Összefoglalók

Hétgólos meccset játszottunk a Fener ellen | Összefoglaló: FCB 6-1 FEN



Az első tétmérkőzés, a német szuperkupa előtt még egy gyors kétmeccses tornát is lenyom a Bayern, amelynek elődöntőjében a Fenerbahcét fogadta a Rekordbajnok.

Kép

BAYERN MÜNCHEN 6:1 FENERBAHCE

🔴 Bayern: Neuer (Ulreich, 46′) – Alaba (Tolisso, 60′), Süle (Pavard, 60′), Boateng (Martínez, 60′), Kimmich – Goretzka, Sanches (Singh, 60′) – Coman (Davies, 60′), Thiago (Zaiser, 74′), Gnabry (Müller, 20′) – Lewandowski (Arp. 74′)

🆚 Fenerbahce: Tekin – Kaldirim (Dirar, 25′), Marques Siqueira, Ciftpinar, Isla (Saglam, 46′) – Tufan (Kadioglu, 71′) – Rodrigues (Zajc, 46′), Ekici (Reyes, 46′), Kruse, Moses (Sayyadmanesh, 66′) – Muriqi

 

🔁 Padon végezték: Ulreich, Früchtl, Pavard, Arp, Martínez, Davies, Tolisso, Zaiser, Singh

⚽️ Gólok: Sanches (23′), Goretzka (28′), Müller (32′, 44′, 59′), Coman (40′), illetve Kruse (64′)

Az Audi-kupa első napján, este fél kilenckor, a második mérkőzésen nézett farkasszemet a két csapat, miután a hattól kezdődő első találkozón a BL-döntős Tottenham Harry Kane góljával 1-0-ra megverte a Zidane vezette Real Madridot, így pedig bejutott a másnapi fináléba. A bajorok ennek a tudatában léptek pályára a török sztárcsapat ellen, melynek kezdőjében többek között ott volt az egykori Bayern-játékos Mehmet Ekici, valamint a német csatár, Max Kruse is.

A hazaiak tizenegyébe bekerült az amerikai turnén jó teljesítményt nyújtó Jerome Boateng, valamint Sanches is kezdett. Meglepetésre kimaradt az eddig minden találkozón kezdő Thomas Müller, de Tolisso és Arp is a padra került.

Kép

⚫️ Első félidő:

Az első perceket nagyon megnyomta a Fener’. Max Kruse lövésig is jutott, ám az a kapu mögé vágódott. A mi oldalunkról tíz perc után jött az első helyzet, Goretzka fejelt fölé. A 15. percben Gnabry tört be jobb oldalról, lehagyta négy ellenfelét, de lövése már csacskára sikeredett és blokkolták a törökök. Két percre rá Coman a másik oldalról tette meg ugyanezt, azonban ő kaput is talált. A vendégek kapusa viszont megfogta a laposan eltekert labdát.

A huszadik minutumban kényszerű cserét kellett végrehajtania Kovacnak és lehozta a fájdalmat érző Gnabryt, hogy helyére Thomas Müller érkezzen. A pár perc után megsérülő Kaldirim aztán Gnabryhoz hasonlóan kidőlt a sorból. Ennek következménye lett, hogy a törökök tíz emberrel játszottak, amelyet a Bayern ki is használt: Sanches góljával meg is szerezték a vezetést.

Sanches találata

A gól után erős nyomást gyakorolt az ellenfelére a Bayern. Kingsley Coman pedig a 29. percben újabb helyzetet alakított ki: cselsorozata után visszagurította Leon Goretzkának a labdát, aki állítás nélkül a kapu jobb alsó sarkába verte azt. Ezzel 2:0 állt az eredményjelzőn…

De nem volt vége a gólzápornak: négy perccel később Thomas Müller talált be ballal. A német egy védelmi hiba után lőtt pontosan oda, ahová honfitársa gurította a labdát percekkel azelőtt.

Goretzka szép gólja

Müller balosa

A félidő végéig kicsit színezte is a játékot a Bayern. Goretzka ugyan befejelte a negyediket, de lökés miatt nem adta meg azt Brych bíró. Coman azonban már szabályos gólt szerzett, miután Tufan lábáról hozzá pattant a labda és betekerte azt. Mindez a negyvenedik percben történt, de nem ez volt az első játékrész utolsó említésre méltó jelenete. Müller még a negyvennegyedik percben büntetett egyet, miután Brych befújt egy tizenegyest a Bayern Münchennek. Érdemes figyelni, mi történt a szabálytalanság előtt.

Coman tekerése

Müller büntetője

Az öltözőbe tehát ötgólos vezetéssel ment be a Bayern München.

⚫️ Második játékrész:

Ulreich védett a második félidőben. Őtőle, valamint Sülétől indult az az „akció”, mely végén Thomas Müller rúgta be a mesterhármast érő gólját. A német csatár egy hosszú labdát kapott hátulról az 59. percben, majd a kimozduló kapus mellett ellőtte azt. 6:0 állt a stadion tetején elhelyezett eredményjelzőn!

Müller harmadik találata

Pár perc múlva aztán jött a szépítés. A német gólvágó, Max Kruse köszönt be az Allianzban és szerezte a törökök első gólját, ezzel lett 6-1. Kellett hozzá azért Goretzka borzalmas passza is.

A vendégek szépítő gólja

A végéig még volt egy kis összetűzés a Fenerbahce padjánál, melyet a csapatkapitányi karszalagot átvevő Dirar robbantott ki, valamint a fiatal Singh is közel járt a gólhoz.

🔴 A meccs emberei:

A mesterhármast jegyző Thomas Müller.

A középpályát nagyszerűen mozgató Thiago és Renato Sanches.

➡️ Következő mérkőzés:

Az Audi-kupa döntője, holnap (07.31.) az Allianzban, 20 óra 30 perckor.

Hétgólos meccset játszottunk a Fener ellen | Összefoglaló: FCB 6-1 FEN
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top