Akadémia

Youth League: Vereség nélkül, büntetők után esett ki a szemtelenül fiatal Bayern



A csoportkör legjobb mérlegével továbbjutó Bayern U19 számára a Dinamo Zagreb elleni nyolcaddöntővel véget értek az UEFA Youth League küzdelmei.



🔴 Bayern:

Schneller – Waidner (65. Kehl), Arrey-Mbi, Daniliuc, Brückner (82. Cuni) – Stiller (65. Günther), Rhein, Musiala (90.+2 Booth) – Batista-Meier, Tillman, Dajaku

🔄 Padon végezték: 

Schenk – Fust, Lawrence

🆚 Unterhaching: 

Josipovic – Hrvoj, Sutalo, Gvardiol, Jurisic – Franjic – Jankovic, Julardzija, Krizmanic, Karrica (82. Radonja) – Sipos (71. Godoy)

Gólok: 

0:1 Krizmanic (2.), 0:2 Karrica (29.), 1:2 Dajaku (35.), 2:2 Gvardiol (88., öngól)

A mérkőzésen jobban játszó, több veszélyes helyzetet kidolgozó és elpuskázó horvátok fél óra után 2-0-ra is vezettek a Campus stadionban, a bajorok viszont egy 35. percben lőtt Dajaku góllal és a 88. percben szerzett szerencsés öngóllal szétlövésre tudták menteni az egymeccses K.O. meccset.

A roppant izgalmas büntetőrúgások során 16 játékos állt oda a 11-es pontoz. Volt olyan szakasza, amikor a bajorok álltak jobban, de 8-7-es összesítéssel végül a Dinamo került be a legjobb nyolc közé.

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy Martin Demichelis és Danny Schwarz, az U19-es csapat trénerduója egy rendkívül fiatal csapatot küldött a pályára, ugyanis a profi edzőtábort is megjáró Arrey-Mbi, valamint Torben Rhein, Angelo Brückner és Jamal Musiala személyében négy 2003-mas, azaz U17-es, 16 éves játékosok is szerepeltek a kezdőcsapatban.



Die U19 des FC Bayern empfing im Achtelfinale der UEFA Youth League den Nachwuchs von Dinamo Zagreb. Der Spielbericht.

Danny Schwarz: A srácok jó morállal léptek pályára és remekül küzdöttek. Egyáltalán nem lehet eléggé értékelni azt, hogy a srácok hogyan küzdötték vissza magukat 0-2 után. Megérdemeltük a döntetlent. A büntetőpárharcban pedig a szerencsésebb csapat győzött. Nem teszünk szemrehányást a srácoknak, büszkék vagyunk rájuk. Túl kell lépnünk ezen, még ha ez természetesen nagyon nehéz is.

Martin Demichelis: Vereség nélkül estünk ki a sorozatból, ez egyszerűen kemény. A csapat szívét és hozzáállását bizonyítja, ahogyan a srácok visszajöttek 0-2-ről. Nagyon fiatal csapattal léptünk pályára egy fizikálisan fölényesebb ellenfél ellen. A Zagreb nagyon jó kontrákat vezetett és a meccs elején nagyon hatékony volt. Viszont óriási gratuláció a srácoknak, mindent megtettek, a csapatszellem mindig jelen volt.



Youth League: Vereség nélkül, büntetők után esett ki a szemtelenül fiatal Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top