Egyéb

Kik voltak az edzőtábor nyertesei és vesztesei?



A csapat teljesítette a felkészülés első hetét Dohában, ahol Hansi Flick irányításával elsősorban az erőnléti edzésterv került hangsúlyba. A helyszínről tudósító BILD jóvoltából vázoljuk fel az edzőtábor nyerteseit és veszteseit.



A GYŐZTESEK

🔺 Michael Cuisance: A 20 éves középpályás a technikai képzettségének köszönhetően szűk területen is lazán teljesítette a legfeljebb két érintéses játékformákat. Hansi Flick dicsérettel illette őt: „Micka nagyon jó a labdával, remekül olvassa a játékot. Megpróbáljuk felépíteni őt.”

🔺 Thiago Alcantara: A zártkörű edzőmeccseken mindig védekező középpályásként szerepelt, Joshua Kimmich sárgalapos eltiltása miatt valószínűleg a Hertha ellen is központi szerepet fog játszani. Csütörtökön idő előtt hagyta el az edzőtábort, a felesége világra hozta a második gyermeküket.

🔺 Bright Arrey-Mbi: A 16 éves középhátvéd az U19-et erősíti, de a gyenge személyi helyzet miatt a profikkal tarthatott Dohába és korát meghazudtoló teljesítményével mindenkit lenyűgözött. Kimmich is kiemelte: „Nagyon jól csinálja, nem félénk, rendesen belemegy a párharcokba, megpróbálja bevetni a fizikumát. Emellett nagyon nyugodt a labdával.” Arrey-Mbi egyébként a proficsapatban nem lenne bevethető.

🔺 Jerome Boateng: A számtalanszor „eladott” Boateng topfit állapotban tért vissza a téli szünetből, a BILD szerit három kilót adott le és az edzőtáborban is jó teljesítményt nyújtott. Valószínűleg nevelőklubja, a Hertha ellen is ott lesz a kezdőcsapatban.

🔺 Alphonso Davies: A kanadai tehetség egyre jobban tündöklik a sztárok között. A gyakorlatok során sok dicséretet kapott az edzői stábtól a balbekként mutatott teljesítménye miatt.

🔺 Thomas Müller: Jól edzett és fitt benyomást keltett. A ligában való hajtóvadászathoz szükséges, vezetőként mutatott kvalitásait is bizonyította.



AZ EDZŐTÁBOR VESZTESEI

🔻 Serge Gnabry: A 24 éves szélső achillese rögtön az év első futóedzésén sérült meg, ami miatt csak egyéni edzéseket abszolválhatott. A lap szerint január végéig fenyegeti őt a kiesés veszélye. Hansi Flick is kifejezetten csalódott volt, amiért nem tudott részt venni a gyakorlatokon a szélső.

🔻 Corentin Tolisso: A középső középpályás a BILD szerint nem volt túl feltűnő az edzőtáborban és a sérülések ellenére valószínűleg csak a padon kezdi meg az új évet.

🔻 Sven Ulreich: Mint mindig, ezúttal is jól edzett, de hatással volt rá Nübel megszerzésének hivatalos bejelentése, amelyről állítólag csak a Doha felé vezető repülőúton szerzett tudomást. Nyártól csak a harmadik számú kapus lenne, úgyhogy új klubot kell keresnie magának.

🔻 Fiete Arp: A 20 éves, hosszú kézsérülésekből visszatérő támadó végigcsinálta az eddigi felkészülést, de voltak problémái a tempóval és a labdaátvétellel az összjátékok során.



Kik voltak az edzőtábor nyertesei és vesztesei?
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top