Bundesliga

Kovac: Az érzéseim nem fontosak | Reakciók: Frankfurt 5-1 Bayern



Az Eintracht Frankfurt elleni fájdalmas vereség után nyilatkozott a sajtónak horvát edzőnk, Niko Kovac, illetve játékosaink.

A találkozót 5:1 arányban a hazai csapat nyerte. Jerome Boateng korai kiállítása után szakadt ki a gólzsák. A Bayern egyetlen találatát a még mindig szenzációs formában játszó Robert Lewandowski szerezte. Az öt kapott gól mellett öt védést bemutatva jött le a pályáról csapatkapitányunk, Manuel Neuer, aki a BILD-nek nyilatkozott.

Manuel Neuer: „A Bayern München következő hete-hetei nagyon nyugtalanul fognak eltelni. Akármi történt is most, ez még csak a kezdet lehet. 10 perc után emberhátrányban fociztunk, ami nem igazán könnyítette meg a dolgunk. Ennek ellenére még mindig nem szabadott volna öt gólt bekapnunk. Voltak helyzeteink, nem fejeztük be őket jól. A védelmünk nem működött, nem tudtunk rendeződni. Most törni kell a fejünket, elemeznünk kell és igyekezni, hogy legközelebb jobbak legyünk.”

Niko Kovac a jövőjéről: „Nem tudom, Önök biztosan jobban tudják. Az én érzéseim nem fontosak. Azokat kell megkérdezniük, akik döntenek a jövőmről. Tudom hogyan megy ez a szakmánkban, tehát nem vagyok naív. De tavaly hasonló szituációban voltunk, akkor sem ment jól. Végül valami pozitív sült ki belőle. Akkor nem adtam fel és most sem fogom. Tudom, hogy nehéz. Mindenki azt mondta: Ha hasonló szituációra kerül sor, nem szabad türelmetlennek lenni. Az embernek ragasznodnia kell azokban a dolgokban, amelyekben hisz.”

…a meccs alakulásáról: „A nyolcadik percben kapott piroslap miatt mindent aláástunk a mérkőzésnek. A 2-0-ás hátrány ellenére még jól mehettünk a félidőre. De ha kijössz és rögtön 3-1 lesz, akkor… ettől függetlenül nem szabad így kikapni. Ha 80 percig egyel kevesebb játékossal kell játszanod, az nehéz. Ezért nem is az történt, amit vártunk. Sok hibát vétettünk. A második félidőben nem játszottunk jól, de a piroslap döntő tényezőnek számított.”

A német Sport Bild szerint Niko Kovac jövőjéről ténylegesen a Dortmund elleni rangadó után döntöttek volna, de ez a vereség könnyedén megváltoztathatja a dolgokat. A Klassiker egy hét múlva, november kilencedikén lesz. Salihamidzic, Rummenigge és Hoeneß sem kívánt beszélni az újságíróknak, szó nélkül hagyták el a stadiont.

Adi Hütter (a Frankfurt edzője): „Erre aztán senki sem számított. Három meccs, nulla pont, 1:13-mas gólkülönbség volt a mérlegem. A győzelem kulcsa minden bizonnyal Jerome Boateng piros lapja volt. Az már csak hab volt a tortán, hogy nem 3:1, hanem 5:1 lett a vége. Nagyszerű társaság vagyunk. Szép győzelem volt.”

Djibril Sow (a Frankfurt játékosa): „Tudtuk, hogy mi vagyunk a legerősebb csapat hazai pályán és bárkit megtudunk verni, így is vágtunk bele a mérkőzésbe. Ma egyszerűen minden passzolt. A piros lap értelemszerűen nagyon jól jött nekünk. Otthon gyakoroltunk nyomást rájuk és megmutattuk, hogy mit is tudunk. A Bayern ellen persze szükséged van egy tökéletes napra is, ma pedig ilyen volt.”

via Goal, Sky, Bayern München, Sport Bild, BILD

Kovac: Az érzéseim nem fontosak | Reakciók: Frankfurt 5-1 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top