Oldal: 1 / 18

Mario Mandžukić

HozzászólásElküldve: 2013.07.01. 00:02
Szerző: Eich

Re: Mario Mandžukić

HozzászólásElküldve: 2013.07.09. 15:17
Szerző: csababran
Ferwin lehet talált egy újabb vitaindítót ;)

Ezt a mondatot ragadom ki (ill. volt egy másik azt lehet mát szerkesztéssel kitörölted)

Erre itt van Mandzukic és Pizarro, akiknek nem idegen a visszalépés


Nos vannak akiknek Gomez és a kezdő szó finoman fogalmazva is nem összeillő szópáros, úgy én nem tudom elképzelni, hogy Mandzu legyen továbbra is a Nr.1. csatár.

A képességei természetesen megvannak, fizikálisan rendkívül erős, jól fedezi a labdát.
De nekem ami elsősorban eszembe jut vele kapcsolatban az nem h "igen van egy remek, gólerős csatárunk, hanem küzd, hajt, robotol. - Ezek Olicra is jellemzőbbek voltak, de vhogy nála jobban el tudtam fogadni.

A technikai oldala is többször felmerült, ment a kifut szélre, besegít hátul is, de én nem érzem annyira kardinálisnak az ő szerepét a támadásokban. Megvolt az ideje h a szezon kezdetétől fogva elsajátítsa a módosult taktikát.
Viszont egyedül a Juve elleni meccsre emlékszem, ahol az ő jelenléte nagyban meghatározó volt, és akkor sem a gól-gólpassz termése ugrik be, hanem Pirlo terrorizálása.
Aztán a Barca ellen hiányzott, a mélységi ember mégis blokkolva volt.

Összességében nyilván technikailag képzettebb Gomeznél (ami nem nehéz, de szerencséje is volt, de nem lehet azt mondani, hogy az ő személye nélkül ne lett volna 3 frontos siker). Nem olyan meghatározó szerepű, mint Lahm, Dante, Basti, Müller, Ribery és a végén már Robben.

Re: Mario Mandžukić

HozzászólásElküldve: 2013.07.09. 16:41
Szerző: Eich
Ritka,ha Veled egyet értek Csaba,de most 99%-ig adom amit írtál! :) Azt az 1%-ot egyedül Dante fontos szerepköre miatt nem adom oda. Szerintem ő bármennyire is volt jó idén ,bődületesen nagy hibákat követett el. És ezt nem csak a BL döntőn nyújtott szabálytalansága miatt mondom. Persze a kevés kapott gól a védelmet dícséri,de azt ne felejtsük el,hogy Ribéry és Mandzu is rengeteget védekezett. Régebben nem szokhattuk ezt meg,bár Olictól látni lehetett ilyet még anno. Minden esetre szerintem kell egy csatár a kezdő csapatba,mert ha nagyon bevariál Pep ,akkor lehet nem lesz annyira hasznos Mandzu küzdeni tudása és azért ,ha a szívünkre tesszük a kezünket Mandzunál vannak gólerősebb csatárok is. Igaz a küzdeni tudása az csillagos 5-ös ,amivel tudja kompenzálni azt,hogy nem lő annyi gólt. Mandzu nekem kicsit hasonlít Müllerre. Nem játszik látványosat,de sokat hajt és a végén csak rúg vagy ad egy gólpasszt,de kb minden támadásban benne van. Igaz csatár létére ez a dolga. Minden esetre érdekes figura a mi Mandzunk. :)

Re: Mario Mandžukić

HozzászólásElküldve: 2013.07.09. 17:26
Szerző: FERWIN
Személy szerint megvagyok elégedve Mandzukiccal így az első idényére. Viszont lőhetett volna több gólt is. De ennek is több oka lehet. Az egyik az, hogy Gomez olyan helyezkedési mutatókkal bírt, hogy elvártuk volna Mandzutól is. Lehet, hogy a mezőnymunka eleve csökkentette a helyzetbe kerülési lehetőségeit. Viszont az a kb 15 gól, amit rugott sem kevés ahhoz képest, hogy Jupp átlagon felül rotált a csatárposzton.
Amondó vagyok, hogy Mario hozta az elvártat, viszont tud ennél ő többet is. Hamarosan megtudjuk.

Re: Mario Mandžukić

HozzászólásElküldve: 2013.07.09. 17:48
Szerző: drizz
Jupp felajánlotta, hogy nekiadja az egyik gólkirályi trófeáját, mivel Mandzu csak a rotálás miatt nem lett gólkirály (Mandzu nem fogadta el )... Gondolom az Öreg sem osztogatja el az ilyen ereklyéket csak úgy...

Re: Mario Mandžukić

HozzászólásElküldve: 2013.07.11. 11:51
Szerző: FERWIN
Mandzukic Tarnat nyomdokaiba lép:
http://www.youtube.com/watch?v=w7EEDp14gjY
Lehet, ő lesz a hamis vészkapus :)

Re: Mario Mandžukić

HozzászólásElküldve: 2013.07.11. 12:06
Szerző: lilu519
Mandzu valóban hozta az elvártat, mivel elvileg csere csatárnak vettük, ha kell Gomez helyett legyen egy bevethető alternatíva.
Ahhoz képest kezdő lett egy nem akármilyen csapatban, de egyetértek az előttem szólokkal a bitang erős kp mellett, azért Mandzu nem legmagasabb szint.
Szerintem egy átlagos képességű csatár aki küzdéssel kompenzál, olyan Olic típus. A bl döntőn betalált, ami hatalmas piros pont addig viszont sokszor hiányoltam, hogy fontos meccseken nem talál be. Őt is eléggé ki kell szolgálni, nem jellemző rá, hogy ő maga alakítsa ki a helyzeteit. A gólokat sem szórta eléggé, nem csak azért mert rotálva volt, nála azért elmaradtak a triplák, duplája se volt sok. Ez a kifutkározok szélre dolog, sem volt túl hatékony, lett belőle gólpassz, de nem sok.

Re: Mario Mandžukić

HozzászólásElküldve: 2013.07.11. 13:01
Szerző: Kozi31
FERWIN írta:Mandzukic Tarnat nyomdokaiba lép:
http://www.youtube.com/watch?v=w7EEDp14gjY
Lehet, ő lesz a hamis vészkapus :)

Guardiola szereti ha egy játékos több poszton is bevethető :)

Re: Mario Mandžukić

HozzászólásElküldve: 2013.08.01. 14:55
Szerző: dozbik
Miért nyafogott tegnap Mandzukic?

Re: Mario Mandžukić

HozzászólásElküldve: 2013.08.01. 15:11
Szerző: Waldner
dozbik írta:Miért nyafogott tegnap Mandzukic?


Ez engem is érdekelne, nagyon remélem, hogy véletlenül sem Guardiolának szólt az a "gólöröm", mert az senkinek nem tenne jót...:S