Bundesliga

Bayern meccsel rajtol a Bundesliga!

Ma este 20:30-tól kezdetét veszi a Német bajnokság 2014/2015-ös szezonja. A 2002 óta íródó hagyományokhoz híven ezúttal is az előző idény bajnoka játssza az új évad első mérkőzését vendéglátóként, azaz a Bayern München fog pályára lépni az új hibrid gyeppel megáldott Allianz Arénában. A sorsolás ezúttal is a Wolfsburg együttesét hozta ki ellenfélül, csakúgy mint a 2009-es és a 2010-es bajnoki rajton – mindkét alkalommal a Bayern diadalmaskodott.

Bayern-Wolfsburg-Telekom-Cup

„A jelenlegi szituációnkban a liga egyik legjobb csapata ellen játszani nem könnyű.” – nyilatkozta Pep Guardiola az új idény első Bundesliga meccs előtti sajtótájékoztatóján. A Bayern München köztudottan rengeteg hiányzóval vág neki az idény első mérkőzéseinek: Bastian Schweinsteiger, Thiago, Rafinha és Weiser még hetekig, Javi Martínez pedig hónapokig nem állhat a Bayern München rendelkezésére. Franck Ribéry még nem teljesen fitt a mérkőzésre, így az ő játékát kizárta Guardiola, nem úgy mint Arjen Robbenét, aki bár teljesen fitt, a VB óta még nem nagyon játszott a Bayern felszerelésében.

A Bundesliga nyitómérkőzését 207 országban közvetítik, így a Bayernnek célszerű jól szerepelnie az évről évre erősebb farkasok ellen. Szerencsére az ellenfélnél is lesznek hiányzók: A klub svájci kapusa Diego Benaglio valamint Felipe, Ochs, Träsch és Perisic biztosan nem áll Dieter Hecking rendelkezésére, de a Bayern egykori játékosa Luiz Gustavo valamint a dán Nicklas „Lord” Bendtner játéka is kérdéses.

Dieter Hecking: „Ha a Bayern gyenge játékot mutat, ott akarunk lenni. Nem szabad lejjebb értékelni magunkat a valós képességeinknél, de egy nagyon jó napot kell kifognunk, hogy a Bayernt nehézségek elé állítsuk.”

A Wolfsburg mestere részben joggal óvakodhat, hiszen a Bayern a felkészülési időszakban lejátszott Telekom kupa mérkőzés döntőjében sima 3-0-ra mosta le csapatát úgy, hogy a bajorok mindhárom gólja a mérkőzés első 20 percében született. Természetesen az a mérkőzés rangjában nem egyenértékű a ma estivel, ma este új lapokat osztanak, kérdés tud-e élni vele a jó nevekből álló vendég együttes.

Az Allianz Aréna új játéktere mellett a lelátók is változtak a tavalyiakhoz képest: a stadion teljes déli sarka, azaz a Südkurve alsó karéja már csak állóhelyből áll, amely a szurkolás mértékét és a nézőszám megemelkedését is jelenteni fogja. Az arénában így az eddigi 71.137 néző helyett mostantól 75.024 néző tekintheti meg helyszínről a Bayern nemzeti mérkőzéseit.

A statisztika a bajorok mellett szól: Az eddigi 17 Münchenben lejátszott mérkőzésből a hazaiak 16 győzelem mellett 1 döntetlent tudhatnak maguk mellett, tehát a Wolfsburg még soha nem győzött a Bayern otthonában. Erről gondoskodhat a Bayern új szerzeménye, a tavalyi idény gólkirálya, Robert Lewandowski is, aki a klub színeiben először debütálhat a bajnokságban – csakúgy, mint a szintén friss játékosaink Sebastian Rode és Juan Bernat. Pepe Reina több mint valószínű, hogy a padról figyeli végig a találkozót, de ő is először kóstolhat bele a Bundesliga légkörébe. A nagy sérüléséből visszatérő Holger Badstuber 2012. december 1-je óta ismét jó eséllyel vehet részt bajnokin.

A Bild által várt kezdőcsapatok:

FC Bayern: Neuer – Rode, Dante, Badstuber – Lahm, Alaba – Shaqiri, Müller, Götze, Bernat – Lewandowski

Wolfsburg: Grün – Jung, Naldo, Knoche, Rodriguez – Gustavo – Guilavogui, Malanda – Olic, Arnold, De Bruyne

A Felix Zweyer által irányított mérkőzést természetesen ezúttal is az Eurosport2 fogja élőben közvetíteni már 20:00 órától.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top