Átigazolási hírek

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Atesz12 » 2019.06.25. 07:41

Akik abban bíznak hogy Kovac jövőre nem lesz a Bayern edzője hát eddig minden ügy alakulása neki kedvez. Az megy aki neki nem kell és azt célozzák meg aki neki is megfelelő (pl Flick, vagy hogy vkp mindenképp akar és néznek is neki) , abszolút van szava még ha nem is döntő (egy bábnak nincs.....)

Ezt csak úgy a Kovac - Sali nem más mint Uliek bábja című történet margójára.

Ja egy Weigl transzfer nem lenne meglepő nekem 2 éves távlatban, Dortmundba nem nyer semmit és Bl ben se esélyesek, legalább is kevésbé mint mi
Avatar
Atesz12
 
Hozzászólások: 345
Csatlakozott: 2015.07.06. 19:51

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Racilaci » 2019.06.25. 09:53

Szerintem mindenki számára világos, hogy Kovac lesz jövőre a Bayern edzője.

Az, hogy vkp-t keres a klub, nem feltétlenül Kovac éleslátását és vezetőkre gyakorolt intergalaktikus befolyását igazolja, hanem azt, hogy a kiváló Uliék tavaly ilyenkori baklövését máig nem lehetett orvosolni, ami nem is baj, hisz azért közben dupláztunk, ugye. Egyébként focihoz alapszinten értő ember látja, hogy kéne Javi mellé, helyett valaki.

Flick érkezésének persze több olvasata lehet:
1. Valóban Kovac kérte, ennek máig általunk meg nem ismert oka lehet - hisz Kovacot eddig nem úgy ismertük, mint aki olyan nagyon könnyen bizalomba tud kerülni új emberekkel. Lehet, hogy Flick régi jó cimbije.
2. Valójában kamuduma (ugye ilyen eső után köpönyeg kommunikációra a hetekben többször is volt példa, legutóbb Hummelsnél, akinek jó lesz majd a fizetése arra a Sanéra, aki nem is biztos, hogy hozzánk akar jönni, de ha nem, az nem is nagy baj, mert már kiadtunk 120 milliót, s úgyis nagyon jó csapatunk fog kifutni augusztus közepén, s egyébként is fogunk még igazolni akárkit), s a klub nagyjából követi azt a stratégiát, amit eddig: a jelenlegi edzőtől függetlenül igazolt egy nagy tapasztalatú másodedzőt, akinek az érkezéséhez szükségszerűen jó képet vág mindenki.
3. Tényleg kellett egy másodedző, tényleg döntő szava van benne Kovacnak, csak már nincs több testvére, aki foglalkozna focival-:)

Egy a lényeg: ha ebből a lépésből te eldöntöd, hogy Kovac pozíciója mennyire stabil, akkor szuper vagy. Ezzel együtt Flick érkezése kifejezetten jó hír, abszolút önálló egzisztencia (nem Kovactól, hanem Ulitól), jó korban van, nagy tapasztalata van, reméljük, kibírja az Uli utáni időkig.


Azt meg, hogy az megy, akit Kovac akar, egyfelől elfogadom, mert tényleg, másfelől viszont ettől egy pillanatra sem lett vonzóbb sem ő, sem a klub a szememben.
Avatar
Racilaci
 
Hozzászólások: 215
Csatlakozott: 2018.08.25. 12:33

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Atesz12 » 2019.06.25. 12:27

Nagyon félre érted/értelmezed amit írtam, olvasd el megint.

Van aki ebben bízik hogy nem lesz itt. Nem döntöttem el, sugalltam hogy erre vajmi esély lenne.

Én sem azt mondom hogy Kovac egy Master of puppets aki mindenkit befolyásol és kézben tart.
Azt mondtam hogy eddig (eddig) minden úgy alakul ahogy neki tetsző. Ez igaz Flickre is. Persze hogy nem egyedül találja ki a vkpt.
Illetve annyit mondtam hogy szava van de kiemeltem hogy nem döntő. Nem mondtam és gondoltam hogy intergalaktikus befolyása lenne. Több nyilatkozat alapján gondolom hogy Kovac és Sali igen is beleszolnak hogy alakul a nyár, és hogy szerintem nem bábok.

Iletve a Bayern vezetősége valószínűleg nem úgy igazol és működik hogy mindenkinek tetszen, nem közvélemény kutatás után keresnek meg igazolando játékosokat.
Avatar
Atesz12
 
Hozzászólások: 345
Csatlakozott: 2015.07.06. 19:51

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Racilaci » 2019.06.25. 14:17

Szerintem jelenleg senki nem számol komolyan azzal, hogy nem lesz itt egy ideig. Hogy az milyen hosszú idő, az kérdés. Nyilván annak a kérdése, hogy mennyire képes összerakni egy ütőképes csapatot akkor, amikor elég sokan fognak már hiányozni a készen megkapott gárdából.

Azt nem tudjuk, hogy mi minden alakul úgy, ahogy neki tetszik, illetve nem tetszik. Tény, hogy néhány vele nyíltan elégedetlen játékos elmegy - ez egyébként természetesen érthető és várható volt az idei siker ismeretében. Emlékeim szerint Kovac konkrétan két játékost nevezett meg, mint kívánságot - az egyik Jovic, a másik Rebic volt. Egyik sincs napirenden. Ennél biztosabb tény, hogy bizonyos posztokra kellenek emberek, s lám nemcsak keresünk rá embereket, hanem ezzel Kovac egyet is ért. Az is tény, hogy a leköszönő, öreg bútordarabnak számító pályaedzőt egy komoly jelölttel pótolják, akivel Kovac egyet is ért. Legalábbis kifelé, a kommunikáció szintjén mindenképp. De ha valóban egyet is ért, akkor se jelent sokat - ld. alább.

Az is tény, hogy a tervezés bármilyen fázisában is legyen egy átigazolás (kezdve az embrionális állapottól - egészen a szerződéskötésig), Uli jogot formál arra, hogy egy kívülálló számára abszolút követhetetlen koncepció mentén időnként nyilatkozzon róla, s ehhez képest időnként jól leugassa a sajtót, meg a kritikusokat, ha keveslik / sokallják / elégedetlenek stb. a kiszivárgó hírekkel, azok tartalmával.

Erősen vélelmezhető, hogy ezt a feladatát komolyan vevő, igazán nagyra törő és igazán tekintélyes edző vagy nem hagyná, vagy emiatt abbahagyná és arrébb állna. (Nem vagyok annyira képben, de most nemigen tudok ehhez hasonló klubvezetőt említeni - a legtöbb klubnak egy átlagos újságolvasó nem is ismeri a vezetője nevét, itt meg azt is Ulitól tudjuk meg, ha Sané épp strandol valahol.)
Ahhoz, hogy ezt edzőként, sportigazgatóként elviselje valaki, le kell menni egy szintre. Most azon vitatkozhatunk, hogy mennyire báb az, aki ezt elviseli. Én Kovacra a báb szót nem alkalmaznám, Salira viszont azt hiszem, hogy nem igazán túlzás a kifejezés.
Avatar
Racilaci
 
Hozzászólások: 215
Csatlakozott: 2018.08.25. 12:33

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: procee » 2019.06.25. 22:06

Ja egy Weigl transzfer nem lenne meglepő nekem 2 éves távlatban, Dortmundba nem nyer semmit és Bl ben se esélyesek, legalább is kevésbé mint miEgy Weigl transzfer nagyon jó lenne, írtam is korábban. Azt nem értem csak, ha már Hummels ment, miért nem lehetett egy csereüzletben gondolkodni? Talán így emészthetőbb lett volna Hummels távozása is... S nem is csak a nyerhető címek kupák miatt lenne rá esély, hanem mert azért szépen szorul ott kifelé a keretből (Witsel és Delaney között), tavaly is többször már belső védőt játszott, azonban Hummels érkezésével szerintem ez megszűnik. Szóval most lenne rá esély.
Kár hogy a kínálkozó eséllyel nem éltünk egyből... :?
Avatar
procee
 
Hozzászólások: 966
Csatlakozott: 2013.06.24. 14:51

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Boscolahm » 2019.06.26. 07:50

Borussia Dortmund: Mats Hummels visszatérésének hatására olyannyira megnövekedtek a sárga-feketék marketing-bevételei, hogy akár át is lépheti a 100 millió eurós álomhatárt. (Bild)

Bayern München: A bajorok érdeklődnek a Chievo Verona 18 éves olasz-brazil támadója, Emanuel Vignato iránt, miközben a Wellington Phoenix 20 éves új-zélandi középpályása, Sarpreet Singh már próbajátékon vesz részt Münchenben. (Calciomercato / Bild)

Sziasztok!

Valaki azt irta, hogy mindket fel szamara jo, hogy eladtuk Hummelst... Nekunk miert? Volt egy vilagklasszis belso vedonk, akit a valogatottsag terhe sem nyomott. Nekunk miert jo hogy eladtunk egy elo szerzodessel biro extraklasszist aki a MUban a Barcaban a Realban barhol alap ember lenne. Egy dolog miatt adtuk el, Kovac.
Amugy az egesz igazolaspolitikank eleje vagy elso lepesei is tobb mint furak. Van harom bombabiztos belso vedonk, mindharom nemet, ketto vilagbajnok, nincs valogatottsagi terheles nekik, ami meg nagy elony es mellettuk meg egy szuperklassis fiatal eros belso vedo, szoval harom extraklasszis vedore a vezetoseg meg ravesz 80-ert egy serult es serulekeny belso vedot... Ez is atgondolt dolog lehetett. Es nekem senki ne mondja, hogy Humi meg Boa oregek, mert azt pofanrohogom. Idealis korban vannak, meg siman 3, 4 evet bele tudnak pumpalni ilyen szinten.
Ez amit a vezetoseg csinalt, ez szin tiszta "tisztogatas" ami megint nem a profizmusra utal. A vilag egyik legjobb belso vedojet dobtuk, holmi szutymadek edzo miatt... Salinak ilyen problemakat kene elsimitgatnia meg nezeteltereseket is kezelnie, hogy ne szivjunk mar ekkorat...
Ez a harom bombabiztos vedo melle akar eleg lett volna Pavard, tarcsibol fel Mai, es meg egy 20-30 ert egy bal bekket venni a padra es meg is lettunk volna hatul... Es mindenki jol jar... Ehelyett, holmi f*rok meregetesek helyett kiszanaljuk a vedelmunket es koltjuk ra a penzt rendesen...
Nem folytatom... Tudom, meg messze agusztus vege...
Amugy meg evi 20 milliaert (no nem kopejkaban) gyerekek en barkinek, barmikor nyilatkoznek, ennyi penzert meg a budirol is tudositanek... Azert vannak akik joval kevesebbert nagyobbakat szivnak nap mint nap... Tudnek erre tobb 10 millio embert mondani... A hirnevnek vannak elonyei es vannak hatranyai, ez azert nem olyan nagy hatrany ennyi zseert en ugy gondolom, talan Uli azert kibirta azt a ket percet... Es kozben eletet sem kellett mentenie, sem tuzet oltani, sem az eletet kockaztatnia, sem hatarozatokat irnia... Stb. Szoval szerintem nem kell ot itt sajnalgatni...
Avatar
Boscolahm
 
Hozzászólások: 139
Csatlakozott: 2014.05.01. 20:31

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: Atesz12 » 2019.06.26. 09:09

Érdekes milyen ellentmondásos hogy van aki szerint Kovac tök súlytalan mások meg egyértelműen úgy látják miatta (¡¿) megy el egy Hummels pl.

Ez csak azt mutatja hogy hányféleképp látjuk a dolgokat

Hummels eladása azért volt jó mert minden fél jól járt. Ezt onnan indítom hogy nálunk Hernandez Süle páros fog kezdeni (ezen lehet vitatkozni). Innentől kezdve én értem hogy nem akart padozni, Dortmundban jól jön, 38 millió nem rossz pénz egy 30 éved védőert a budesben (!!). Nem azért jó mert elment, azért jó mert menni kellett /akart és végül mindenkinek jó lett (nem nekünk)
Avatar
Atesz12
 
Hozzászólások: 345
Csatlakozott: 2015.07.06. 19:51

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: speziale » 2019.06.26. 10:11

Ja,

szerintem is ott indul, hogy akkor el kellene dönteni, hogy akkor most Kovac egy önálló akarat nélküli báb, vagy hirtelen egy puppets master lett, aki eltakarít mindenkit akivel konfliktja volt...

Ez a "tisztogatás" is egy röhej: Robben, ribery és Rafi-ról lehetett tudni, hogy az idény végén távoznak, már az előző szezon kezdete előtt is. Az egyedüli ember akire azt mondom, hogy Kovac miatt megy az James, de gyorsan tegyük hozzá, hogy neki sem lett volna semmi gondja Kovac-al, ha ő a preferált thiago-val szemben.
A Hummels dolgot én viszont őszintén leginkább úgy értékelem, hogy berottyantot egy kis konkurencitáól. Őszintén szólva én nem nagyon hiszek abban, hogy azután, hogy Süle mellett tavasszal egyértelműen ő volt a preferált, akkor így látatlanban, úgy hogy Pavard/Lucas még egy edzésen sem voltak a Bayern-nél azt mondták volna Hummelsnek, hogy márpedig te padozni fogsz.

Az is vicces, hogy most hirtelen 3 klasszis belső védőnk lett. Kicsit érdemes visszaolvasni, hogy miket írogattak itt a fórumon a védőinkről korábban...

Egyébként meg: Boa még itt van. És Hummels távozásával szerintem sanszosan maradni is fog. Össz-vissz annyi változás történt a várakozásokhoz képest, hogy Hummels és nem Boa távozik (ettől függetlenül szerintem is jobb lett volna ha fordítva történik)

Az meg, hogy miért kell Pavard/Lucas. Szerintem elég egyszerű. Mert Rafi visszavonul és ő volt az egyetlen backup Alaba és kimmich helyett. Ez viszont csapatszervezés szempontjából nagyon előnytelen. És azon halmazoknak, hogy "legyen jobb mint Rafi", "tűrje a padot Alaba és Kimmich mögött", "mindkét szélen bevethető legyen" egész egyszerűen szerintem nincsen közös metszete. De ha lenne is, az említett csapatszervezési probléma akkor is fennállna.

Szóval mi az alternatíva?
Hát az, hogy akkor vegyünk olyan védőket, akik több poszton is tudnak játszani. És ez a védelem variálhatósága miatt is előnyös (amire meg a sérülések miatt fel kell készülni)

A másik amit nem tudunk, hogy pontosan kiket akarunk még igazolni, és, hogy ők mennyibe kerülhetnek. Tekintetbe véve, hogy boa-ért nem álltak sorba, akkor lehet jobban megérte rábólintani Hummels távozására akiért jó pénzt kaptunk (egyébként korábban Boa neve merült fel, hogy a Dortmundba megy, de úgy tűnik, hogy nem sikerült Watzke-ket meggyőzni róla).

Szerintem hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a német csapatok nem adósodhatnak el, szóval a transzfereket vagy a folyó bevételeikből vagy az előző évek eredménytartalékából kell kigazdálkodni. És akkor tegyük azt is hozzá, hogy a bevételek tekintetében a Bayern úgy van európai TOP5-ben, hogy se olajpénz nincsen, és a TOP csapatokhoz képest töredék TV bevételt kap. Szóval már csak ezért is járna egy big respect uli-éknak, hogy ilyan óriási handiceppel tudják tartani másokkal a lépést. De a lényeg: a Bayern éves profitja 30-40 millió EUR körül van. Azért ebből eltelik pár évig összespórolni 200 milliót. Szóval szerintem nagyon nem kellene alábecsülnünk azt, hogy milyen nehézség az ilyen kaliberű igazolások pénzügyi hátterét összehozni.

Most elvileg Jamessel spóroltunk 40 milliót, Hummels-ből bejött 35. Vagyis akkor kb. 275-280 millióból gazdálkodhatunk, amiből elment 115. Most kérdés mik a távlati tervek. Ha mondjuk Sané jön, akkor szerintam ebből egy 90-et rögtön levonhatunk, marad 70. ez nagyságrendileg Rodri ára. De mi van ha egyik sem jön össze? Elhozzuk Werner/Draxler/Carrasco közül az egyiket, vagy akár 2-őt. Szerintem közülük Draxler lenne a legdrágább, de ő sem lenne több 50-nél (mondjuk ha Coutinho menne a PSG-be, akkor Draxler helye nem lenne túl biztos). És akkor Wernert vagy idén elhozzuk 30-40 közötti összegért, vagy jövőre ingyen, és akkor maradna kb. 100 milla jövőre Havertzre.

Ja, közben meg azt írják, hogy Dembele-re mehetünk rá. Mondjuk őt már 2016-ban is meg akartuk szerezni, csak akkor a dortmundot választotta. És lenne is értelme ha Neymart vissza akarják vinni a Barcába, akkor valszeg Dembele nem sokat járna a kezdő közelében
Avatar
speziale
 
Hozzászólások: 468
Csatlakozott: 2015.04.15. 22:59

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: procee » 2019.06.26. 10:25

A Dortmund 30 millió euróért eladná Julian Weiglt. Az Arsenal és a PSG érdeklődik a német középpályás iránt. (Bild)

Na most akkor kérdezem én, ha annyira "résen leszünk az átigazolási piacon", meg "figyeljük a lehetőségeket", akkor már a Hummels transzfer lebonyolításakor miért nem próbálkoztunk?! S miért nem próbálkozunk?
Rodri a Cityben fog kikötni, úgy néz ki, nekünk kell egy DM. Ennél jobban nem adhatná magát semmi. Még anyagilag is jobban járnánk, minőségben pedig nem biztos, hogy gyengébb a német.
Vagy netán azért sem próbálkoztunk, mert a BVB-nél kijelentették, hogy "nem adnak el a Bayernnek több játékost"? Persze, mi eladtuk nekik Hummelst...

Jó lenne, ha tényleg elkezdenénk észszerűen csapatot építeni...
Avatar
procee
 
Hozzászólások: 966
Csatlakozott: 2013.06.24. 14:51

Re: Átigazolási hírek

HozzászólásSzerző: szabi90 » 2019.06.26. 13:30

procee írta:A Dortmund 30 millió euróért eladná Julian Weiglt. Az Arsenal és a PSG érdeklődik a német középpályás iránt. (Bild)

Na most akkor kérdezem én, ha annyira "résen leszünk az átigazolási piacon", meg "figyeljük a lehetőségeket", akkor már a Hummels transzfer lebonyolításakor miért nem próbálkoztunk?! S miért nem próbálkozunk?
Rodri a Cityben fog kikötni, úgy néz ki, nekünk kell egy DM. Ennél jobban nem adhatná magát semmi. Még anyagilag is jobban járnánk, minőségben pedig nem biztos, hogy gyengébb a német.
Vagy netán azért sem próbálkoztunk, mert a BVB-nél kijelentették, hogy "nem adnak el a Bayernnek több játékost"? Persze, mi eladtuk nekik Hummelst...

Jó lenne, ha tényleg elkezdenénk észszerűen csapatot építeni...


Nekem személy szerint nem feltétlen van azzal problémám ha róla lemaradunk. Kiszorította a Witsel, Delaney kettős pedig 11 napot volt talán sérült tavaly. Ő még nem jobb mint Martinez. Az osztályzatai sem egetrengetőek tavalyról. DM-ek között is csak a 7. és tudom hogy gyakran játszott védőt.

Ezért érdekes dolog ez a keretépítés és hogy mi lehet Uliék fejében.
Avatar
szabi90
 
Hozzászólások: 836
Csatlakozott: 2013.06.23. 21:24

ElőzőKövetkező

Vissza: Hírek, MECCSEK, Taktika stbKi van itt

Jelenlévő fórumuzók: Google [Bot]