Egyéb

„Már a Bayern játékosának láttam magam” – így hiúsult meg Deco átigazolása



Deco, a korábbi portugál sztár 2004-ben majdnem a Bayern csapatához igazolt – elmondta, hogyan hiúsult meg a müncheni transzfer.

Franz Beckenbauer, a Bayern egykori elnöke akkoriban nyíltan elismerte, hogy „Decoval tárgyalásban állunk”. A brazil születésű portugál is magabiztosnak tűnt akkor.

„El akartam hagyni a Portót és volt két ajánlatom is – a Bayerntől és a Chelseatől. Biztos voltam benne, hogy nem akarok a Chelseabe menni. A portói edzőm, José Mourinho épp oda igazolt és magával akart vinni. Szívesen dolgoztam vele, de ideje volt, hogy függetlenítsem magam tőle – ezért mentem volna a Bayernhez. Az ügynököm mondta, hogy mit ajánlanának – minden jól csengett. Már Bayern-játékosnak láttam magam.”

Champions League final of the underdogs in 03/04: When Porto won the UCL against Monaco | Transfermarkt


A transzferből végül nem lett semmi, Deco a Barca játékosa lett – ezt ügynökének, Jorge Mendesnek köszönheti, aki taktikus tárgyalásokat folytatott, ugyanis a katalánokat eleinte egyáltalán nem érdekelte a középpályás. Akkor hogyan?

Mendes egyszer Barcelonába utazott és időpontot kért az akkori elnöktől, Joan Laportától. Csak pár perce volt az ügynöknek, aki egy olyan CD-felvételt játszott le neki, ahol 30-40 ezer portugál drukker Deco nevét énekli.

„Oh Deco, oh Deco – te vagy a világ legjobb játékosa.”

Laporta a könyvében leírta, hogy Mendes az elkövetkezendő napokban vagy 50-szer lejátszotta neki a felvételt – végül annyira megtetszett neki a srác, hogy feltétlenül le akarta igazolni őt.

Ronaldinho better than Lionel Messi and Cristiano Ronaldo says Deco

„Ha a Barca hív, nincs más alternatíva” – mondta Deco, akinek a katalánok valószínűleg kevesebb fizetést is ajánlottak a Bayernnél. Döntését vélhetően nem bánta meg, ugyanis a sztárokkal megtűzdelt, szépen játszó csapatával számos sikert aratott.

A Porto végül 21 millióért engedte el Decot. A Chelsea nem tett le róla, így 2008-ban mégis megszerezték a játékost.

„Már a Bayern játékosának láttam magam” – így hiúsult meg Deco átigazolása
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top