Taktika, hadrend, felállás

Re: Taktika, hadrend, felállás

HozzászólásSzerző: szprajtboy » 2018.08.30. 19:16

Véder Nagyúr írta:nálam egyértelműen Götze. azért egy Karimitől vagy Braafhieldtől korántsem vártam annyit, mint a német Messitől


Szerintem Götze mikor egészséges volt és hagyták játszani kifejezetten jó teljesítményt nyújtott. Első szezonban több mint jó volt másodikban is simán hozta amit a többi támadó. Aztán jött a betegség éééés többit tudjuk.......whoscored-on is első szezonban 7.72-es értékelést kapott a bajnokságban ezzel a csapat 3. legjobb játékosa volt az adott évben. De ez csak szubjektív vélemény Götze ha nem szélső volt nagyon jól mozgott középen.
Avatar
szprajtboy
 
Hozzászólások: 67
Csatlakozott: 2017.04.09. 09:58

Re: Taktika, hadrend, felállás

HozzászólásSzerző: pussybuvar » 2018.08.30. 20:57

Pont ezért kérdeztem, hogy a legrosszabb játékost vagy a legnagyobb csalódást keressük-e. Götze egyértelműen nem a legrosszabb játékos volt, aki itt megfordult, sőt az egyik legnagyobb igazolásunk volt. Vagyis lehetett volna. De szerintem sem volt annyira vészes, csak neki semmit nem néztek el.

Ha a legnagyobb csalódásokat vesszük górcső alá, akkor nálam talán Podolski vezet. Minden adott volt ahhoz, hogy itt kiteljesedjen, de valamiért nem jött össze. Nem is igazán használták jól az akkori edzői. Ez részben igaz Götzére is, ő mehet a 2. helyre. Dobogós még nálam Shaqiri, akiben hatalmas jövőt láttam, sajnos nem jött be.
De anno járt itt Frings is, akitől sokkal többet vártam anno. Szóba lehet hozni a nagy fiatal tehetségeket, akik semmire nem vitték, de ők azért eleve lutrik voltak. Ha mégis ki kéne emelni vkit, akkor egyértelműen Breno lenne az. De a Kurt-Weiser-Baumjohann-Petersen foagattal is jól befürödtünk. Remélem Sánches nem kerül ebbe a körbe.
De amúgy én többet vártam Klose-tól, Borowskitól, Tascitól vagy Tymoschuktól is. Aki még eszembe jut és számomra nagy csalódás volt, az Marcel Jansen. Vagy inkább úgy mondanám, hogy nagyon sajnáltam, hogy nem jött be neki az itteni projekt. Na meg Kirchhoff. Fránya sérülések.
Avatar
pussybuvar
 
Hozzászólások: 1575
Csatlakozott: 2014.05.03. 16:05

Re: Taktika, hadrend, felállás

HozzászólásSzerző: szabi90 » 2019.06.03. 21:11

Érdekes lesz a jövő év kezdete.

Hummels őszi teljesítménye pocsék volt, de ahogy tavasszal játszott, főleg az utóbbi meccseken. Nem biztos, hogy kiszabad rakni a kezdőből. Kovacnak nagyon jól kell rotálnia. Vele nem szabad hogy az legyen mint Boatenggel ameddig így teljesít.
Avatar
szabi90
 
Hozzászólások: 836
Csatlakozott: 2013.06.23. 21:24

Re: Taktika, hadrend, felállás

HozzászólásSzerző: Atesz12 » 2019.08.11. 20:58

433

"Kezdjük azzal, hogy mik is az általános jellemzői ennek a játékrendszernek! A 4-3-3 egy energikus, labdabirtoklásra épülő, támadó felfogású játékrendszer, ezáltal technikai tudásra épül, kreativitást igényel, és bátor támadójátékot követel meg a játékosoktól. Labdabirtoklás esetén a csapat széles és mély lesz (azaz a játékosok egymástól távol helyezkednek el), míg az ellenfél labdabirtoklásakor szűk és rövid (azaz a játékosok egymáshoz minél közelebb próbálnak helyezkedni). Célja alapvetően a kombinációs játékkal eljutni az ellenfél kapujáig, ennek alapja pedig a háromszögjáték - legalábbis a legideálisabb hozzá, ráadásul ez a tradícionális magyar stílusa formanyelve is egyben. További taktikai jellemzői, lehetőségei: 2:1 elleni helyzet kialakítása a széleken, területvédekezés alkalmazása (egy négyeslánccal), középpályások helycseréje, erős csapat tengely, szélsők besegítése a védekezésbe, védők belépése a támadásba, belső védő belépése a támadásba, létszámfölény biztosítása. Előnyei közé tartozik, hogy a szélső játékosok a széleken veszélyes támadásokat kezdeményezhetnek, hogy a három támadó, és a három kreatív középpályás látványos támadó játékot biztosít, hogy a pozíciós, de az elmozgó rendszerű támadójáték is kitűnően alkalmazható ebben a rendszerben, és hogy az együttes labdaszerzési törekvések közül előnyös a letámadás és a visszatámadás alkalmazására is."

Ebbe lesz mit gyakorolni
Avatar
Atesz12
 
Hozzászólások: 345
Csatlakozott: 2015.07.06. 19:51

Előző

Vissza: Hírek, MECCSEK, Taktika stbKi van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó