Átigazolási hírek

James – Real, Bayern? „Nagyon boldog vagyok itt”



A nyár egyik legizgalmasabb kérdését biztosan James Rodriguez jövője szolgáltathatja – a Marca szerint a kolumbiai nem akar maradni a Bayernnél, inkább Madridban beszélné rá az újonnan kinevezett Zizout és a klubelnök Perezt a visszavételére – vagy arra, hogy a Bayernen kívül máshova passzolják őt tovább. A francia mester visszatérésének egyik kitétele egyébként állítólag az volt, hogy a következő szezonban nincs szüksége James Rodriguezre, feleslegesen nem kell visszahozni őt a Bernabeuba.

A kolumbiai azóta viszont mesterhármast és mesteri játékot mutatott be a Mainz ellen – az első Bundesligában és Bayernben megszerzett triplája után természetesen rengeteg dícsérettel illették őt, ez a fajta megbecsülés pedig a maradását segítheti elő.

Thomas Müller: Legszívesebben vele együtt, az oldalán játszom. Az elmúlt meccseken mindig  közösen voltunk ott a pályán. Ő egy olyan játékos, aki nagyon jól osztogatja a labdákat.

Manuel Neuer: Jamesnek nagyszerű balosa van. Személy szerint nagyon örülök, hogy bevágta ezt a hármast. Ha miénk a labda és a megfelelő pozíciót foglalja el, akkor ő egy brutálisan fontos játékosunk – már csak a labdatartás és a passzpontosság miatt is. Természetesen a gyilkos passzai miatt is, amiket megjátszik. Tisztában vagyunk ezekkel, ezért ő számunkra nagyon fontos.



De hol folytatjaa pályafutását? A Bayernnek június 15-éig van lehetősége élni a 42 milliós vételi opcióval. A klub vezetősége megvenné őt, Kovac állítólag még hezitál, de James akarata is kérdéses. A hétvégi meccs utáni Sport1-nek adott nyilatkozatában viszont inkább a maradás felé tendált a kolumbiai:

A jövőmről semmit sem szeretnék mondani. Lesz még egy pár fontos meccsünk, azután kell összeülnünk. Senki nem tudja, mit tartogat a jövő. A klubok megbeszéléseket fognak folytatni. Nagyon boldog vagyok és jól érzem itt magam. Kovac egy jó edző. Biztos vagyok benne, hogy még sok címet nyerhetünk vele.

Karl-Heinz Rummenigge korábban számtalanszor lenyilatkozta, hogy imádja James Rodriguez játékát, most Uli Hoeness is dícsérte a 27 éves osztogatót: „James Rodriguez nagyszerű meccset játszott ma. Meglátjuk mit fogunk tenni. Mindent összegezve ő egy nagyon jó futballista.”

Az üzletbe viszont az edzőnek is van némi beleszólása, a csapatot végsősorban ő állítja össze. Mutatjuk Niko Kovac szavait is: „Nagyon örülök, hogy három gólt szerzett. Jól csinálta. Többet nem is akarok mondani, mert félreértelmezik.” Ez így is elég félreérthető volt Niko… Az edző és játékos között egyébként nem volt felhőtlen a viszony, James ősszel a taktika miatt szólt be a horvátnak: „Nem Frankfurtban vagyunk” – bökte neki oda az öltözőben. Azóta viszonylag rendezett a két fél közötti kapcsolat.

Egy korábbi Brazzo ígéret miatt az biztosnak tűnik, hogy a Bayern nem fogja megvenni, majd egyből továbbpasszolni Jamest. A döntés a kolumbiai kezében van. Thiago Alcantara szavaival zárjuk ideiglenesen a James témát: „Amit mondhatok az az, hogy James nagyon jól érzi magát velünk, boldog, és élvezi a labdarúgást itt.”

James – Real, Bayern? „Nagyon boldog vagyok itt”
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top