AKTUÁLIS MECCS

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: procee » 2019.08.31. 18:11

Nagy gratuláció a ma mutatottért! 8-)

Fejben/lélekben kicsit még erősödnünk kell kollektívan. A bekapott gólnál mintha egyik védőnk sem vette volna komolyan az ellenfél támadóit, így nem lehet pályára lépni. Aztán a kapott gól után iszonyatosan nehezen szedtük össze magunkat, nagyon megfogta a csapatot a dolog. Azonban visszajöttünk, folyamatosan építettük vissza magunkat, míg nem egyenlítettünk, s tudjuk mi lett a vége.

Pavardra az elején kicsit mérges voltam, a gólnál ő is benne volt, plusz a beadásai sem voltak jók.
Aztán jött az a fantasztikus gól, s nagyon fel is javult. Azt hiszem, nem a képességeivel van baj, kicsit még meg van illetődve a Bayernhez, de jó lesz ő.

A Süle-Hernadnez páros nagyon jó lehet idővel, a világ top párosai közé emelkedhetnek.

Alaba a támadásainknál nélkülözhetetlen, a gólja az pedig csodálatos volt! (Az első gólnál nem szabadott volna hagynia, hogy beadás legyen...)

Kimmich és Thiago nem voltak rosszak középen ma. Így, hogy Thiago szabadabban játszhat előre, azt hiszem jobban érzi magát a pályán, ezáltal hasznosabb is. Kimmichnek ma azért jobban ment 6-osban, több keresztlabdával próbálkozott, s talán védekezésben is jobb volt. Betudna ő oda épülni. (Azonban, hogy nekünk jó e az, hogy Pavard a jobbon, ő bent, azzal kapcsolatosan még ambivalens érzéseim vannak...)

Coutinho halovány volt ma. Vannak azonban olyan megmozdulásai, amik sokat tesznek a játékunkhoz. Összekapja magát, s nagyon sok örömöt fog nekünk okozni.

Perisic fantasztikus volt. Védekezésben és támadásban is agilis, a bal oldalon szinte mindenhol felbukkan. Mikor jött, kiemeltem a fejjátékát, ma bólintott is egy olyat, amit nem mindenki tudott volna úgy. Nagy erősségünk lesz a szezonban, ha így folytatja.

Lewa ma is nagyon élt, jött a gól is, fantasztikus formában van, élvezi a játékot. Így tovább.

Coman. bár nem a leggólerősebb szélsőnk, nem olyan, mint mondjuk Gnabry, azonban, iszonyat sokat dolgozott ma. Még gólt is rúgott. Tetszett, amit láttam, még ha néha túl is cselezte.

Müller azonban fantasztikusan szállt be a halovány Coutinho helyére. A Comanos kényszerítő utáni gólpassz fantasztikus volt, no és a Daviesnek adott is. Óriási érték ő, ha akar, s megy neki.

Davies is nagyon jól szállt be, még gólt is szerzett, nagy jövő vár rá.

Cuisance is bemutatkozott, agilis, hajtós játékosnak tűnik, kíváncsi vagyok rá a továbbiakban.

Ma végre nem egydimenziós támadójátékunk volt, s nagyon akartunk. Ez a csapat így nagyon szerethető. Bravó!

Remélem azért a jövőben Goretzka, Gnabry és Tolisso is több lehetőséget kap.
Avatar
procee
 
Hozzászólások: 960
Csatlakozott: 2013.06.24. 14:51

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: Atesz12 » 2019.08.31. 20:34

Na Union Berlin Dortmund 3-1. Így most 5. a Dortmund, jó kis bajnokság lesz ez így, Lipcse elől. Az a Berlin lőtt 3at a Dortmundnak akik 4et kaptak Lipcsében azt hiszem. A komment lényege hogy még ez nagyon az eleje, de arra leszek kíváncsi ki jön ki jobban majd a kettős terhelésből.

Martinez kapcsán komoly meccsen Kimmichet én szélre parancsolnám mindenképpen és akkor Javinak lehet adni időt.
Avatar
Atesz12
 
Hozzászólások: 340
Csatlakozott: 2015.07.06. 19:51

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: Anvil » 2019.09.01. 11:58

Vagy 10 éve Berlinben, megleptem magam egy piros Union Berlin
foci pólóval(Tisztelem a kicsiket). Azóta is ott pihen a többi
foci relikvia közt. Most eljött a történelmi pillanat.
Holnap(hétfőn !) besétálok benne a Dortmundos kollégák közé !
(Egyszem Bayernes vagyok.) MU-HA-HA :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Avatar
Anvil
 
Hozzászólások: 105
Csatlakozott: 2016.05.21. 08:15

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: Basti » 2019.09.01. 15:14

ptg írta:Ez egy baráti blogként funkcionáló valami volt még nemrégiben is, itt azok cseréltek véleményt, akik kedvenc csapatuknak tartják az FC Hollywood-ot. Mostanában egyre többször fordul elő, hogy az ellenvéleményen lévőt alpári szavakkal illetitek. Ez moderációért kiált, szeretném ha ez megszünne, vagy a moderátor betöltené a szerepét, és megbüntetné az elkövetőt, illetve az ilyen jegyzeteket a gazdájukkal együtt törölné - tekintet nélkül a tagsági idejére, vagy szereplési számaira. Nem hiszem, hogy egy véleményt csak káromkodással és alpári szavakkal fűszerezve lehetne, vagy kellene nyomatékosítani.


annó végrehajtottunk egy igen nagy gyomlálást, mivel az edzők és játékosok vagy egymás öncélú gyalázása ment érdemi párbeszéd helyett. azóta nyilván kisebb a fordulatszám de sokkal-sokkal jobb a minőség (pár szavas anyázások helyett hosszú gondolatok, érvekkel) , hála az aktív fórumozóknak. én is látom h néha megy a szurkapiszka, de ez még az a szint amit intelligens emberek le tudnak kezelni.

ha valakit nem szerettek pl káromkodás miatt, arra lehet használni ezt a funckiót: ucp.php?i=zebra&mode=foes

moderációra se idő se energia. oldjuk meg felnőttként. köszi.
"Wenn ich vieles hier so lese kann ich verstehen warum bei Bayern immer von Erfolgsfans geredet wird !!!" (Facebook)
Avatar
Basti
 
Hozzászólások: 1597
Csatlakozott: 2013.06.23. 21:23
Tartózkodási hely: Debrecen
Kedvenc játékos: Scholl, Deisler, Kimmich

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: Racilaci » 2019.09.02. 11:18

Most tudtam megnézni a meccset, de előzőleg már láttam a gólokat, olvastam róla tudósításokat. Így azzal a szemmel próbáltam nézni, hogy mi változott, minek köszönhető a fordulat. Hát nem lettem sokkal okosabb. Az első félidőben láttuk a szokásos kínlódást. Az nagyon jól jött, hogy épp a félidő vége előtt ment be Alaba hatalmas szabadrúgása. De aztán megint ott kezdtük, ahol folytattuk, abból még bármi lehetett volna.

Mik voltak a döntő tényezők? Nemigen jöttem rá. Az biztos, hogy az alapjátékunkhoz sokkal többet hozzátesz az, hogy Perisic tud fejelni, így hirtelen a szögleteink is veszélyesebbek lettek, illetve volt egy-két jó átfordítása a horvátnak (az első gól előtt is nem a Gnabrytól-Comantól megszokott begyötörjük középre volt, hanem jól játszotta meg Pavard-t). Leginkább ezt tudom kifejezetten pozitív fejleményként látni - ez tényleg hiányzik a mi Combrynkból (s egyébként ez a fajta képesség, látásmód hiányzik Wernerből is, aki a szememben továbbra is egy gyorsabb-hatékonyabb-egysíkúbb Gnabry).

Coutinho viszont elmaradt a tőlem várttól. Nem tudom, mennyire játszik közre az aluledzettsége, de igazából elég ütemtelen, alibi játékot produkált - ami itt nem okozott gondot, mert a többiek megoldották a védekezést.

Pavard-ral sem tudok egyelőre mit kezdeni. Oké, a gólja felhúzza az összképet, de egyébként nekem egyelőre csalódás.

Thiago: hát a mostani meccs mindenben erősíti Pussy érvelését, sajnos a 6-os pozícióban Kimmichhel váltakozva se nagyon érvényesült jobban, mintha egyedül kell megoldania ezt a posztot.


Nagyon örültem Alaba, Müller és Süle játékának - ők is rendesen beleszürkültek az elmúlt hetekbe, de most nagyon kijött nekik a lépés.

(Annak is örültem, hogy Szalai beállítása után gyorsan vágtunk kettőt, így nem kellett hallgatni a meccs végéig a kommentátor teljesen érdemtelen és felesleges Szalai-dicshimnuszát.)


Jó, hogy bukott egy nagyot a BVB - megmutatták, hogy kb. ugyanazon okokból ugyanaz a leggyengébb pontjuk, mint a miénk...
Avatar
Racilaci
 
Hozzászólások: 199
Csatlakozott: 2018.08.25. 12:33

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: Boscolahm » 2019.09.02. 14:44

Sziasztok!

(Annak is örültem, hogy Szalai beállítása után gyorsan vágtunk kettőt, így nem kellett hallgatni a meccs végéig a kommentátor teljesen érdemtelen és felesleges Szalai-dicshimnuszát.)

Ezen nagyot nevettem :)

Kedvencem még Kemenes a Germániában… Teljes vakság… nagy szakértőnek tűnik, de csak a felszínt látja sokszor…

Írtam, hogy írok egy ötletet:

Fórumozok összejöhetnénk egy focimeccsre… utána persze egy jó sörözésre is… persze nem ma és nem holnap… mivel igényelhet komolyabb szervezést, hiszen valószínűleg majdnem mind különböző városokban lakunk… lehetne akár a két csapat például, ’Kovac pártiak’ és ’Kovac out’ pártiak, hogy ne csak a fórumon döntsük el a vitát ;) Akár teremthetnénk hagyományt is belőle idővel, évről, évre… Utána persze beülhetünk valahová „kipihenni a fáradalmakat” … ;)
Akár minden évben lehetne mindig más városban a mérkőzés…
Persze ez csak egy ötlet a „háborús viszonyok” elsikálására ;)
Avatar
Boscolahm
 
Hozzászólások: 123
Csatlakozott: 2014.05.01. 20:31

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: Boscolahm » 2019.09.03. 14:08

Sziasztok!

Ne tolongjatok ennyien … ;)

B terv… kihívhatjuk akár Dortmundos fórumozókat is… ha már egymásnak nem akarunk becsúszkodni ;)
Avatar
Boscolahm
 
Hozzászólások: 123
Csatlakozott: 2014.05.01. 20:31

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: airwin8 » 2019.09.04. 08:37

Arra azért érdemes lesz figyelni hogy pl ez a Kovac ide-oda párti buli addig összejohessen amig még van egyáltalán Kovac.... Na persze ez csak egy vicc. :lol:
Avatar
airwin8
 
Hozzászólások: 65
Csatlakozott: 2014.04.30. 08:52

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: Boscolahm » 2019.09.04. 21:21

Sziasztok!

Úgy látom túljelentkezés esete nem áll fenn... ez a buli megdöglött... ;)

Mindegy... ettől függetlenül éljen a világbéke! ;)
Avatar
Boscolahm
 
Hozzászólások: 123
Csatlakozott: 2014.05.01. 20:31

Re: AKTUÁLIS MECCS

HozzászólásSzerző: Boscolahm » 2019.09.04. 21:33

Ha meggondoljátok magatokat és szeretnétek egymást jobban megismerni, hogy ne csak nick nevek legyünk az éterben, hanem archoz és személyiséghez köthető "emlékek", "emberek", akkor bármikor összerittyenthetünk egy derbit...
Ha kell, vállalom az első megszervezését, de akár évente egyét is...

Persze a Niko team (támogatók és ellenszegülők) csak egy ötlet volt, lehet Sali team is ;) hátha ez jobb motivációs erő ;)
Avatar
Boscolahm
 
Hozzászólások: 123
Csatlakozott: 2014.05.01. 20:31

ElőzőKövetkező

Vissza: Hírek, MECCSEK, Taktika stbKi van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó