Te kit igazolnál?

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: szokedawg » 2017.10.13. 09:12

akos89 írta:Az előttem szólók véleményén vagyok én is.
A nyári építkezés, kisebb átalakítás alapja Goretzka megszerzése.
Akár már most télen is le lehet pakolni valamennyit. Ezt nem is kell részletezni.

A másik, hogy a Sanchez, Thiago, Vidal triót simán be lehetne áldozni. A portugál nem tűnik valami nagy ásznak, utóbbi kettő meg már jobb nem lesz és eléggé sérülékenyek is, plusz a chileiben állandóan ott a piros lap veszélye. Tolissonak én még adnék egy évet.
Gyakorlatilag Comant és Rafinhat is nyugodt szívvel el lehetne passzolni.

A Sané-Thiago bizniszre én is jó esélyt látok.

A két esetleges érkezőn túl mondjuk már nem egyszerű a helyzet. Brandt teljesítménye tényleg elég kérdőjeles.
Persze lehet csak az a gondja, hogy egy koncepció nélküli csapatban játszik, gyenge edző irányítása alatt. Pl. Werner is szürke volt Stuttgartban, most meg látjuk mit művel.
Ha már róla esett szó, Ő is jó lenne, de akkor pörgősebb, direktebb játékot kell játszani jövőre, mert láthatóan a válogatottban és az RB-ben is emiatt megy jól neki. Az ára viszont magas lenne.

Draxler leigazolásáról én is fantáziálok néha, aztán máskor úgy vagyok vele, hogy nem Ő kell ide. Viszont a jelenlegi állapotot nézve előrébb lennénk vele.

Van egy lejáró szerződésű Özil is a piacon. Nem egy megváltás Ő sem, de jó áron hozzá lehetne most jutni vagy akár ingyen .

Kicsit nagyobb név, de nem Griezmann, Hazard szint ugye Carrasco. Egy Vidal vagy Sanchez esetleg Coman bevonásával, ráfizetéssel szerintem lenne esélyünk rá.

Szóval egy ilyen érkező sorral elégedett lennék: Goretzka, Sané, Carrasco és esetleg egy (Özil/Draxler)


Ja akiről sajnálom, hogy lecsúsztunk: Naby Keita. 10+ évre meg lett volna oldva az egyik kp. poszt..


Én sok mindennel nem értek veled egyet.
1. Goretzka megszerzése nagyon jó lenne, igaz.
2. A komplett középpályát meg nem dobhatjuk ki a kukába. Mert nincs az a pénz, amivel pótolhatnánk 3 valamire való középpályást. Arról nem is beszélve, hogy Thiago meg Vidal továbbra is a legjobb játékosaink egyike. Mind kidobni, leüllyedés a Schalke szintjére. Nyilván egy Rudy, Martinez, Kimmich, Goretzka nem rossz, de kevés. Ha tényleg le akarjuk őket váltani, akkor csak egyesével okosan szabad mint, ahogy Mou tette a Manchesterben. Amúgy szerintem Thiago szeret itt, és a legkreatívabb játékosunk. Ő maradhatna. Vidalért még el lehet kérni 30 évesen 40-t a két Milan egyikétől.
3. Sané - Thiago. Hát Thiagot alapvetően nem engedném el, az előbb leírtak miatt. De nem állok el tőle.
4. Brandtot alapvetően nem hoznám el. Én jövőre elégedett lennék egy nagy szélső igazolással. Plusz Robben, Coman, Gnabry. Comant lehet esetleg Sanéra vagy Draxlerre lecserélni.
5. Draxler jöhet, ha PSG nem húz le minket.
6. Özilre semmi szükségünk. Szerintem az egyik legnagyobb alibi játékos és pont azon a poszton játszik, mint Müller, vagy James, (vagy Thiago, Goretzka). Nagyon haragudnék a vezetőségre, ha leigazolnánk...
7. Igen, kell egy nagy név. Carrasco elég jó.
8. Kell egy klasszis szélső. Kell Goretzka. Ez a minimum, de lesznek még igazolások.
9. Keita pótolható spíler, nem maradtunk le semmiről.
Avatar
szokedawg
 
Hozzászólások: 61
Csatlakozott: 2015.12.11. 01:00

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: jani23 » 2017.10.13. 18:53

Szerintetek Alaba nem tudna a középpályán a szélen játszani ???

Coman meg balhátvédbe ?

Gyors, be tud csúszni, beadni igaz nem.
STERN DES SÜDENS
Avatar
jani23
 
Hozzászólások: 2117
Csatlakozott: 2013.06.23. 22:33
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: pussybuvar » 2017.10.13. 19:13

Alaba tudna, de nem lenne túl jó. Nem cselez túl jól és sokat, illetve nem vállal annyi kockázatot. A távoli lövések mennek, védőként jó az offenzív játéka, de előre már szerintem kevés volna.
Coman meg teljesen alkalmatlan védőnek, abszolút nem tud védekezni. Ráadásul legalább annyira szükség lenne ott a beadásokra, mint a támadószekcióban. Ő egyelőre egyvalamit tud nagyon, a sebességére alapozva cselezni. Ez hátul vagy nem érvényesülne kellőképp, vagy életveszélyes lenne.

Az igazolásokra visszatérve. Nyilván jó lenne idehozni valakit a szűk elitből, de erre egyre kevesebb esélyt látok. Sokat esett a megítélésünk az elmúlt pár évben, az árak meg drasztikusan emelkedtek, az eszetlen költekezésbe meg nem akar beszállni a vezetőség.
Ha pedig nem ebben a dimenzióban gondolkodunk, akkor rá lehet feküdni a német vonalra. Carrasco érdekes lehet, többször felmerült, de nála már azt érzem, hogy egy Sané vagy Draxler is hozhatja azt a szintet.

Persze, nem kell egyszerre elzavarni mindenkit, de a középpálya közepén most vajmi kevés emberhez ragaszkodnék.
Javit vissza kell rakni és megnézni mit tud. Ha hozza a szintet, amit anno, akkor ő nálam alapkő. Ha nem, vagy megint előjönnek a sérülései, akkor akár ő is távozhat. Thiago is hasonló. Tök jó spíler bizonyos szempontból, más aspektudból viszont sokszor inkább fékezi a csapatot, ill. őis sérülékeny, nem lehet rá építeni.
Vidalt én kifejezetten kedvelem, már nagyon régóta. Fiatalabb viszont ő sem lesz, az ellentmondást nem tűrő játéka pedig veszélyes is lehet. Kérdés ez a harcmodor mennyire tartható fenn ahogy öregszik.
Tolisso és Rudy szerintem max. jó kiegészítők, de semmi több. Utóbbi egyelőre kellemes meglepetés, ingyen jött, csak az lenne szívás, ha mondjuk amiatt nem jönne egy Goretzka, mert túl telített a poszt. Tolisso egyelőre 41 milláért röhej, őt se sajnálnám. James-szel meg meglátjuk mi lesz, nála inkább az a gond, hogy nincs meg a posztja.

Azért amikor van egy Draxler, Sané, Werner, Brandt, Goretzka, Can, Weigl, Philipp stb. német vonal, akkor szerintem hatalmas felelőtlenség nem szemezgetni innen. Nem értem miért Sánches, Tolisso, James vagy Coman van itt. Meg néztük anno Dembelét, most is van valami új francia gyerek. Mintha észre se vennénk egy ideje bizonyos német tehetségeket, már ami a támadószekciót illeti. Gnabry üdítő kivétel.
Avatar
pussybuvar
 
Hozzászólások: 1384
Csatlakozott: 2014.05.03. 16:05

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: szabi90 » 2017.10.14. 18:50

A fent felsorolt nevek közül, idén csak Goretzka, Werner és Sané nyújt olyan teljesítményt amellyel szóba kerülhet nálunk úgy, hogy valóban erősítést is jelent. Ebből Wernernek gondja van a nagy meccsekkel ahol nagyon hangos a stadion.
Özil,Brandt,Can,Draxler szerintem semmi olyan kiemelkedőt nem mutatott az elmúlt 2 évben ami miatt ide kell hozni.
Draxler jó játékos,de ő nem lenne olcsó ha meg zsebbe nyúlunk akkor hozzunk jobbat. Hozzáteszem utoljára a Schalkéban volt stabil kezdő, hosszútávon.

Kell egy csere csatár, egy szélső, egy jobb hátvéd és egy középhátvéd. GOretzkahoz pedig el kell adni valakit (Vidal, Rudy)
Avatar
szabi90
 
Hozzászólások: 714
Csatlakozott: 2013.06.23. 21:24

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: pussybuvar » 2017.10.15. 10:34

Azért egy Draxler szerintem kifejezetten erősítést jelentene, pl. Comannál fényévekkel jobb, de Müller is pocsék formában van. A PSG-ben végül is a brutális kerethez képest kapott lehetőséget és én úgy tudom, hogy akkor kifejezetten jól tolta.
Nem kell rögtön kulcsembernek lennie, de sokkal beljebb lennénk vele. Sanéról kb. ugyanezt gondolom. Amúgy kit tudnánk hozni Draxler helyére, aki egyértelműen jobb nála és nem kerül 100+ millába?

Brandt számomra is nagy kérdőjel, nála vannak jobb opciók. Werner már jobbnak tűnik, a Lewa-Müller duó mellé pedig kéne még csatár. Can nyilván csak kiegészítőnek jönne, de annyit valószínűleg tudna, mint Tolisso, Sánches vagy Rudy.

Középhátvéd szerintem felesleges. Boa-Hummels jó, nem elitcsapat ellen Süle is simán, ráadásul meg kell kapnia a lehetőséget. Ha gáz van, ott van Javi is. Jobbvédőnek Kimmich mögé kell valaki, aki sokat úgyse fog játszani.
Nem tudom Rudy tényleg milyen teljesítményre képes ott, de lehet megérné a próbát. Most jött, úgyse adjuk el rögtön, eddig pozitív csalódás. Arra a pár meccsre, amikor nincs Kimmich, jó lehet. Most hozhatnánk egy Weisert vagy Henrichs-et, csak nekik játszaniuk kéne ahhoz, hogy fejlődhessenek.
Avatar
pussybuvar
 
Hozzászólások: 1384
Csatlakozott: 2014.05.03. 16:05

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: Anvil » 2017.10.15. 11:41

pussybuvar írta:... Arra a pár meccsre, amikor nincs Kimmich, jó lehet. Most hozhatnánk egy Weisert vagy Henrichs-et, csak nekik játszaniuk kéne ahhoz, hogy fejlődhessenek.

Jelöltjeidet mind támogatom, de Joshua, ejtsd Jószua, nem jobbhátvéd! Tegnap is,
és nem ez volt az első eset, hogy gólpasszt adott, csak a Frájburg elbénázta...
Komolyabb csapatok ellen, független tegnapi góljától, ez kevés, vagy nagyon is
sok lesz !!! PéGé kitalálta, és onnantól mindenki elhitte(Löw is), hogy Kimmich
született jobbhátvéd. Hát nem! Lahm fényévekkel volt, van, előtte. Remélem
Jupp egy sorral előbbre tolja, mert ott van kisemberünk helye...
Avatar
Anvil
 
Hozzászólások: 91
Csatlakozott: 2016.05.21. 08:15

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: szabi90 » 2017.10.15. 12:00

pussybuvar írta:Azért egy Draxler szerintem kifejezetten erősítést jelentene, pl. Comannál fényévekkel jobb, de Müller is pocsék formában van. A PSG-ben végül is a brutális kerethez képest kapott lehetőséget és én úgy tudom, hogy akkor kifejezetten jól tolta.
Nem kell rögtön kulcsembernek lennie, de sokkal beljebb lennénk vele. Sanéról kb. ugyanezt gondolom. Amúgy kit tudnánk hozni Draxler helyére, aki egyértelműen jobb nála és nem kerül 100+ millába?

Brandt számomra is nagy kérdőjel, nála vannak jobb opciók. Werner már jobbnak tűnik, a Lewa-Müller duó mellé pedig kéne még csatár. Can nyilván csak kiegészítőnek jönne, de annyit valószínűleg tudna, mint Tolisso, Sánches vagy Rudy.

Középhátvéd szerintem felesleges. Boa-Hummels jó, nem elitcsapat ellen Süle is simán, ráadásul meg kell kapnia a lehetőséget. Ha gáz van, ott van Javi is. Jobbvédőnek Kimmich mögé kell valaki, aki sokat úgyse fog játszani.
Nem tudom Rudy tényleg milyen teljesítményre képes ott, de lehet megérné a próbát. Most jött, úgyse adjuk el rögtön, eddig pozitív csalódás. Arra a pár meccsre, amikor nincs Kimmich, jó lehet. Most hozhatnánk egy Weisert vagy Henrichs-et, csak nekik játszaniuk kéne ahhoz, hogy fejlődhessenek.


Futni kell még egy kört Sanchezzel, hátha észhez lehet téríteni és talán Balet is kiutálják végre Madridból. Draxlernek is 2021-ig szerződése van, ő is 50 körüli ember lenne. Draxler egyébként szerintem is minőségi ember, de közel sem az a szint amivel pótolni tudjuk a kiesett minőséget.

Canra pedig azt állítjuk, hogy annyit tudna mint Tolisso, Sanches. Minek hozzuk ide ha kb annyit tudna? Ha elégedetlenek vagyunk akkor jobbat hozzunk ne ugyanazt a minőséget, ha meg elég amit tudnak kiegészítőnek felesleges bolygatni a keretet.
Avatar
szabi90
 
Hozzászólások: 714
Csatlakozott: 2013.06.23. 21:24

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: Kozi31 » 2017.11.23. 10:16

Tegnap fél szemmel néztem az Atletico meccsét! Yannick Carrasco nem futballozott rosszul!
Mondta a kommentár, hogy bizony menne már Madridból!
Közben elgondolkodtam, hogy Európa szerte, hány jó Belga focista van.
Dries Mertens, Eden Hazard, Kevin De Bruyne, Youri Tielemans, Romelu Lukaku, Radja Nainggolan, Christian Benteke, Michy Batshuayi ...
ezek mind posztjuk egyik legjobbja vagy hatalmas tehetségek!Brutálisan jók a közép pályától felfelé! Lehetséges, hogy azon a piacon kellene megtalálnunk az év végén szögre akasztók Robbéry méltó utódait?
Avatar
Kozi31
 
Hozzászólások: 363
Csatlakozott: 2013.06.24. 12:28

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: procee » 2017.11.23. 11:14

Nos, az a nagy helyzet, hogy télen szélsőt kell keresnünk mindenképpen, s igazából sok opciónk nincsen, mert olyan játékos kell, aki bevethető a BL-ben is...

Most akkor vagy visszahozzuk Gnabryt, vagy leigazoljuk Brandt-et, esetlegesen még nálam aki szóba jöhetne az Thorgan Hazard.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára procee 2017.11.23. 12:56-kor.
Avatar
procee
 
Hozzászólások: 843
Csatlakozott: 2013.06.24. 14:51

Re: Te kit igazolnál?

HozzászólásSzerző: Kontár Béla » 2017.11.23. 11:48

Sajnos tényleg csatár, és szélső is kell. Lehet Sanchez -elvileg El-el játszhat Bl-ben- mindenképp kellene más nem jut eszembe ilyen szempontból.

A nyáron jól mellé lettek Ancelottival kalkulálva a dolgok. Ügye az egész átigazolás, alapozás. A vezetőség megint nem mérte fel, mekkorát hanyatlott Robbery, és sérülékeny. Ráadásul Coman is már az. Vannak bajok. Összességében névre darabra PAPÍRON meg lenne a keret, de ez az edző váltás, így úgyis betette a kaput, és évek óta nincs beszámolva a sérülékenység. Egyedül a kp, és a belső védelem megoldott tulajdonképpen. De a kp-n is az box to box érdekes.
Avatar
Kontár Béla
 
Hozzászólások: 2360
Csatlakozott: 2013.06.23. 23:18

ElőzőKövetkező

Vissza: Hírek, MECCSEK, Taktika stbKi van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó