Bundesliga

A Bayern nem kegyelmezett a Paderbornnak

Ezzel ismét a Bundesliga élére került a rekordbajnok.

tumblr_ncdctc2rh11s6iz3bo1_1280

A német bajnokság 5. fordulójában a listavezető Paderborn együttesét fogadta a Bayern München az Allianz Arénában. Az előzetes latolgatásoknak megfelelően a Bayern sima 4-0-ra győzte le a lelkesen játszó vendégeket Götze 2, Lewandowski és Müller 1-1 góljának köszönhetően, ezzel Pep Guardiola együttese az idényben először átvette a vezetést a Bundesligában.

A 71 ezer néző előtt lejátszott mérkőzésen öt változás történt a kezdőcsapatban a hétvégi 0-0-hoz képest. Alonso, Robben, Götze, Rode és Lewandowski került be Shaqiri, Rafinha, Pizarro, Bernat és Hojbjerg helyére a kezdőbe. A Bayern München hivatalos oldala szerint Pep Guardiola egy 4-2-3-1-es játékrendszerben küldte pályára a csapatot, amelyben Sebastian Rode pályafutása során először a jobbhátvéd pozícióban szerepelt, míg Philipp Lahm Xabi Alonsoval karöltve a támadások megszűréséért vállalt felelősséget.

Stegemann játékmester sípszóját követően a Bayern óriási lendülettel kezdte a mérkőzést, de az első helyzet a Paderborn tehetsége, Elias Kachunga félollójához fűződik, a 3. percben próbálkozott. Ezt követően már helyzetekben és a pályán is a Bayern dominált. Robben felpasszát követően Müller egy átvételt követően sarkazott az érkező Götze elé aki higgadtan csavarta a labdát az ellenfél kapujának baloldalába. 1-0! A helyzetek futószalagon, 2-3 percenként érkeztek Lewandowski, Alaba és Götze előtt is ott volt a lehetőség az eredmény növelésére. A 14. percben azonban megtört Lewandowski gólcsendje, az első találatát szerezte az Allianz Arénában. Egy szép átvételt követően azonnal lövőhelyzetbe hozva önmagát 18 méterről a kapus érintésével a hálóban landolt a labdája. 2-0! A Bayern ezt követően már csak 5 percenként alakított ki nagyobb helyzeteket, Lewandowski, Robben és Götze többször is növelhették volna az előnyt. A Paderborn egy veszélyes kontrával veszélyeztetett. Az első félidő végén 13:1 volt a kapuralövések aránya.

A második félidőben a Bayern lazábban vette a mérkőzést, a játékosok gyakran játszották túl a kínálkozó lehetőségeket, emellett a Paderborn is szervezettebben lépett ki a játékoskijáróból. A Bayern fölénye azonban megkérdőjelezhetetlen volt. A 78. és a 85. percben a mérkőzésen kiválóan játszó Arjen Robben húzott el a jobbszélen, aki ezúttal nem a lövést választotta, jobblábbal tette középre a labdát. Mindkét alkalommal Thomas Müller elé tálalt, az első próbálkozása kipattant, ezt Götzének kellett közelről a kapuba juttatnia. 3-0! A második beadást közvetlenül a kapuba sikerült juttatnia a Bayern saját nevelésű játékosának. 4-0!

Mérkőzést követő nyilatkozatok: 

Pep Guardiola: „Az első 25 percben nagyon jól játszottunk. Összességében elégedett vagyok, javult a játékfelépítésünk. Most elsők vagyunk, de ez még nem annyira fontos. A fontos a játékstílusunk.”

Arjen Robben: „Fontos volt számunkra, hogy győzzünk és ezzel egy jelet mutassunk. Egyszerűen mi voltunk a jobb csapat, az ellenfélnek a mérkőzés elején problémáik voltak. Ezeket kihasználva gyorsan 2-0-ás vezetésre tettünk szert. Ez volt az első győzelmünk négy góllal, tovább kell haladnunk.”

Mario Götze: „Jól felkészültünk és legutóbbi mérkőzést jóvá akartuk tennui. Fontos volt a három pont megszerzése, főleg hazai pályán. Ez sikerült. Viszonylag jó meccset játszottunk, gratulálok a csapatnak. Fontos volt korán gólt szerezni. Nagy minőséggel rendelkezik a csapatunk, örülünk a következő mérkőzéseknek.”

Játékosok értékelése a Bild osztályzatai szerint:

Neuer (2), Rode (3), Boateng (2), Dante (4), Alaba (3), Lahm (3), Xabi Alonso (2), Robben (1), Müller (1), Götze (1), Lewandowski (2)

Érdekességek, statisztikák:

  • Manuel Neuer a 100. mérkőzésén lépett pályára a Bundesligában a Bayern München színeiben, ebből 78-at megnyert. 53 alkalommal kapott gól nélkül hozta le a találkozót, összesen csak 60 gólt kapott. Neuer a Bundesliga történelmének egyetlen kapusa, aki 100 vagy több pályára lépéssel kevesebb gólt kapott (215), mint ahány mérkőzést lejátszott (256).
  • Mario Götze első találatával megszületett a Pep Guardiola irányítása alatti 100. Bayern találat a bajnokságban, ehhez 39 mérkőzésre volt szükség (2,6-os gólátlag).
  • A Bayern az idei legnagyobb hazai győzelmét aratta.
  • A Bayern idén mindegyik tétmérkőzését megnyerte hazai pályán
  • Mario Götze negyedik dupláját szerezte a Bundesligában.
  • A Bayern négy tétmérkőzésen nem kapott gólt.

FC BAYERN – SC PADERBORN 4:0 (2:0)
FC Bayern: Neuer – Lahm, Boateng (46. Rafinha), Dante, Alaba – Rode, Xabi Alonso (80. Hojbjerg) – Robben. Götze, Müller- Lewandowski (76. Bernat)
Cserék: Reina, Gaudino, Shaqiri, Pizarro
SC Paderborn: Kruse – Heinloth (46. Koc), Strohdiek, Hünemeier, Brückner – Ziegler – Wemmer, Rupp (76. Ducksch), Stoppelkamp, Ouali (62. M. Vrancic) – Kachunga
Játékvezető: Stegemann (Niederkassel)
Nézők: 71.000 (teltház)
Gólok: 1:0 Götze (8.), 2:0 Lewandowski (14.), 3:0 Götze (78.), 4:0 Müller (85.)
Sárga lapok: – / –

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top