Bajnokok Ligája

BL: A City elleni győzelemmel rajtolt a Bayern

Jerome Boateng utolsó percekben szerzett bombagóljával a Bayern München immáron a legutóbbi 11 nyitómérkőzését nyerte meg az aktuális Bajnokok Ligája szezonban. A teljes mérkőzésen kiválóan teljesítő világbajnok védő első gólját szerezte a királykategóriában.

boatenggggg

A Bayern rengeteg sérültet volt kénytelen nélkülözni az angol bajnok elleni nyitómérkőzésen. Badstuber, Schweinsteiger, Thiago, Javi Martínez és Franck Ribéry nem voltak bevethetőek, de a sérüléséből visszatérő Arjen Robben sem kezdhetett még fizikai állapota miatt. Pep Guardiola hivatalosan egy 4-3-3-as felállással küldte pályára csapatát, ez a mérkőzés során folyamatosan változott háromvédős felállásra, ahol az újonnan érkező, első mérkőzésén pályára lépő Mehdi Benatia volt az egyik alkotóelem. Xabi Alonso, Bernat és Lewandowski személyében három további új érkező, Neuer, Boateng, Lahm, Müller és Götze jelenlétével öt világbajnok is a kezdőcsapatban kapott lehetőséget.

A mérkőzés kiváló iramban indult, a Bayern már negyven másodperc alatt megszerezhette volna a vezetést egy Thomas Müller próbálkozást követően, a kissé kisodródott játékos lövése végül az oldalhálóban landolt. A Manchester City időleges labdajáratásain kívül végig a Bayern uralta a mezőnyt, birtokolta többet a labdát, passzolt többet és ami a legfontosabb, sokkalt több lehetőséget alakított ki ellenfelénél, az angol bajnok egy-két megeresztett Dzeko lövésen kívül csak a védekezésre tudott koncentrálni. A bajorok jobb helyzetkihasználással már az első félidőben 3-4 góllal vezethetett volna, a Cityt Joe Hart tartotta életben. Mülleren kívül Götze, Alaba és Lewandowski is veszélyeztetett.

A második játékrészt puhatolózva, már nem akkora lendülettel kezdték a csapatok, az AS Roma magabiztos győzelmével a münchenben pontot, pontokat hullajtó csapat a későbbiekben gondba kerülhet – gondolhatták a csapatok a második félidőre kiérkezve. A tartalékosan felálló de kifogástalanul játszó Bayern ennek ellenére továbbra is uralta ellenfelét, amely csak apró helyzetekig jutott ellenfele ellen. A németek folyamatosan próbálkoztak, de az utolsó passz és a beadások végül mindig szerencsétlenül pattantak, nem sikerült megszerezni a vezetést. A krónikához hozzátartozik, hogy a játékvezető legalább három büntetőgyanús esetet nem fújt be a City büntetőterületén belül, legtöbbször a védőjátékosok kezére pattant a labda, amely befolyásolta annak irányát és a mérkőzés alakulását is. Arjen Robben negyed óra játékra volt képes, egyértelműen felkavarta a City baloldali védelmét, de a gól nem akart érkezni, még Boateng 89. percben leadott távoli bombájánál sem – ezt Hart még bravúrral hárította. Amikor már nem sokan számítottak rá, egy felpattanó Pizarro lövést Götze tálalt vissza a szabadon érkező Boatengnek, aki 15 méterről ezúttal bebombázta a City kapujának hosszú sarkába a Bayern 800. európai kupaporondbeli és a mérkőzés első és egyetlen találatát. A védő lövése a VB döntő egyetlen gólszerzőjének hátán megpattanva jutott Harton túl a hálóba a mérkőzés 90. percében. A hosszabbítás utolsó pillanataiban a csereként beálló Dante nem a helyzet magaslatán állva engedte Aguerot helyzetbe kerülni, akinek gurítása szerencsére nem találta el Neuer kapuját.

A Bayern München ezzel megérdemelten szerezte meg az új BL idény első három egységét és áll a CSZKA ellen 5-1-re diadalmaskodó AS Roma mögött az E csoport második pozíciójában.

Érdekességek, statisztikák:

  • A Bayern a legutóbbi 10 Bajnokok Ligája gólját angol csapatok ellen érte el.
  • A Bayern 491-szer, a Manchester City 329 alkalommal passzolt a mérkőzésen.
  • A Bayern 58 eredménytelen kapuralövést követően szerzett ma gólt Boateng révén.
  • A Bayern és a Barcelona 14. alkalommal kezdte győzelemmel a BL-t, ez a legtöbb.
  • Boateng 105, Alonso 95, Rafinha 83 alkalommal ért a labdához.
  • A Bayern minden mutatóban jobbnak bizonyult a statisztika szerint.

A meccs emberének természetesen a győzelem sorsát eldöntő Jerome Boatenget választották.

A mérkőzés lefolyása az Infostrada ábrája szerint:

momentum_17-09-2014_bayern-mc3bcnchen-manchester-city

FC BAYERN – MANCHESTER CITY 1:0 (1:0)
FC Bayern: Neuer – Benatia (85. Dante), Boateng, Alaba – Rafinha (84. Pizarro), Lahm, Alonso, Götze, Bernat – Müller (76. Robben), Lewandowski
Cserék: Reina, Shaqiri, Rode, Hojbjerg
Manchester City: Hart – Sagna, Kompany, Demichelis, Clichy – Yaya Touré, Fernandinho – Jesús Navas (88. Kolarov), Silva, Nasri (58. Milner) – Dzeko (74. Agüero)
Cserék: Caballero, Lampard, Mangala, Boyata
Játékvezető: Alberto Undiano Mallenco (Spanien)
Nézők: 68.000 (teltház)
Gól: 1:0 Boateng (90.)
Sárga lapok: – / Dzeko, Kompany, Clichy, Demichelis

stat

A találkozó rövid összefoglalóját IDE kattintva tekinthetitek meg HD minőségben.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top