AKTUÁLIS MECCS

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: szabi90 » 2018.10.07. 14:59

Azért mindent nem kell szétverni annak érdekében, hogy működjön ez. Kovac-nak meg kell adni a lehetőséget a javításra aztán ha nem megy jöjjön valaki. Müllert és Riberyt pedig le kell ültetni a padra és minimum egy szélsővédőt hozni kell januárban, de én egy támadót is hoznék mert látszik hogy Wagnerben nem is bízunk és kevés is.
Nyáron pedig el kell azon gondolkodni, hogy a megfelelő ember-e ehhez a csapathoz Salihamidzic vagy nem.

Kovacról előbb elfog dőlni.
Ha 2-3 meccs múlva még mindig ilyen szarok vagyunk, nem lesz értelmes edző elérhető aki németül is beszél. Wenger nem gondolnám hogy jó ötlet. Conte és Zidane pedig nem beszél németül. Hasenhüttl év végéig aztán talán Van BOmmel, ha ilyen jó lesz a csaptaa egész évben.

Sanchezből viszont jó lenne minél többet látni, tegnap is erősen kilógott a csapatból sebességben.

Szerintem, A Thiago,Sanchez(Goreztka), Gnabry,James, Robben - Lewandowskit kéne erőltetni és egyre inkább kipróbálnám Gnabryt a csatár mögött úgy ahogy a Brémában volt.
Avatar
szabi90
 
Hozzászólások: 772
Csatlakozott: 2013.06.23. 21:24

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: speziale » 2018.10.07. 16:32

Szerintem sem kellene itt mindent rögötn szétverni.
Azért ne feledjük el, hogy az első 7 meccsét 19-2-es gólkülönbséggel hozta le Kovac. A Kusen, Schalke, Frankfurt, de akár a Mu elleni meccs képe kb. olyan volt, mintha edzőmeccset játszanánk olyan domináns volt a csapat.

Nyilvánvaló, hogy valami azóta nagyon elromlott, de hirtelen nem lett szarabb a keret. Ráadásul ha olyan szar lenne a keret tavaly sem jutottunk volna el odáig a BL-ben ahová. Jupp akármilyan jó edző is, szarból ő sem tud várat építeni. És továbbra is fenntartom, hogy a nyári átigazolásokkal (Vidal->Goretzka, Bernat->Gnabry, Rudy->Sanchez) erősödött a keret.

Mondjuk Ribery-vel sürgősen kezdeni kell valamit (leginkább leültetni a kispadra, de a játékát elnézve mostmár azt mondanám, hogy akár a csapatból is kiraknám...aztán jöjjön inkább egy Evina vagy Zirkzee, amíg nincs Coman), mert amit tegnap a bíróval is megcsinált, úgy, hogy közben már nem volt több cserénk...háát...

Lehet nem ártana ha Kovac leülne kicsit beszélgetni Jupp-al...

Nem tudom, hogy jelenleg mennyire beszélhetünk a játékosok részéről edző buktatásról...mert a meccs előtt Kovac azt nyilatkozta, hogy jó az öltőzői hangulat (ilyet azért Ancsa, akkor amikor már komoly gondok voltak nem nyilatkozott)...másrészt ha tényleg erről lenne szó, akkor a vezetésnek sürgősen be kellene már avatkoznia...Ancsa esetében még azt mondtam, hogy OK az edzőbuktatás, mert ott olyan hírek voltak, hogy a játékosok maguk szerveznek külön edzéseket, mert annyira nullák Ancsa edzései, meg Ancsa kijelentette, hohy ő nem tanul németül, stb...de most nem erről van szó
Avatar
speziale
 
Hozzászólások: 391
Csatlakozott: 2015.04.15. 22:59

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: Thommeyy » 2018.10.07. 17:58

Szerintem sincs céltudatos edzőbuktatás, inkább csak a játékosok nem igazán veszik komolyan Nikot. Mindenki játszani akarja az egyéni kis játékát, konkrét csapatjáték nélkül. Ezt kéne valahogy Nikonak megszervezni, de ehhez tekintély kell, meg masszív heregolyók ahhoz, hogy meg merje lépni a szükséges lépéseket (Ribery kitétele az első csapatból, Boa pad, Müller pad, Lewa seggberúgása 10szer).
Lesz 2 hete, hogy valamit kitaláljon aztán jön az újabb angol hét. Valószínűleg az lesz a vízválasztó, ha ott is gyengélkedni fog a csapat erősen gyanítom, még november előtt edzőváltás lesz.
Avatar
Thommeyy
 
Hozzászólások: 669
Csatlakozott: 2013.07.12. 10:18

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: misafeco » 2018.10.07. 20:52

A probléma az, hogy nincs értelmes szélsője a csapatnak Coman kiesésével. Így elég nehéz széljátékot játszani.

Ribery - nem szint
Robben - nem szint
James - nem szélső
Gnabry - nem szélső (inkább 2. csatár)
Müller - nem szélső (és nem is szint jelenleg)

Szóval formációváltás kellene, 3-5-2, 4-4-2, vagy valami hasonló, de könyörgök, felejtsük el a vonalszélsőket...
Avatar
misafeco
 
Hozzászólások: 819
Csatlakozott: 2013.06.24. 09:16

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: Racilaci » 2018.10.07. 21:03

Sziasztok, ebben a fórumban új vagyok (nemrég találtam ide), noha lassan egy negyedszázada szurkolok a Bayernnek. (Volt idő, amikor lanyhult az érdeklődés, aztán most a srácaim miatt most megint intenzíven követem az eseményeket.)

Sok mindennel egyetértek a fórumon olvasottak kapcsán, egy-két dologgal nem. (Szerintem pl. Müller alapvetően hasznosan játszik általában, persze ezek a meccsek neki sem voltak okésak - pedig rendszeresen nem a posztján játszik. És azt is túlzásnak tartom, hogy Neuert vagy Hummelst leírják itt egyesek, jóllehet klasszis játékosok, s semmi olyan nem róható fel nekik, ami miatt jobb lenne őket másik csapatban játszani.)

Ami a mostani "hullámvölgyet" illeti. Szerintem ez egyértelműen edzői kérdés. Kovac szerintem taktikailag nem eléggé sokszínű. Őszintén szólva már a leigazolását sem értettem, mert a Frankfurtban sem tett semmi olyat, ami azzal a kerettel olyan hatalmas produkció lett volna. (Egy másik edző kb. ugyanezt hozza most is azzal a csapattal, s most még szebben is játszanak.) A nagy hatalmas sikerszériából egyedül a Benfica-meccset nem láttam, mondjuk az sima győzelem volt. A többi közül a szuperkupa döntő volt egyedül rendben. A német kupameccs egyszerűen fájdalmas volt, s a megnyert bajnokikon is erősen döcögött a gépezet. Az eléggé beragadt Schalkét és Leverkusent pont ugyanazzal a durva mezőfölénnyel vertük meg, amely azóta is mindig megvolt, s pont ugyanazokat a kliséket sütötte el, amiket tegnap is, meg bármikor. Amikor hátrányba kerültünk a Hertha ellen, akkor meg megismerhettük a Kovac-húzásokat: a végén szinte már csak támadónk volt a pályán mindenféle értelmezhető megfontolás nélkül.

A tegnapi meccsen sem igen volt semmi, aminek tükrében a variáció szó értelmet nyerne a Bayern esetében.

És hát ne haragudjatok, de az utóbbi két hét nyilatkozatai... Az a szöveg, hogy az Ajax (!) ellen otthon (!) az első 15 percben (!) jól játszottunk, majd utána kapkodni kezdtünk és túl sok dolgot akartunk túl rövid idő alatt megoldani - hát ilyet kb. Leekenstől lehetett hallani. Meg most is: "megint egyéni hibákból kerültünk rossz helyzetbe". Miért? Gólt miből lehet egyébként kapni? És amúgy melyik csapategység melyik összjátékára lehet úgy általában büszkének lennünk?

Ez a gárda taktikailag totálisan egysíkú játékot játszik. Ez a taktika lehet ugyanakkor nyerő. Ennek feltételei:
1. nyugodt légkör, nagy lelkesedés
2. tűpontos, gyors játék
3. kombinatív szélsők
4. lendületes, lelkes befejező csatár.


És akkor ezen a ponton jönnek be a következő szempontok:

1. elcseszett átigazolási szezon (aki akart, nem mehetett - ahová kellett, oda nem tellett)
2. a klasszisok vb-égése (nemcsak a Nationalelf, de Thiago, Lewa is idetartozik)
3. belassuló szélsők
4. gyorsan összeszedett sérülések.

Ilyenkor az edző mit tehet?

a., ragaszkodik a domináns taktikai elképzeléséhez.
Láthatóan nálunk ez zajlik. De a domináns elképzelés lehet, hogy Comannal és Tolissóval (bár szerintem ő nem akkora szám) működne, de ők nincsenek most. Az is lehet, hogy még Robbennel is működik, vagy akár Ribéryvel is. De csak akkor, ha a belassuló szélsőket kompenzálja a nyugalom. Ha tisztázza a mester, hogy minimális a rotáció, s hogy most szorult helyzetünkben egységben az erő, összeszokottságban az egyetlen lehetőség. Hogy becsukott szemmel is tudd, hol a másik - s ő tényleg legyen is ott.
És még akkor is ki kéne találni minden meccsre egy vagy két, többször is meghúzott, csak arra a meccsre alkalmazott lépést.


b., kitalál egy kvázi sorcserés rotációs szisztémát, amibe taktikailag is beleáll. Ha nem Ribery és Robben játszik, akkor ne is ugyanazt játssza a csapat, mert azzal, hogy kib.szom Robben helyére Müllert, akit aztán amikor becseréltem Gnabryt, visszatolok kicsit középebbre, csak a táblán oldottam meg a feladatot, a pályán viszont nem. Pláne ha mindezt rendszeresen meccs közben (többször is) megcsinálom. (Természetesen alkalmazkodnia tudnia kell egy játékosnak a meccs közbeni változtatásokhoz, de azok akkor taktikai változtatások is legyenek, ne csak amolyan sakkfigura-tologatások.)

Kovac egyetlen érdemi cseréje után se lett jobb a csapat, mint előzőleg volt. Viszont a győztes meccsek mindegyikén is (és a veszteseken is) egy-két komoly gólhelyzet úgy maradt ki, hogy majdnem összefutott két Bayern-játékos, vagy a jobb pozícióban lévő elől ellőtte a másik, mert fogalma sem volt, hogy van-e bárki a kétméteres körzetében. Ez szerintem mindenképpen sokat elmond róla...


Most őszintén: Heynckestől átvett egy kész csapatot. Alig lett volna vele dolga, ha nem zagyválta volna össze a viszonyokat. S mellé kiépíthetett volna egy b. és egy c. taktikát is. Ehelyett egy szögletre nincs értelmes alternatívája - a Hertha ellen lőttek egy tucatnyi szögletet, kb. mindegyiket ugyanabban a felfogásban.

És akkor magukat megbosszuló egyéni hibákról, meg túl sokat túl lelkesen vállalókról beszél.


Én egy percig nem várnék a menesztésével.
Avatar
Racilaci
 
Hozzászólások: 110
Csatlakozott: 2018.08.25. 12:33

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: speziale » 2018.10.07. 21:50

Coman kidőléséig a Robben-Gnabry duó szerintem a legéletképesebb megoldás. A Kusen ellen is ők kezdtek, és az Augsburg elleni meccs is még olyan volt, hogy a helyzetek száma és játék képe alapján gólokkal kellett volna nyernünk. A helyzet az, hogy az utóbbi meccseken Robben volt a legveszélyesebb támadónk.

De az a gond, hogy amíg nem változtatunk a taktikán, és 20 mezőnyjátékos tömörül folyamatosan az ellenfél kapuja és térfele közepe kzötti részen, addig baromi nehéz lesz...sokszor így annyira nincs hely, hogy a játékosaink egymást zavarják...

de én is elgondolkodnék egy 4-4-2-őn, már csak azért is, mert jelenleg akkor 4 helyre lenne 5, Mülerrel együtt 6 emberünk 4 posztra. Így talán kicsit lenyugodnának a játékpercek miatti pampogások....a másik dolog pedig Ribery...vele sürgősen kezdni kell valamit, mert jelenleg szar is, és bomlaszt is...
Avatar
speziale
 
Hozzászólások: 391
Csatlakozott: 2015.04.15. 22:59

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: Atesz12 » 2018.10.08. 06:34

Lehetne csak 55-60% a labda birtoklás 70 helyett. Tudatosan és ügyesen kellene oda adni a labdát az ellenek is hogy legyenek terek! Kis húzd meg ereszd meg mint amikor a horgász fáraszt.
Avatar
Atesz12
 
Hozzászólások: 267
Csatlakozott: 2015.07.06. 19:51

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: Anvil » 2018.10.08. 17:58

Löw is ezzel a tököm ívelgessünk a kapu elé majd csak lesz belőle
valami taktikával nyírta ki nyáron a válogatottat.
Tegnap a Lipcse, igaz csak a Nürnberg ellen, egy-egy íveléstől eltekintve,
mindent egyérintőzve, lapos labdákkal oldott meg.
Amit a bőrnadrágosok szombaton az "emelgetésekkel" leműveltek,
hát inkább a zacskójukat emelgették volna.
Löw okulva a nyári első pofonból, a svédek ellen megpróbált
lapos labdákkal operálni és ha Kroos nem segíti gólhoz
a skandinávokat, akár nyerhettünk is volna. Aztán
Jogi mester úgy gondolta fog ez menni és a harmadik mérkőzésen
ismét visszatért az ívelgetésekhez, a többi történelem.
Szombaton ezt a taktikát láttam viszont ...
Avatar
Anvil
 
Hozzászólások: 99
Csatlakozott: 2016.05.21. 08:15

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: Elber83 » 2018.10.08. 20:00

Bocsi,de a svédek ellen 2:1-re nyertünk is!!!(nem nyerhettünk volna)
Avatar
Elber83
 
Hozzászólások: 158
Csatlakozott: 2013.07.04. 19:51

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: Anvil » 2018.10.09. 08:39

Uhhh! :oops:
Igen az a Kroos szabadrúgás gól a hosszabbításban !!!
Sorry, elgurult a Cavinton ...

Egyébként a SAT1 szavaztat, "ki" a probléma a Bayernnél:
Niko Kovač 17%
Játékosok 24%
Uli 49%
Rumennige 3%
Avatar
Anvil
 
Hozzászólások: 99
Csatlakozott: 2016.05.21. 08:15

ElőzőKövetkező

Vissza: Hírek, MECCSEK, Taktika stbKi van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó