Kölcsönjátékosok

Zirkzee a legjobb góllövő klubjában – így szerepelnek a Bayern kölcsönjátékosai

A Bayern München felnőttcsapatának 8 kölcsönjátékosa szerepel szerte Európában. Róluk készítettünk egy szezon eleji összefoglalót.

Nübeltől Feinig, Zirkzeetől Singhig megmutatjuk nektek, ki hogyan teljesít a kölcsönkalandja során.

Alexander Nübel – Monaco

Az ex-Bayern-tréner Niko Kovac együttese nem kezdett valami jól a francia bajnokságban. 0-ás gólkülönbséggel a nyolcadik helyen állnak, viszont az jó hír, hogy Alex Nübel rendszeresen véd. Csapata legutóbb a Clermont Foot ellen fordított (3-1) és Nübel – ahogyan minden szezonbeli mérkőzésen – ezúttal is a kapuban állt.

A 24 éves kapus eddig 12 mérkőzésből kettőt hozott le kapott gól nélkül, tehát egyelőre még nem sikerült átütő teljesítményt nyújtania a miniállam klubjában.



Alexander Nübel in the crossfire of criticism after AS Monaco went bankrupt again - Archysport

Nübelék közel álltak a BL-hez is, de végül az Európa-ligával kellett beérniük.

Joshua Zirkzee – Anderlecht

Zirkzee kiválóan kezdte kölcsönét és második mérkőzésén duplázott a Cercle Brugge csapata ellen. Azután viszont csak perceket kapott a nemrég még a pályákat szántó Vincent Kompanytól. Az egyik ilyen meccsvégi becserélés után Zirkzee nagyon is meghálálta a bizalmat, hiszen hét perc alatt lőtt egy gólt és kiosztott egy gólpasszt is a Mechelen elleni 7-2-es győzelem alkalmával.

Legutóbb, szeptember 26-án Zirkzee a kezdőben játszott és gólt szerzett csapata 2-2-es Oostendével játszott döntetlene során.



Bayern Munich Loan Watch: Joshua Zirkzee scores brace for Anderlecht

Legutóbbi találkozóján egy lesgólt is szerzett Joshua.

Chris Richards – Hoffenheim

Richards a tavaszi remek hoffenheim kölcsönszereplése után egy évre újra a kék-fehérekhez tette át a székhelyét és mióta ott van, mindhárom találkozót végigjátszotta. Csapata ezeken a mérkőzéseken három gólt kapott és egy-egy győzelmet, döntetlent és vereséget könyvelhetett el.

A három pont viszont a kiválóan kezdő Wolfsburg ellen jött össze, Richards pedig még egy Kramaricnak kiosztott asszisztot is elkönyvelt ellenük, segítve a Hoffenheimet az egygólos hátrányból behúzott 3-1-es győzelem során.



Three TSG players make Team of the Round » TSG Hoffenheim

Richards (balról a második) jól focizott a Wolfsburg ellen és a Kicker legutóbbi hétvégi álomcsapatába is beválogatták.

Jann-Fiete Arp – Kiel

Kegyvesztettként érkezett az előző szezonban az első osztályba jutástól csak karnyújtásnyira lévő Holstein Kiel csapatába Jann-Fiete Arp, aki eddig mind a nyolc meccsen lehetőséget kapott a második vonalban. Arp a start óta egy gólt szerzett és egy gólpasszt adott a ligában és átlagban 50 percet játszott, a Kiel viszont csak 9 gólra volt eddig képes és a kiesőzónához közeli 14. pozíciót foglalja el.

A kupában azonban Arp gólja is kellett ahhoz, hogy a Kiel továbbjusson a negyedosztályú Weiche ellen, a 21 éves csatár pedig október végén a Hoffenheim otthonában bizonyíthat a következő fordulóba jutásért.



Bayern Munich loanee Fiete Arp gaining momentum at Holstein Kiel - Bavarian Football Works

Lendületbe jöhet Arp.

Ron-Thorben Hoffmann – Sunderland

Nem sokan mondhatják magukat Bajnokok Ligája-győztesnek az angol harmadosztályban szereplő Sunderland csapatában – Hoffmann viszont igen. A 22 esztendős hálóőr hamar a klub első embere lett a bajnokságban és a legutóbbi három forduló mindegyikében kezdett. A Sunderland egyelőre nem veszített a német kapus részvételével, legutóbb pedig, szeptember 25-én kapott gól nélküli mérkőzést játszottak.

Hoffmann csapata a League One második helyén áll és 12 első osztályú együttes mellett ott van az angol ligakupa nyolcaddöntőjében is – igaz, abban a sorozatban Hoffmann a padon szerepelt.



Thorben-Hoffmann: Sunderland's very own Manuel Neuer in the making - Chronicle Live

Kár, hogy nem készül újabb évad a kiváló Netflixes dokumentumsorozatból (Sunderland ‘Til I Die), megnéznénk benne Hoffmannt.

Sarpreet Singh – Regenbsurg

Kérdés nélkül Singhnek megy a legjobban a kölcsönjátékosok közül. A Regensburg a német másodosztály tabellájának élén áll 8 forduló után, Singh pedig öt gólból vette ki a részét eddig a szezonban és szinte minden mérkőzésen végig a pályán van.

A támadó középpályás a kupában is jegyzett egy aszsisztot, a Sofascore értékelései szerint pedig klubja második legjobb formában lévő játékosa. Csak így tovább, Sarpreet!



Singh when you're winning: Sarpreet leading Jahn Regensburg's charge | 2. Bundesliga

Singhék szárnyalnak.

Lars Lukas Mai – Werder Bremen

Ha már 2. Bundesliga, a frissen második vonalban küzdő Werder felemásan kezdte a szezont és a feljutási álmok ellenére csak a 10. helyen állnak, több nagy vereséget is elkönyvelve. Mai nyolcból hét mérkőzésen szerepelt és ott volt a kezdőben csapata 2-0-ás, illetve 3-0-ás veresége során is az előző két fordulóban.

Mait egyébként edzője, Markus Anfang védekező középpályásként is kipróbálta – igaz, csak egy perc erejéig, amikor csereként beállva szállt be a Hansa Rostock ellen.



Werder Bremen: Lars Lukas Mai: „Der Gegner soll Angst vor mir haben!“ - Bundesliga - Bild.de

Maiék nem szárnyalnak.

Adrian Fein – Greuther Fürth

Adrian Feinről érdemes tudni, hogy miközben a német rekordbajnok egykori akadémistája (2006-2018), minden egyes Bayern-témájú posztot leszedett Instagram-profiljáról.

Eddig az újonc Fürthben sem jött ki neki a lépés, hiszen három mérkőzésen összesen 68 percet kapott ezdőjétől, csapat pedig a Bundesliga legalján csücsül.

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top