Vezetőség és stáb

Kalle: Pep addig maradhat, ameddig akar

A Bayern vezetősége ebben a szezonban már nem tesz lépéseket az edzővel való szerződéshosszabbításra.

karl-heinz-rummenigge-pep-guardiola-301943

Ha Karl-Heinz Rummeniggén múlna, Pep Guardiola már rég meghosszabbította volna jelenlegi, 2016 nyaráig szóló szerződését a Bayern Münchennel. A bajorok mestere legutóbb a katari edzőtáborban mondta el, van idő a téma átbeszélésére, még másfél év van hátra a kontraktusából.

Rummenigge korábban hangoztatta, amennyiben Guardiolának bármikor kedve támad hosszabbítani, a bajor vezetőség készen áll ennek teljesítésére, mert „Pep egy áldás a Bayern számára”. Természetesen a klub jelenlegi elnöke, Karl Hopfner is bizalmát szavazta a kétkedő szurkolók kegyeit is egyre inkább elnyerő trénernek: „Minden kívánságunk az lenne, ha még sokáig nálunk maradna.”





Guardiola nem híve a korai, hosszútávú szerződéshosszabbításnak, a pályafutása eddigi csúcspontjának számító Barcelonában is csak egy-egy éves kontraktusokat írt alá edzőként. Rummenigge a katalán Ara napilapnak elmondta, mindezt tiszteletben tartva milyen szavakat intézett Pephez:

„Az elkövetkezendő hónapokban nem kérdezlek a hosszabbításról. Nyárig semmit sem teszünk. Majd talán az év második felében beszélhetünk.” (…)„Pep megszerzése volt a legjobb döntés, amióta az igazgatóság elnöke vagyok. A triplázás után taktikailag és technikailag is fejlődtünk, hihetetlen munkát végzett. Alapvetően addig maradhat, ameddig akar.”

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top