Bundesliga

Győzelem a nyitómérkőzésen!

A Bayern München a Wolfsburg ellen aratott 2-1-es győzelemmel nyitotta meg az 52. Bundesliga idényt.

Természetesen ezúttal is teltház fogadta a csapatokat. Thomas Müller és Arjen Robben góljaival megérdemelten vezetett 2-0-ra is a Bayern, de a 200. Bundesliga mérkőzésén pályára lépő Ivica Olic szépségdíjas találatával sikerült szépítenie a farkasoknak. A mérkőzésen mindkét félnek voltak ziccerei, de maradt a 2-1-es végeredmény, így a Wolfsburg továbbra is nyeretlen Münchenben.

A Bayern Münchenben többek között négy világbajnok, egy visszatérő egy debütáns és két új igazolás is szerepet kapott a kezdőcsapatban – így állt fel a címvédő: Neuer – Lahm, Dante, Badstuber – Robben, Gaudino, Alaba, Bernat – Müller, Götze, Lewandowski

Nehézkesen indult a Bayern játéka az új hibrid gyepen, de az idő múlásával egyre közelebb került a vezetés megszerzéséhez. A szurkolóknak a 37. percig kellett várni az első, megérdemelt találatra: Arjen Robben a jobbszélt meghúzva beadta a labdát, amit Müller kotort be a meccsen bavúrokat is bemutató Grün kapujába. Rögtön a fordulást követően Robben egy szép akció után 2-0-ra növelte az előnyt. A Wolfsburg 5 perccel később Olic 16 méterről leadott óriási góljával szépített. A második félidőre feljavuló Wolfsburg akár egyenlíthetett is volna, Malanda két méterről hagyta ki az év helyzetét. A későbbiekben a Bayern visszavette a kontrollt, a csereként beállt Rode érvényes de érvénytelenített góljával maradt a 2-1-es állás, amin Lewandowski, Müller, Robben, Shaqiri és Bernat helyzetei sem tudtak változtatni.

FC BAYERN MÜNCHEN – VFL WOLFSBURG 2:1 (1:0)
FC Bayern: Neuer – Lahm, Dante, Badstuber – Robben, Gaudino (90. Hojbjerg), Alaba, Bernat – Müller, Lewandowski (78. Rode), Götze (62. Shaqiri)
Cserék: Reina, Scholl, Green, Pizarro
VfL Wolfsburg: Grün – Jung, Naldo, Knoche, Rodriguez – Luiz Gustavo (72. Malanda), Guilavogui – Vieirinha (60. Caligiuri), Hunt (46. Arnold), De Bruyne – Olic
Cserék: Drewes, Klose, Dost, Schäfer
Játékvezető: Felix Zwayer (Berlin)
Nézőszám: 71.000 (ausverkauft)
Gólok: 1:0 Müller (37.), 2:0 Robben (47.), 2:1 Olic (52.)
Sárga lapok: – / Luiz Gustavo, Arnold
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top