Carlo Ancelotti

Re: Carlo Ancelotti

HozzászólásSzerző: Kontár Béla » 2017.10.03. 17:47

speziale:

Szerintem sok mindenben igazad van.

- Szerintem is Ancelotti kirúgás jó döntés volt, leírtam Én is hasonlóképpen.

- Igen az erőnlét, amit sokan hiányolunk, szerintem is ez volt az oka elsősorban, ezt is emlegettem.

- Szerintem valóban nem igazolunk az edző kérésére sokszor. Persze, ezt az adott edzőnek tudnia kell, amikor aláír ide, hogy mennyit költünk, mire vagyunk hajlandóak. Azonban több rugalmasság, és több tér kell az edzőnek 1-1 kulcs posztban. Épp a Neymaros dolog, nagyon bejött volna, azt hiszem. De mindegy, Én is akkoriban Götze mellett voltam, de jó szeme volt hozzá Guardinak lássuk be utólag, és talán más wk-t szívesen hozott volna, vagy már korábban lépett volna szélső kérdésben, de mindegy, ez már csupán teória, a kellett volna meg tény, és az is, hogy azért megkötötték a kezét.
Bernatot rég óta figyeltük nem Guardiola kérésére jött. Xabi is vész megoldás volt inkább. Thiago, és James jött edzői kérésre, azt hiszem nem túl sok. James is inkább már a szemünk kiszúrása volt.
Itt nem cserélte le a fél csapatot, sikeres tudott lenni, és ezért valószínűsíthető a dolgaiból(tényekből, múltból), hogy aki fiatalt meg kap az jó lesz, és akit kér az illik hozzá.
Az egy más kérdés, hogy védekező középpályát, és védelem közti megszervezést, nem csinálta meg, nem is értettem vele ebben 1-et -így is nyerhettünk volna bőven BL-t, nem rajta múlt- de azt is tegyük hozzá, hogy nem tudhattuk, hogy Schweini kiég, Martinez 2 évig nem lesz. Kroost meg óriási baklövés volt elengedni, az orvosi stáb, és a vezetőség is hozzá tette a magáét, így ehhez.
Luiz Gustavo meg el akart igazolni a vb miatt. Azóta nem szint a fickó, azt is tegyük hozzá. Ha előre lehetett volna akkor tudni Martinez kihagyását, akkor nyilván nem szabadott volna elengedni. Így viszont nem tartom akkorra hibának, inkább azt hogy utána tudtunk Martinezről, és ki lett véve a vkp a tervből, és nem igazoltunk megfelelően, sőt Kroost is elengedtük. Persze Pep is hibás, de valószínű, akit kért az egyéb okokból nem lehetett más meg nem kellett neki... és ennyi sérülttel, és a mostani dolgokat látva, finoman fogalmazva is nem volt rossz Guardiola.

Lewa-Götze duóból Lewa jól muzsikált, Götze meg láthatjuk milyen, meg milyen problémákkal küzd. Ő tipikusan egy 2000-es évek közepi Realba való lett volna. Ezért nem tudok senkit hibáztatni, hamarabb látni kellett volna a dolgokat.

- Pepnek volt a Bayernhez illő koncepciója, inkább 1-2 játékos hiányzott neki, meg sok volt a sérült, ezt a tények bizonyítják. A hibáit felsoroltam. Illetve pont Pep épített be bárkit ide.

- Kroos elengedése stimmt, Weisert azért annyira nem látom nagy hibának. Annyiból jó lett volna, hogy most tényleg Lahm helyén lehetne -habár senki nem tudta meddig lesz Lahm végül- de kérdéses itt tudott volna-e fejlődni, mert akkor abszolút nem volt ezen a szinten sem, mint most. Comantól kicsit túl sokat várunk szerintem, inkább jobban kellett volna igazolni. Ancelotti stimmt.

- Juppnak tényleg kész volt a koncepciója, és a csapata is, és bizony bőven belefért annyi pénzt kiadni érte. Guardilla sem kizárólag wk-t akart, de közben telt múlt az idő, és Ancelottira "amortizálódott" a keret, és neki még koncepciója sem volt. Sérülékenység maradt, öreg játékosok maradtak, és pótlásuk sem volt megfelelően. Ahogy távolodunk időben egyre égetőbb kérdés lett volna jól igazolni, most meg már vakarhatjuk magunkat... Pepnél már meg kellett volna az egyik szélet instant módon oldani, Juppnál ez nem volt szükséges. Illetve Guardiola is szerintem jól elóadta magát, de a büdzsé, és a vezetőség megvétózta biztosan részben, vagy nem tudták megszerezni.

- Pepnek pont a zenitjén túl lévő Robbery jutott, rengeteg sérüléssel, és Götzét kielemeztem... ahhoz képest sokra jutott. Ancelotti meg tényleg zsák utca volt.

-Ancelotti kupa edző tipikusan, folyamatos jó teljesítmény nincs nála, és jól is jött ki neki a lépés, a Bl-ben amikor nyert. Itt végül semmi nem jött össze neki.
Avatar
Kontár Béla
 
Hozzászólások: 2398
Csatlakozott: 2013.06.23. 23:18

Re: Carlo Ancelotti

HozzászólásSzerző: jani23 » 2017.10.03. 19:33

Valaki írt a fórumon, hogy német sikerfocihoz német sikeredző kell. Ez az amivel maximálisan egyet tudok érteni mert úgy tűnik, hogy ezek az olasz/spanyol sikeredzők csak olyan csapatokat tudnak sikerre vinni, akik tényleg szinte minden poszton WK játékosokból állnak
(pl.: ancelotti milánja össz-vissz nyert 1 olasz bajnokságot, miközben olyan nevek voltak benne mint: Inzaghi, Sevcsenko, Kaka, Rivaldo, Rui Costa, Cafu, Nesta, Pirlo, Seedorf) és a BL-ben is rendkívül hullámzóan szerepelt.[/quote]

Ezeket a német edző kell, többnyire én szoktam szajkózni, de ehez elég a klubb történelmét megnézni.
Nyílván ennek mindig a németgerinc is az alapja volt, és a német öltözői nyelv.
Remélem az új edző nemzetisége most nem is kérdés, viszont a generációváltás miatt, a személye a klubb egyik legfelelőségteljesebb döntése lesz !!!!

Nálam KLOPP aki most még pénzért sem mozdítható.
Sajnos.
STERN DES SÜDENS
Avatar
jani23
 
Hozzászólások: 2117
Csatlakozott: 2013.06.23. 22:33
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Carlo Ancelotti

HozzászólásSzerző: argo001 » 2017.10.03. 20:05

A kommunikáció a kulcs, az elképzelés, és az elképzelések átültetése. Guardiolánál - habár sok hátránya volt a filozófiájának - ez azért működött, mert az utolsó elemig átadta a taktikai utasításokat.

Carlonál a játékosok elmondása alapján semmilyen téren nem volt meg ez.

Az viszont kétségtelen, hogy német edzővel nyelvi nehézségek például fel sem merülnének. Azért szerintem ez is számít.
Avatar
argo001
 
Hozzászólások: 3116
Csatlakozott: 2013.12.08. 22:54

Re: Carlo Ancelotti

HozzászólásSzerző: jani23 » 2017.10.03. 20:31

Nálam Brazzo is a "külföldiek" vonalát erősíti, mégha nincsenek is nyelvi nehézségei, és a múltja, rutinja, tapasztalata, miatt sem üti meg a Bayern mércét.
STERN DES SÜDENS
Avatar
jani23
 
Hozzászólások: 2117
Csatlakozott: 2013.06.23. 22:33
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Carlo Ancelotti

HozzászólásSzerző: argo001 » 2017.10.03. 20:34

Nem tudom, mennyit számít a múlt.

Carlo múltjával és tapasztalatával kitörölhettük.
Avatar
argo001
 
Hozzászólások: 3116
Csatlakozott: 2013.12.08. 22:54

Előző

Vissza: JÁTÉKOSOK, Edzők, VezetőkKi van itt

Jelenlévő fórumuzók: nincs regisztrált felhasználó