy védő abból a kevésből, aki hátul van, akkor gond lehet.
4. Semmit. Tavaly állítólag mi lőttük a legtöbb gólt szögletből. Hozzátenném, hogy előtte is legendásan impotensek voltunk a szögletekből, senkit nem zavart a dolog. Most hirtelen edzői felelősség lett és Kovac hibája. Amúgy is régóta ilyen már a futballvilág, rengeteg szögletből nincs gól.
Nálunk amúgy ez erősen összefügg azzal, hogy Sülén kívül nem volt erős, magas és jól fejelő játékosunk. Pavard elég jól fejel, de fizikálisan gyenge, Lewa pedig nem túl magas. Más a leányzó fekvése, amikor egy Javi, Boateng vagy Goretzka ott van.
5. Ezekben egyetértünk. Tolisso ugyan határozottabban jobb volt, mint a Cottbus ellen, de ez még kevés. Ha az X-faktort nem is de azért a potenciált lehet benne látni. Már mondani sem akarom, hogy Thiagonál azért még így is jobb volt.
6. Egyetértek, engem sem győzött meg. Ugyanakkor azzal már nem, hogy ne rotáljuk. Ez egy topcsapat, topjátékosokkal. Senkinek nincs bérelt helye, pláne nem ilyen teljesítményre. Ha vkit megzavar vagy jelentősen visszaveti a játékát, hogy részt vesz a rotációban, akkor nem ilyen szintű csapatba való.
Pavard egyelőre semmi olyat nem mutatott, ami miatt előrébb kéne sorolni, mint Boát. Egyrészt, azért, hogy kiderülhessen ki a jobb és ki tud többet adni a csapatnak, próbálgatni kell a formációkat. Másrészt, Boának is jár annyi, hogy megkapja a lehetőséget. Senki nem akar majd ideigazolni, ha azt látja, hogy ha nem lesz rögtön alapember, akkor onnantól esélye sincs bekerülni, mert akárhogy is játsszon X vagy Y, mindig előtte lesz a sorban.
Ráadásul Pavard játsztaható lenne a szélen is. Kimmich tavaly minden meccsen játszott, tán szinte mindig végig. Azért neki sem ártana néha pihenni, mert ki fog égni. Vagy ha már épp sérült Javi és Leon is, akkor meg lehetett volna próbálni Kimmich-et a kp-án, a francit pedig a védelem jobb oldalán.
7. Na ezzel maximálisan egyetértek és én sem tudom mi lehet a baj. Főképp, hogy Arp biztatóan játszott a felkészülés során. Nem tudjuk mi van a háttérben, lehet összebalhézott vkivel/vkikkel vagy nem volt megfelelő az edzésmunkája, hozzáállása. De ez számomra is baljós. Pedig tegnap szerintem pont tudott volna segíteni, ha úgy alakul.

A támadójáték változatossága sokszor szóba kerül, de őszintén szólva nem tudom mire gondoltok. Nagyon le van ez egyszerűsítve azzal, hogy mindig vagy középen erőltetjük,vagy a szélen, ugyanazt csinálva. Igen, ha ennyire faék módjára állunk hozzá, akkor ezt lehet csinálni támadásban. Vagy középen, vagy a széleken jössz, ennyi.
De ha kicsit jobban belenézünk, akkor látjuk, hogy a széleken hol cselezünk és úgy törnénk be, hol beadunk, laposan vagy magasan. Középen is többféle variációt nyomunk, néha elsül 1-1 távoli lövés is. Tudunk vezetni kontrákat is, de alapvetően uraljuk a játékot. Körbeadogatjuk az ellenfelet, de vannak középről felívelt labdák is. Mire gondoltok, mit kellene még csinálni?
Nem azt mondom, beleférne több kreativitás is, csak ahhoz kéne olyan játékos is. Erre lenne ugye Thiago... Egyébként pont a variációk kapcsán szerintem igenis sokat segíthetnek az igazolások. Coutinho pl. egy rendkívül technikás, eszes és kreatív játékos. Vagy Perisic-nek jobb a rúgótechnikája, mint Müllernek, Comannak vagy Gnabry-nak, jobban tud beadni. Ezek a segítségünkre lehetnek.
Avatar
pussybuvar
 
Hozzászólások: 1562
Csatlakozott: 2014.05.03. 16:05

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: Racilaci » 2019.08.17. 12:19

Egyetértek Sanchez kapcsán (bár azt máshová írtad), engem sem győzött meg sosem, ugyanakkor tény, hogy semmilyen tartós megbízásban nem volt része. Őt is, meg Arpot is azért tartom csak most tanulságosnak, mert hát az első fordulóban vagyunk, s látszik, hogy nincs rend és nyugalom a csapat körül. De legalább tegnap Kimmich viszonylag nyugodt volt - kissé aggódom ugyanis az ő egyre gyakoribb kirohanásai miatt is.

A tizenegyesek kapcsán: az általam említett Coman eset mellett, amikor a visszajátszásból derült ki, hogy hamarabb ért a védő labdát, mint Comant (pedig csúnyának tűnt), volt egy durvábbnak tűnő lökés szintén Coman ellen, a visszajátszásból viszont kiderült, hogy Coman tette ki hamarabb a vitorlát; volt egy egyértelmű lökés, amikor viszont már elveszítette a labdát, volt egy kezezés-gyanús eset, amit be lehetett volna fújni, meg volt vagy két-három bukdácsolás, nem tiszta szerelés, amit szintén elvileg be lehet fújni. Ezekre nyilván nem fognak tizenegyest adni, legfeljebb meccsenként egyet - akkor sem, ha a mezőnyben mindet befújják. A mi tizenegyesünk szerintem is jogos volt, ezzel együtt tartom, hogy 10-ből 5-6 bíró nem adta volna meg ilyen-olyan szempontokat mérlegelve. És hát a két pont nem a bírón ment el, úgyhogy tán ezen kár is többet vitázni.

Hogy min ment el? Nos, bizonyos szempontból igazad van, hogy mivel lehetne variábilisabb a játékunk, amikor nemcsak a szélekről gyömöszöljük a labdát. Írtam, hogy 30 akcióból kb. 4 másról szól, de lehet, hogy van az 6 is. (Most a felállt védelem elleni nagy labdabirtoklási arányú meccsrészekről beszélek, nem arról, amikor megnyílik ellenünk a védelem - mint tegnap az első félórában.)

Nos szinte leltározni, strigulázni lehet, hogy mi más történik ebben a 4-6 akcióban:

- belső védő feljön, szólózik, rátolja - ez meccsenként egyszer
- Alaba-távoli - meccsenként egyszer vagy kétszer annak függvényében, hogy Thiago próbálkozik-e távolival
- a sokadik begyömöszölős kísérlet után kap Coman, Gnabry és esetenként Kimmich egy-egy 13-15 méteres lövésre lehetőséget.


És nagyjából ennyi. Ezenkívül vagy az van, hogy a Combry lemegy az alapvonalra, s Müller, Kimmich, Goretzka, Tolisso segítségével eljut a labda a kapuig vagy Lewához, vagy a Combry+Müller egyből Lewát keresi.

Én megmondom őszintén nem emlékszem, hogy ez két éve hogy volt, akkor is nyilván hasonló sémákból épült fel egy meccs, de az, hogy ennyire strigulázni lehet a variációkat, s azok számát, nekem mostanában tűnt fel. S itt nemcsak a variációk számának kicsinységével van bajom, hanem az egyes kísérletek számának korlátoltságával is. Tegnap pl. Gnabry nagyon élt, mégis épp annyi elfutásos beadást, kapura tűzést láttunk tőle, mint amikor jobban fogják és nem megy neki. Ráadásul még le is cserélték, amit végképp nem értettem. Nem tudom, hogy pl. Gnabrynak, Alabának, suttyomban felkúszó belső védőnek ki van-e adva a limit, vagy magukat béklyózzák a játékosok ebbe, mindenesetre szerintem nagyon feltűnő ez a sablonosság.


Azok pedig egyértelműen koncepcionális problémák, hogy:

- ha van fejelőnk, ha nem, a szögleteink ugyanolyan homályok. (Igen, mi értük el a legtöbb gólt szögletből - tavaly 11-et; ennél csak a tegnapi meccsen több szögletünk volt - tehát itt inkább arányokat, nem pedig abszolút számokat kéne nézni.)

- őszintén szólva a 16-oshoz közeli pontrúgásaink is hasonlóan veszélytelenek régóta

- mintha sportot űznénk abból, hogy minél nagyobb legyen a labdabirtoklásunk az ellenfél 16-osának előterében, miközben nem mozgunk hátra, nem próbálkozunk átlövéssel (szigorúan csak a listán szereplők a listán szereplő darabszámban), nem lövöldözzük szét az ellenfelet, nem csaljuk ki őket a sündisznóállásból, nem nyittatjuk meg velük a védelmet (akár egy-két látszólag eladott labdával és a kontra lehetőségének megteremtésével)

- nagy rendszerességgel a legkisebb csapatoktól is kapunk úgy gólt, hogy 15-20 másodperc alatt végigviszik ellenünk a támadást (mert hisz a csapat nagy része még Vietnamban=az ellenfél térfelének közepén van, s nincs egy tökös középpályásunk, aki lefaultolja még a labdabirtoklás előtt azt, akiről nagyjából nem is tudjuk, hogy kit kéne lefaultolni - szerintem Vidal a 8-10. percre legyalulta volna Lukebakiot, hogy ne legyen kedve Kimmichet és Müllert egy laza mozdulattal elküldeni a picsába, majd önbizalomtól duzzadva rádurrantani a francból) - de persze ez nem edzői hatáskör, hanem szerencse kérdése...A Thiago-koncepciód színvonalas és koherens elemzés, egy baj van vele: egy zárt konstrukció, ami olyan, mintha nem venne tudomást arról, hogy:

- kb. ugyanígy végig lehetne vinni az összes játékosunk esetében, hogy miért adjuk el a francba (Lewától Mülleren át Hummelsig, Neuerig), mert hogy nem hozza a szintet
- egy másfél éve még egyben lévő, nem egy személyre, annak formájára, bátorságára kihegyezett csapatunk volt, most meg várjuk a megmentőt, bárki is legyen az.

Pedig lényegében bármelyik meccs kellő illusztrációja annak, hogy nem egyetlen ember hibás ebben a láncsorban. (És igen, ez szerintem is vonatkozik az edzőre is.)
Avatar
Racilaci
 
Hozzászólások: 199
Csatlakozott: 2018.08.25. 12:33

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: speziale » 2019.08.17. 13:12

ptg írta:Maradjunk annyiban, hogy hülyeségeket hülyék szoktak beszélni és mivel nem ismersz és szerintem nem vagy elmeorvos, ezt a minősítést tartogasd meg a családtagjaidnak.
Ha pedig szerelmes vagy a francia vonalba, lelked rajta, de mindkét francia a cipőjét sem kötheti be az eladott és elzavart Hummelsnek,Vidalnak és Rodrigueznek. A bíró meg a pálya tartozéka, ha nem vele foglalkoznál, akkor tudhatnád, hogy a futballt gólra játsszák és nem helyzetekre, továbbá, hogy azt minősítik gólnak, amikor a labda teljes terjedelmével áthalad a gólvonalon - semmit sem jelent, hogy mákos, vagy nem mákos módon. Coman helyett jöhetett volna bárki, ezt még talán te is tudtad volna teljesíteni, de minek is igazoltunk egy kis fiatal kanadait (Daviest)- hogy a pad kopjon egyenletesen ? A szar focit meg nem jutalmazzák ingyen pontokkal, ma pedig szart mutatott a csapat. Edző, csapatvezető ide-oda, ez nem Bayern szint volt, főleg nem a hazai közönség előtt.


Először is, hülyeséget nem csak hülyék szoktak beszélni. Másodsorban nem tudom, hogy miért vetted ennyire magadra, amikor a hozzászólásom nem konkrétan neked szólt.

Egyébként meg nem vagyok szerelmes a francia vonalba. Le is írtam, hogy Coman pl gyenge volt.

De arra azért nagyon kíváncsi lennék, hogy mondjuk tolisso-val mi volt tegnap a baj? Mert Thiago-nál fényévekkel hasznosabban játszott. ellenben amikor a 2. félidőben ennek a Lukebaiko, vagy hogy hívják gyereknek volt egy elfutása, akkor Tolisso lesprintelte. egy ilyennek James vagy Thiago csak integeni tudna.
De ugyanezt kérdezhetném Pavard esetében. Mert ahányszor én eddig játszani láttam, szerintem mindig elég jó volt. Tegnap is nyomott egy félpályás szólót (Boa-tól mikor láttunk hasonlót), és a védőmunkájában sem igazán látom, hogy miért kellene szégyenkeznie.

A másik. Jöttök sokan azzal, hogy átjáróház a kp-ja meg a védelem. De mégis mire is alapozzátok ezt? Hogy a Hertha-nak volt 2 kaput eltaláló lövése az egész meccsen? Az első félidőben, amikor még nem álltak be bunkerezni egy csomószor szereztünk jó labdákat a kp-ján, amiből veszélyes támadást indítottunk. A 2. félidőben meg konkrétan egy kontrát sem tudtak vezetni ellenünk.

Aligha hiszem, hogy az a taktika vagy az edző vagy a nem megfefelő kp-jás védekezés sara, hogy egy 20 méterről ráküldött labda szerencsétlenül pattan meg.

Thiago-val kapcsolatban meg annyit, hogy Ancsa anno előrébb játszatta. Magához képest fel is javultak a támadó mutatói. Csak az a gond, hogy még azok is gyengébbek voltak annál, amit Goretzka itt az első évében produkált.
Én továbbra is azt gondolom, hogy számunkra a jelenleg a Kimmich-Goretzka-Tolisso kp-jás sor a legerősebb felállás 4-3-3-ban. 4-2-3-1-ben meg a Kimmich-Goretzka-Müller sor, vagy defenzívebb felállás esetén Kimmich-Martinez-Müller.
Avatar
speziale
 
Hozzászólások: 464
Csatlakozott: 2015.04.15. 22:59

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: pussybuvar » 2019.08.17. 13:16

Értem, amit írsz a variációk kapcsán, csak szerintem az a baj, hogy itt senki nem tudja mit kéne másképp csinálni. Mivel kéne feldobni a támadásokat? Oké, lehetne több távoli lövés és kényszerítő, ezt aláírom. De ezen kívül nem látok opciókat.
Mert oké, hogy strigulázzuk mikor milyen jellegű támadásunk van, de a futball sem olyan bonyolult sport, hogy tucatszámra lehessen ilyen szinten különböző akciókat vezetni. Nem tudom mennyire szoktál más meccseket nézni, de érdemes lenne kipróbálni, hogy ott is így skatulyázod a támadásokat. Nagyon meg lennék lepve, ha nem ugyanez jönne ki, hogy 5-6-féle séma van váltogatva. Pl. az annyiszor előhúzott Dortmund játéka se volt variábilisabb ellenünk.

A másik meg az, hogy nem feltétlen a változatossággal van a baj. Ez kb. olyan, mint Robben volt. Mindenki tudta mit fog csinálni, kiszámítható volt mégsem tudták levédekezni. Anno a korszakos Barca is totál sablonos focit játszott. Rendkívül kreatív és technikás, de sablonos focit. A tiki-takát is ismerte már mki, tudta mire számítson, mégis hatékony volt. Persze ha megvoltak hozzá a megfelelő alapok és játékosok.
De anno a triplázó Bayern sem volt egy túlgondolt konstrukció ilyen téren. Ott is pár elemből építkeztek a támadásaink, csak baromi hatékonyak voltunk. De nem volt variábilisabb a játék. Annak örülök, hogy elismered, nem emlékszel már milyen volt a játék képe évekkel ezelőtt. Fair. Sajnos ki kell ábrándítsak mkit, mert nem volt akkor se "szebb az élet".

Pepet pont azért akarták legtöbben elkergetni innen, mert csak a meddő labdabirtoklás ment. Emlékszem, én is nem egyszer hoztam fel pont ugyanilyen érveket, miszerint 70%-ban nálunk a labda, mégis az ellenfél 30%-ból veszélyesebb. De anno Juppnál is elég gyakran kellett fogni a fejem, mert bicskanyitogatóan pocsék volt a játék. Ancelottit nem is említsük.
Ez persze nem menti fel a jelenlegi edzőt, csak rámutat arra, hogy ezek összetettebb és régebbre visszanyúló problémák. Mint pl. a távoli lövések hiánya is, a helyzetkihasználás, a szögletek, sérülékenység. És ezért vagyok szkeptikus annak kapcsán, hogy egy edzőváltástól várjuk a csodát.
Mert Pep vagy Ancsa se tudott többet elérni, orvosolni a fentebb említett gondokat. De Jupp is csak egyszer, ellenben előtte és utána már nem volt azért annyira fényes a dolog. A tripla előtti évben sem voltunk annyival gyengébbek, hogy "csak" ezüstök legyenek, de a Dortmund sem volt erősebb, mégis elvertek.

Szerintem Mülleren kívül a többieket nem lehet olyan szinten joggal elővenni, mint Thiagot. Thomas-nak nagy szerencséje, hogy a Bayern folyik az ereiben is, mert egyébként már rég el lett volna zavarja, és tegyük hozzá, sajnos némiképp joggal.
Bár abban nem vagyok biztos, hogy hasonló szerepe lenne, mint Thiagonak. Szerintem tőle nem várja senki, hogy ő legyen a különbség, klasszis legyen, aki teljesítményével felfelé lóg ki. Ő a tökéletes jollyjoker lehetne, aki ahol épp van hely, ott játszik és segít. Ne lógjon ki lefelé, remek kiegészítőkarakter, aki be tudja pofozni azt a pár kritikus gólt vagy gólpasszt.
Az persze jogos kérdés, hogy ezt a feladatkört mennyire tudja jól ellátni, sajnos nem elég jól.

Neuer azért ritkán hibázik, sokszor pedig bravúrt mutat be. Ez az aránya jó, ráadásul vezéregyéniség. Megreformálta a kapusposztot, gyakorlatilag söprögetőként is játszik. Össze se lehet mérni Thiagoval. Hummels sajnos nem volt annyira bitang fal, mint Dortmundban, de elég stabilan játszott, sok klasszis szereléssel, labdaszerzéssel, belépővel.
Lewa azért rendkívüli mértékben termeli a gólokat, de részt vesz az összjátékokban is. A helyzetkihasználása néha visszaesik, de azért tudja mivel kompenzálni. Tegnap is volt legalább 3-4 olyan húzása, aminél azért elemelkedett rólam a kalap. Nála is az a helyzet, hogy jóval többet tesz hozzá, mint amennyit elvesz.
Ha Thiagonál nézzük ezt az arány,t akkor nem áll túl jól. Erre írtam korábban azt, amit. Neki nyilván nem bravúros védéseket vagy szereléseket kell bemutatnia, nem gólokat kell lőnie, de abban sem kiemelkedő, ami a feladata lenne. Nincsenek megindulásai, alig ad kulcspasszokat.

Azt gondolom, hogy azért pl. gólpasszokban lehetnének elvárásaink vele szemben. Ehhez képest a statjai:
- 42/8 (28/8, 44/9)
- 32/4 (36/5, 47/6)
- 41/9 (45/11, 48/13)
- 42/8 (36/5, 51/15)
- 13/1 (45/10, 50/15)
- 25/5 (44/14 53/21)

Az utolsó 6 érdemi szezonjukat néztem, zárójelben Schweini és Xavi számai. Látható, hogy legtöbbször alulmaradt, még ha nem is mindig annyival. Ugyanakkor vegyük hozzá, hogy ki mennyire volt stabil, mennyire segítette a támadásokat, hány labdát szórt el stb..
Avatar
pussybuvar
 
Hozzászólások: 1562
Csatlakozott: 2014.05.03. 16:05

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: ptg » 2019.08.17. 13:43

Szerző: speziale » 13 perccel ezelőtt
Nem szeretem a felületet telepiszkítani felesleges ismétlésekkel.
Pontosan az én hsz-em alá írtad, nem kiemelve, hogy nekem szól-e, vagy sem, és mivel szerintem a többiek sem a te megítélésed szerinti elmeállapotúak - magamra vettem tehát.
Ha hivatkozol legközelebb egy leírt valamimre, akkor azt pontosan tedd, Pavard-t ne hasonlítgasd Jameshez és Tolissot sem, csak ha érted, amit válaszként írnál nekem. (Pavard - Hummels, Tolisso-Vidal és James ezen a meccsen).
A többi megállapításod onnan kezdve hibás, hogy tegnap Pavard valami teljesen agyatlan elképzelés szerint középen és nem szélsővédő pozícióban játszott. Az első Hertha gólnál Lukebakio körül 4 piros mezes ácsorgott, és akinek ki kellett volna szorítania - Tolisso - ő valahol majd a vonal mellett kocogott visszafelé, a másodiknál meg Pavard mit keresett a jobb oldalon, ráadásul a Tolisso helyén, majd a félvonalnál - ott fejeltek össze, utána kocogott a fejét fogva visszafele ő is.
Boa számtalanszor ment már fel eredményes cselsorozattal, lehetséges hogy akkoriban még nem néztél bayern meccset, vagy épp aludtál.
De egy hátsó 3-3b-nak nem a támadás, hanem az ellenfél támadásának a megakadályozása a feladata.
Ez viszont edzői és vezetőségi hiba.
És a késői cserék is, meg a kisasszonyfutball támogatása, mert gondolod, hogy a nemzetközi szintű bíráskodás pont a boxon belüli szimulálást támogatja ? Nézned kellene időnként olasz, spanyol, angol, vagy holland labdarúgdalást is, ha meg időnként némi északiakat is lenne szerencséd látni...ez nem magyar békasegge alatti szint, ahol egy kassait fél marék tökmagért meg lehet kapni - és a Bayern nemzetközi mérkőzéseit nem német bírók vezetik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ptg 2019.08.17. 22:27-kor.
Avatar
ptg
 
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2017.09.10. 15:57
Tartózkodási hely: Herceghalom

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: dani15 » 2019.08.17. 17:11

speziale írta:Én továbbra is azt gondolom, hogy számunkra a jelenleg a Kimmich-Goretzka-Tolisso kp-jás sor a legerősebb felállás 4-3-3-ban. 4-2-3-1-ben meg a Kimmich-Goretzka-Müller sor, vagy defenzívebb felállás esetén Kimmich-Martinez-Müller.


Azt elárulnád nekem h ezek közül ki tud valójában védekezni???
A kp védekezés elcsúszása abból fakad h a betömörült védelmet szét akarjuk húzni a 2 szélső kp-hoz csatlakoznak a szélsővédők is járatják a labdát de javában Thiago-tól függ a támadás építés aki Kovac szerint védekező kp... Na most ahhoz h kulcspasszokat tudjon adni előrébb kell jönnie h összjátékokat kezdeményezzen ha vmelyik passz nem sikerül vagy leütközik őt stb... akkor jön a kontra... mivel nincs biztosíték ellenben ahogy ez meg volt a Javi-Basti párosnál! ;)
Avatar
dani15
 
Hozzászólások: 524
Csatlakozott: 2013.06.23. 21:33

ElőzőKövetkező

Vissza: Hírek, MECCSEK, Taktika stbKi van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó