Sajtótájékoztatók

Kovac: Sané segíthet rajtunk. Pont. Felkiáltójel!



Fiete Arp bemutatása mellett sor került Niko Kovac idei első sajtótájékoztatójára is.

Arpról: Tisztában vagyunk vele, hogy Fiete egy nagyon fiatal játékos, aki sok potenciállal rendelkezik. Most egy nagyobb klubhoz érkezett. Meg kell kapnia az időt. Manapság sajnos nehéz a fiatal játékosoknak időt adni a fejlődésre. A klub már régóta foglalkozott vele és azzal az ötlettel, miért szerződtette le őt. Amíg itt van, esélye van rá játékpezámít. Ha a profiknál esetleg nem sikerülne, az amatőröknél kap lehetőséget a fejlődésre.

A célokról: Egy magas ambíciójú klubnál dolgozunk, mindenkinek megvannak a céljai, amelyek megegyezrceket kapni. A teljesítmény snek a tavalyival. Meg akarjuk védeni a címeket. Nagyon nehéz lesz. Nemzetközi szinten lényegesen jobban akarunk végezni, mint az elmúlt szezonban. Az ember mindig felteszi magának a kérdést, mi volt jó, mi nem volt jó és ami jó volt, azt fenn akarjuk tartani.

Boatengről: Meg kell állapítanunk: Minden szerződéssel rendelkező játékos ugyanazt a figyelmet kapja. Aki itt van, azt akarjuk, hogy fitt legyen. Mindig vannak olyan játékosok, akik gondolkoznak a távozáson, de az embernek klubot is kell találnia magának. Amíg a játékos itt van, olyan kezelésben részesül, mint aki játszani fog, vagy képes a játékra. Senkit nem szabad leírni.

Az átigazolásokról: Megtesszük a gondolatainkat és folyamatos megbeszélésekben vagyunk egymással, meglátjuk mit kínál a transfermarkt. Türelmesnek kell lennünk. Biztos vagyok benne, hogy ami a vezetőink fejében van, klappolni fog. Az átigazolási piac a maga nemében még el sem kezdődött. A szezonkezdetre egy nagyon, nagyon jó, mindhárom sorozatban versenyképes csapatunk lesz. A Bayern München minden pozícióban körülnéz. Elől biztosan van még tennivalónk. Két szélsőt veszítettünk, akiket megpróbálunk pótolni. De továbbra is nyugodtak vagyunk.

A játékstílusról: Nem tudjuk ismét feltalálni a labdarúgást. Az FC Bayernnek Louis van Gaal óta van egy bizonyos rendszere. Ősszel voltak olyan meccseink, amelyek nehezek voltak, majd olyanok, amelyek már hasonlítottak arra, amelyet szeretnénk, hogy hasonlítson a Bayernre. Bizonyos mozgásokat automatizálnunk kell.

Leroy Sané segíthet-e? Igen. Pont. Felkiáltójel! Mindenképp a segítségünkre válhat. Ezt a válogatottban és a Cityben is bizonyította.

Az átigazolási piacon uralkodó konkurenciaharcról: Itt már nem a klubok klubok elleni versenyéről van szó, államok, milliárdok ellen kell küzdenünk. Ott több pénz áll rendelkezésre, mint egy olyan klubnál, mint a Bayern. Nagyon nehéz lett a Bundesliga klubok sorsa. A Dortmund is a ligán belülről erősített, nem külföldről. A legjobb játékosok Spanyolországban és Angliában játszanak. Ugyanazért a teljesítményért többszörös fizetést kapnak.



Hummelsről: Mats igazán jól teljesített, főleg a szezon második felében. Mats a szezon végén hozzánk fordult, mik az előrejelzések a következő szezonra. Niklas a válogatott törzsjátékosa is. Lucas Hernandezre belsővédőként tekintünk. Mats más útra akart térni, ezáltal került a BVB-hez.

A Bajnokok Ligája elvárásokról: Ez egy áldás és egy átok. Csak egynek sikerühet. A célunk, hogy sikeresek legyünk ott. A Bayern ötször nyerte meg a BEK és a BL-címeket. 20 éven belül egyszer sikerült. Mondani könnyű, megvalósítani már nehéz. Jobban akarunk teljesíteni, mint tavaly.

Hernandezről: Fél éve itt volt az edzőközpontban és kiadósat beszéltünk. Elsősorban arról, hogy milyen az állapota. Ismerem őt az Atletico Madridból és a válogatottból. Szuper játékos, aki nem csak középen, de balbekként is opciót biztosít számunkra. Vezetői képességei vannak, agresszívan lép közbe. Olyan játékost szereztünk, aki nyomot akar hagyni maga után. Egyáltalán nem érdekli őt, mennyibe került.

Sané-ügyről és a keret nagyságáról: Leroy ügyében nem tudom milyen gyorsan alakulhatnak a dolgok. Először be kell indulnia a piacnak, akkor lesznek üres helyek, amelyek újra lesznek pozíciónálva. A keret nagyságát meglátjuk. Tavaly 19 mezőnyjátékosunk volt, majd jött három komolyabb sérülés. Edzőként mindig a legrosszabb esetből kell kiindulni, nem abból, hogy sérülésmentesen visszük végig a szezont. Ismét üldözöttek leszünk, ezért az hiszem, hogy a 19-20 fős keret rendben van, amelybe beletartozik Fiete Arp, Alphonso Davies vagy Lukas Mai is, aki nálunk edz, de az amatőröknél játszik. Szükségünk van a fiatal játékosokra is. Meg kell adni nekik a lehetőséget, hogy felnőjenek a nagyokhoz. 17 ember nem egészen kielégítő.

Rummenigge nyilatkozatáról: Ugyanúgy látom a helyzetet, mint ő. Ezt főleg a szezon második felében láthattuk. Összeszedtük magunkat és magas elismerésnek örülhettünk, ami a Bayern München márkát illeti. Ezért is vagyok boldog, hogy Hansi Flick velünk van. Ő egy magasan jegyzett ember. Nagyon hűséges. Volt közös múltunk, a Salzburgban ő volt a segédedzőm, mielőtt Jogi Löwhöz került.

Az amerikai útról: Megnehezített körülményekkel megyünk. Sok U19-es játékos lesz velünk, mert az amatőröknek kezdődik a bajnokság. Nyolc, kilenc játékossal akarjuk feltölteni az utazó keretet. Játszanunk és regenerálódnunk, de minőségi edzéseket is kell végeznünk ott. Páran figyelni fogják az eredményeket, de számomra ez másodlagos. A cél, hogy az első meccsre topfittek legyönk. A Dortmund egy másik történet. A Cottbus az elsődleges célunk, majd az első bajnoki a Hertha ellen.

Dembéléről: Ő is egy nagyon jó játékos.

Egy lehetséges hatosról: Az előrébb lévő pozíciókra koncentrálunk. Elveszítettünk két játékost, akit megpróbálunk helyettesíteni. Joshua tud a hatoson, Benjamin Pavard pedig hátul jobboldalon játszani. Thiago személyében is van egy emberünk oda, az előző szezonban fantasztikusan teljesített. Van Javink, aki játszott ott és belsővédőként is. Tudom, hogy lesz még valami az erősítésekkel, bízom a vezetőkben.

Kovac: Sané segíthet rajtunk. Pont. Felkiáltójel!
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top