Bundesliga

Előzetes: Schalke 04 – FC Bayern

A Bundesliga 52. kiírásának második fordulójában máris egy presztízsmérkőzés vár a Bayern Münchenre: A címvédő a Schalke otthonában lép pályára.

schba

„Jó teljesítményre van szükségünk a győzelemhez” – nyilatkozta Pep Guardiola a pénteki sajtótájékoztatón. „A Schalke nagyon jó játékosokkal rendelkezik és mindig nehéz az otthonukban játszani.”

Jens Keller együttese nagyon gyengén kezdte az új szezont: A DFB-kupa első fordulójában kipottyantak a másodosztályú Dynamo Dresden otthonában, majd az első fordulót is bukták a Hannover pályáján. „Mindkét mérkőzést láttam, a Schalke nem érdemelt vereséget.” – figyelmeztetett Guardiola, majd hozzátette: „Tudjuk, milyen fontos ez a mérkőzés számukra.” Csakúgy mint a Bayern számára, aki a Münster és a Wolfsburg ellen aratott győzelemmel kezdte az új szezont.

A müncheniek a legutóbbi 7 tétmérkőzést megnyerték a Schalke ellen, ezeken a mérkőzéseken a Bayern a 2 bekapott gólra összesen 23 találattal válaszolt. A királykékek egykori kapusának, Manuel Neuernek is kiválóak a mutatói: Az eddigi 6 mérkőzését megnyerte exklubja ellen, egy Rafinha öngól érte csak belülről a hálóját. Robert Lewandowski első Bundesliga gólját épp az aktuális ellenfél stadionjában szerezte meg. Ezúttal az első Bayernben megszerzett bajnoki gólját is itt ünnepelheti, ha betalál.

Az eltiltását letöltő Jerome Boateng ma már pályára léphet, viszont Franck Ribéry a sérülését követő edzéslemaradás miatt ezúttal sem, mint ahogy az enyhe bokasérülést szenvedő Robben is kihagyni kényszerül a találkozót. Javi Martínez, Thiago, Rafinha, Schweinsteiger továbbra is sérült. Aki szintén ott lehet a pályán és debütálhat a Bayern mezében, az nem más mint a klub új szerzeménye Xabi Alonso, és a klub tájékoztatása szerint a szintén friss érkező Mehdi Benatia. A Bild szerint a marokkói játékos a klub híre és Pep Guardiola nyilatkozata ellenére nem utazott el a csapattal, de meglehet hogy egy későbbi járattal csatlakozik a kerethez, bár erre kisebb az esély.

A másik oldalon Kevin-Prince Boateng, Fabian Giefer, Sead Kolasinac, Leon Goretzka és Jefferson Farfan hiánya borítékolható, de a megbetegedett Huntelaar játéka is kérdéses.

Várható felállások a Bundesliga.de és a Kicker szerint:

FC Schalke 04: Fährmann – Ayhan, Kirchhoff, Matip, Höwedes – Neustädter, Höger – Choupo-Moting, Meyer, Draxler – Huntelaar

FC Bayern München: Neuer – Boateng, Dante, Badstuber – Lahm, Gaudino, Alaba, Bernat – Robben, Müller – Lewandowski

A Bild szerint:

FC Schalke 04: Fährmann – Ayhan, Kirchhoff, Matip, Höwedes – Neustädter, Aogo – Sam, Draxler, Choupo-Moting – Huntelaar

FC Bayern München: Neuer – Boateng, Dante, Badstuber – Rode, Lahm, Alaba, Bernat – Müller, Lewandowski, Götze

A mérkőzést az Eurosport2 18:30-as kezdéssel közvetíti, természetesen élőben! Streameket és kezdőcsapatot a mérkőzést megelőző órában a Bayern München Magyarország facebook oldalon találhatjátok meg. 

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top