Bundesliga

Lewandowski-mesterhármas a derbin | Schalke 0-3 Bayern



A Bundesliga második fordulójában a Schalke otthonába látogatott a Bayern, ahol Lewandowski klasszisával hajtott át a hazaiakon.

Kép

SCHALKE 0:3 BAYERN MÜNCHEN

🆚 Schalke: Nübel – Kenny, Nastasic, Stambouli, Oczipka – McKennie, Mascarell (Sané, 59′) – Caligiuri, Harit (Mercan, 85′), Raman (Kutucu, 51′) -Burgstaller

🔴 Bayern: Neuer – Alaba, Lucas (Martínez, 77′), Süle, Pavard – Kimmich, Tolisso (Coutinho, 57′) – Coman, Müller (Perisic, 57′), Gnabry – Lewandowski

🔁 Padon végezték: Ulreich, Cuisance, Davies

⚽️ Gólok: Lewandowski (20′, 50′, 75′)

Thiago a kezdés előtt nem sokkal megsérült, így Kimmich beugrott Tolisso mellé a középpályára. Az újoncok mindhárman a padon kaptak szerepet Kovactól.

⚫️ Első félidő:

A negyedik percben jött az első említésre méltó helyzet: Lewandowski lőtt szép mozdulattal a kapura egy szabadrúgás után, azonban Nübel megfogta a labdát, amely pontosan középre ment. Maradt a Bayern a kezdeményezőbb és ennek eredménye is lett. Jonjoe Kenny követett el szabálytalanságot a tizenhatoson belül, ezzel tizenegyeshez juttatva  a vendégeket. Lewa állt oda és be is rúgta! 0-1!

Lewandowski büntetője

Mascarell, a Real-nevelés volt az első, aki a Schalkéból próbálkozott. Ő harminc méterről küldött rá egy bombát Neuer kapujának irányába, amely végül nem sokkal elkerülte azt. Tolisso a hajrához érve még próbálkozott közvetlen közelről, de a játékszer nem találta el a kaput. A nem túl izgalmas első félidő maradék része ártatlan odaszúrásokkal telt el a Bayern és a Schalke részéről is.

⚫️ Második játékrész:

Az ötvenedik percben egy hosszas huzavona után 23 méterről Lewandowski rúgott egy nagy gólt szabadrúgásból. Nübelnek esélye sem volt, a lengyel csatár tökéletesen varrta be a jobb felsőbe! 0-2!

Lewandowski duplát érő szabadrúgásgólja

Nem sokkal később a hazai gárda került helyzetbe. A passzsorozatuk végén McKennie került helyzetbe, akit Pavard talált el a lábával. A bíró végül nem ítélt, csak egy szögletet a Schalkénak. Ezután, az 57. percben jött Coutinho és Perisic is.

Később több helyzete is akadt a gelsenkirchenieknek, de a showt Coutinho és a csapatjátékra törekvése vitte el. Negyed órával a vége előtt aztán újra betalált Lewa, amellyel már ötgólosan állt a góllövőlista élén. 0-3!

Lewangoalski harmadikja

Coman a hajrában még a frászt hozta a szurkolókra, amikor a fűre ült, de végül nem lett semmi komoly baj a franicával. Na meg az osztrák Burgstaller, aki Neuer mellett ugyan elvitte a labdát, de azt kapufára lőtte – később kiderült, lesen volt. A lefújásig már nem történt semmi a csöndes passzjátékokon kívül, így Marco Fritz hármas sípszójával vége szakadt a találkozónak.

🔴 A meccs embere:

Robert Lewandowski, akinek három góljával nyerte a derbit a Bayern.

➡️ Következő mérkőzés:

Augusztus 31-én, 15 óra 30 perctől a Mainz ellen hazai pályán a Bundesliga keretében.

Lewandowski-mesterhármas a derbin | Schalke 0-3 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top