Német Kupa

Drámai fordítás és továbbjutás a kupában | Összefoglaló: Bochum 1-2 Bayern



A Bayern München a legjobb 16 közé jutásért mérkőzött meg a másodosztályú Bochummal a Német Kupa második fordulójában. Nézzük, mi sült ki a két klub találkájából!

Bochum 1-2 Bayern München

⚽️ Davies (öngól, 36′), illetve Gnabry (83′), Müller (89′)

🆚 Bochum: Riemann – Danilo, Belle-Kotchap, Decarli, Celozzi – Tesche, Losilla – Blum, Lee – Ganvoula, Zoller

🔴 Bayern: Neuer – Davies, Boateng, Pavard, Kimmich – Tolisso, Goretzka – Perisic, Thiago, Coman – Gnabry

🔁 Csereként beállt: Lewandowski (Perisic, 46′), Coutinho (Goretzka, 57′), Müller (Tolisso, 65′)

Niko Kovac legfontosabb változtatása egyértelműen Robert Lewandowski pihentetése volt. Éppen emiatt kezdhetett egyszerre Kingsley Coman, Ivan Perisic és Serge Gnabry is a támadósorban. A sérülés miatt hiányzó Leon Goretzka pont korábbi együttese ellen tért vissza, illetve sorozatban másodjára került be a kezdő tizenegybe Alphonso Davies is, aki a védelem bal szárnyáért volt felelős. A padon egyébként elfért még a második csapatban villogó Leon Dajaku is.

Kép

Első félidő:

A Ruhrstadionban teljes teltház és kiváló hangulat fogadta a pályára lépő huszonkét labdarúgót (valamint Robert Schröder bírót). Nem is csoda, hogy a feltüzelt hazaiak bátran rohanták le a Bayernt. Ennek az lett az eredménye, hogy 43 másodperc alatt százszázalékos ziccerig is jutottak, azonban Simon Zoller hibázott nyolc méterről. Az első nagy Bayern-lehetőséghez 14 percet kellett várni, ekkor került lövőhelyzetbe Coman, de csavarása a kapu fölé vágódott. Ezután Corentin Tolisso is próbálkozott, viszont erőteljes bombáját Manuel Riemann a kapu fölé tolta.

Davies és Kimmich volt a legaktívabb az első félidőben. Előbbi beadásokkal próbálkozott a jobb oldalról, utóbbi pedig a 27. percben jobbal tekert a tizenhatosról… Riemann kezébe. Pont a kanadai lett a meccs negatív hőse egyik pillanatról a másikra, amikor is a 36. percben teljesen váratlanul a saját kapujába talált. A beadás egyébként Danny Blumtól jött, aki korábban tagja volt a Kovaccsal Német Kupát nyerő Frankfurtnak. Mindenesetre: 1-0-ra vezetett a Bochum.

🎞 Phonzie peches öngólja

A szünetig nem ébredt fel a Bayern. Kapkodva próbáltunk előretörni (Gnabry és Tolisso is lesről ugrott ki), így komolyabb fejtörést nem okoztunk a Bochumnak. Sőt, Benjamin Pavard a sípszó előtt majdnem eladta a labdát utolsó emberként.

Második játékrész:

A szünetben egy Lewandowski-Perisic cserét alkalmazott Kovac, melynek következtében Gnabry kihúzódott a jobb oldalra, a lengyel gólvágó pedig elfoglalta megszokott középcsatár posztját. Nem volt érzékelhető a változtatás, hiszen továbbra is mindössze annyiból állt a támadásépítésünk, hogy Jerome Boateng előrerúgta a labdát, aztán majd lesz valami…

Idegőrlően folytatódott a találkozó a későbbi percekben is (a 65. minutumban 5-9 volt a lövések aránya a mi javunkra, ebből viszont kettőt lesről írtak be). A fehér mezes hazaiak többször elhúztak kontrákból, melyeket leginkább faltokkal akadályoztunk meg. Érdekesség, hogy ebben a periódusban állt be a Bayern-nevelés Manuel Wintzheimer a sérült Lee helyére.

Kép

Lewandowski igyekezett betalálni 15. szezonbeli tétmeccsén is, de a 17 esztendős Bella-Kotchap és társai máshogy gondolták a bochumi védelemben. Nem a lengyel, hanem végül az egész találkozón borzasztóan játszó Serge Gnabry vitte be az egyenlítő találatot Joshua Kimmich beadása után. 1-1 állt az eredményjelzőn a hajrában.

🎞 Serge életmentő lökete a 83. percben

Két perccel a rendes játékidő vége előtt a fentebb említett, kiválóan játszó Armel Bella-Kotchap kapott pirosat utolsó emberként elkövetett szabálytalanságért. Nem kellett sokat várni, hogy a tíz emberrel focizó Bochum teljesen megadja magát: a 89. minutumban Thomas Müller döfte be a hősiesen harcoló hazaiak szívébe a kést, miután Coutinho labdájából megnyerte a mérkőzést a Bayernnek. A hármas sípszóig már nem történt semmi, így nagy nehezen továbbjutott a 19-szeres kupagyőztes bajor gárda.

🎞 Müller győztes kotrása

Statisztikák:

A meccs emberei:

Kimmich, aki az egyenlítő találat gólpasszos játékosa volt (hogy az indexes Joó Gábort idézzük).

Következő mérkőzés:

Halottak napján (november másodikán), a Frankfurt otthonában, a Bundesliga keretein belül.

Drámai fordítás és továbbjutás a kupában | Összefoglaló: Bochum 1-2 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top