Bundesliga

„A mentalitásunk a helyén volt / Mindig visszatérünk, nem adjuk fel” – Reakciók: FCB 5-2 M05



A Mainz elleni 0-2-es félidő utáni 5-2-es győzelmet követő reakciók.

Hansi Flick: A második félidőben jót tett az átállás. Vállaltuk a párharcokat, amiket az első félidőben még nem tettünk meg. Volt pár lehetőségünk, de az ellenfél is veszélyes volt – természetesen az is közrejátszott, hogy a védelemben kevés párharcot nyertünk meg. Ezt akartuk a második félidőben jobban csinálni, és nagyon jó futballt is játszottunk, a mentalitásunkkal behúztuk a mérkőzést. Mindannyian tudjuk, hogy az első félidő nem úgy alakult, ahogyan azt elképzeltük.

Joshua Kimmich: Teljesen más felfogással jöttünk ki a szünetről. Az első félidőben nem csak játékban, hanem fejben, hozzáállásban és küzdésben is keveset mutattunk, ezt használták ki a mainziak. Fontos volt, hogy reagáltunk erre – a mentalitásunk a helyén volt. Ez brutálisan fontos, ha az ember 2-0-ás hátrányban van és majdnem a harmadik gólt is megszerzik ellene.

Leroy Sané: Szükségünk van egy vészjelzésre, hogy padlógázt adjunk és gólokat szerezzünk – ez végsősorban mindig plusz energiába kerül. Az első perctől kezdve éberebbnek kell lennünk. A Mainz nagyon-nagyon jól csinálta, megnyerték a párharcokat és ott voltak a lecsorgóknál is. Nyomás alá helyeztek minket. Összességében elégedettek lehetünk, megnyertük a mérkőzést. Mindig visszajövünk a meccsbe és nem adjuk fel. Elszántak vagyunk a gólszerzésre, ha hátrányban vagyunk.

Jan Siewert, a Mainz edzője: Mindent meg akartam kísérelni a héten, hogy visszakapjuk a hitünket. Láthattuk, hogy még a 2-0 után is volt lehetőségünk arra, hogy 3-0-ra alakítsuk a mérkőzést. Természetesen egy kicsit szomorú vagyok. Mindent megpróbáltunk. Az embernek tiszteletben kell tartania a Bayern kvalitásait. Jó 70-75 percet játszottunk.

Jonathan Burkardt, a Mainz játékosa: Az első félidő jó volt – ha az ember 2-0-ra vezet Münchenben, akkor sok dologban jól cselekedett. Azért viszont kár, hogy egy félidő alatt öt gólt kaptunk. Összességében rendben volt, de semmi több. Agresszívebbek voltunk, de a müncheni világklasszisok ellen nincs egyszerű dolga az embernek.

„A mentalitásunk a helyén volt / Mindig visszatérünk, nem adjuk fel” – Reakciók: FCB 5-2 M05
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top