Interjúk és nyilatkozatok

Hoffmann: Neuer edzésenként bizonyítja, hogy ő a világ legjobbja



Ron-Thorben Hoffmann, a Bayern 21 éves kapusa volt az első, aki Nübel megszerzése után kilátásba helyezte a lehetséges klubváltását – nyáron Neuer, Ulreich, Nübel és Früchtl mögött csak az ötödik számú kapusnak számított. Most a BILD-nek adott nyilatkozatában beszélt a helyzetéről, terveiről.

Mivel elsődleges vetélytársa, Christian Früchtl kölcsönbe ment, így biztossá vált: Hoffmann védheti a Bayern II kapuját, amin tavaly még a Nürnbergbe távozó sráccal osztozkodott. A harmadosztályú címvédőnél idén folyamatos játéklehetőséget kap, tűzközelben lehet, Neuertől és Nübeltől is sokat tanulhat, valamint ő lehet a profik harmadik számú hálóőre is.

„Nagyon örülök, hogy úgy alakult, ahogyan azt nyáron elképzeltem. A harmadosztály kiszámíthatatlan, minden mérkőzésen a legjobb teljesítményt kell nyújtanod. Jó szerepet töltök, igyekszem nagy felelősséget vállalni ebben a fiatal csapatban. A teljesítményemmel szerintem hozzájárultam pár dologhoz. Soha nem leszek teljesen elégedett, de szerintem jó úton járok és fontos támogatója vagyok a csapatnak.”



Früchtl már Nürnbergben padozik, Ulreich pedig a másodosztályú HSV csapatában véd.

„Viszonylag nyugodt voltam akkor is, amikor öten voltunk. Természetesen figyeltem és foglalkoztam a helyzettel. Azt láttam előre, hogy megpróbálnak legalább egy kapustól megválni – nekem pedig az volt a tervem, hogy a harmadosztályban játszhassak. Ha Ulle és Früchtl nem ment volna, talán lettek volna más lehetőségeim is. Volt egy laza kapcsolatfelvétel a Hamburggal – érdekes lett volna, lett volna hozzá indíttatásom – viszont úgy érzem, hogy számomra a jelenlegi a tökéletes megoldás.”

Ron-Thorben számára sokat jelent, hogy továbbra is Manuel Neuer oldalán fejlődhet.

„Manu háromnaponta és minden edzésen bizonyítja, hogy ő a világ legjobbja. Hihetetlen kisugárzása van, lenyűgöz engem – illetve az étvágya, hogy semmi áron ne kapjon gólt még az edzéseken se. Ha mégis, akkor mindenkit élesen kritizál.”

Bayern München: Ron-Thorben Hoffmann ist Bayerns heimlicher Torwart-Gewinner - Bundesliga - Bild.de

Hoffmann a rövid és hosszútávú céljairól is beszélt.

„Gyermekként is az volt az álmom, hogy a Bayern kapusa legyek – továbbra is ezt tartom szem előtt. A reális célom viszont az, hogy megtegyem a következő lépést. Harmadosztályban akarom tartani a Bayernt, ez most a legfontosabb. Mindent megteszek azért, hogy jó teljesítménnyel ajánljam be magam az U21-es EB-re. A tervem nyilván az, hogy valamikor a Bundesligában védhessek.”

A fiatal kapus szerződése egyébként 2021 nyarán lejár, egyelőre nem tudni, hogy a szezont követően hol folytatja –  mivel a Bayernnél szeretne előbb-utóbb érvényesülni, ezért valószínűleg hosszabbít és legfeljebb egy vételi opció nélküli kölcsönadást szorgalmazhatnak.

Hoffmann: Neuer edzésenként bizonyítja, hogy ő a világ legjobbja
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top