Interjúk és nyilatkozatok

Stoiber: „Nagelsmann sokat tud kihozni a fiatal játékosokból”

Edmund Stoiber, volt bajor miniszterelnök és a Bayern München felügyelőbizottságának egyik tagja a müncheni Abendzeitungnak adott nyilatkozatában beszélt az edzőkérdésről.

Nem volt egyszerű helyzet. A Bayern-család számára Hansi Flick szerződésének felbontása szokatlannak és érzelmesnek számított. De kimondhatjuk: Minden jó, ha a vége jó. Julian Nagelsmann egy nagyszerű edző, aki teljes szívvel és minden képességével érkezik meg a kedvenc klubjához. Természetesen nagy elvárás helyeződik rá, főleg az utánpótlással kapcsolatban – úgymond még több Musialát kell kinevelnie (nevet).

Arra a kérdésre, hogy sajnálja-e Flick távozását, természetesen járt a külön köszönet a bajorok sikeredzőjének is.

Ez nem is lehet kérdés. Ezzel a hat címmel és reméljük az idei bajnoksággal ő az FC Bayern München 120 éves történelmének legeredményesebb edzője, amit én sem gondoltam volna. Nagyon sokra tartom őt, remekül passzolt a Bayernhez – miután Niko Kovactól átvette a csapatot, sok hazai és nemzetközi edző és újságíró szerint a világ legjobb csapatát hozta létre és a szurkolók körében is minden további nélkül nagyon kedveltnek számít. Most viszont a jövőbe tekintünk. Minden jót kívánok Hansi Flicknek, akárhol is folytatja. A DFB nagy érdeklődést tanúsít iránta.



Flick-Nachfolger beim FC Bayern? So reagiert Julian Nagelsmann - Fussball - International - Deutschland

A Bayern engedett Hansi Flick kérésének és felbontja az 51 éves edző szerződését – cserébe jön a fejlődőképes Nagelsmann a csapathoz.

Hansi Flick mindig egy hihetetlenül sikeres és szimpatikus edzőként marad meg bennünk a Bayernnél. Most viszont Julian Nagelsmannért szorítok, ő egy kiváló és különlegesen fiatal edző, nagy esélye van arra, hogy továbbra is a legmagasabb szinten tartsa az FC Bayern fejlődését. A gyors megszerzése is bizonyította, hogy mindkét fél nagy érdeklődést mutatott a dolog iránt. A Bundesligából jön, ismeri a német és a nemzetközi focit – 33 évesen nagyon fiatal, de tapasztalt edző, aki motiválja, fejleszti a csapatát és sokat képes kihozni fiatal játékosokból.

Arról, hogy a világrekordot jelentő összeg miatt akadtak-e nézeteltérések a döntést meghozó felügyelőbizottságban, határozottan válaszolt:

Julian Nagelsmann szerződtetését egyhangúlag hagyta jóvá az irányító testület.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top