Bundesliga

Vereség a bajnokság hajrájában | Mainz 3-1 Bayern



A Bundesliga 32. fordulójában 3-1-es vereséget szenvedett a Bayern. A meccsnek nem volt tétje, hiszen már az előző fordulóban bebiztosította a bajnoki címet a müncheni csapat.

Julian Nagelsmann már a mérkőzés előtt jelezte, hogy nem a legerősebb kezdő lép majd pályára. Azt is elmondta, hogy Müller betegséggel küszködik, Coman pihen, Upamecano pedig személyes okok miatt maradt ki a keretből.

Choupo-Moting kezdett, ahogy Sabitzer is és ott volt a védelemben az a Süle is, aki utolsó előtti vendégmérkőzését játszotta a Bayern München színeiben. A kapuban Ulreich is megkapta a lehetőséget az edzőtől.



Image

Süle nem teljesített jól.

A mérkőzést a Mainz kezdte jobban, majd úgy is folytatta. A hazai kiscsapat egy nagyszerű iramú és hangulatú mérkőzésen győzte le a bajorokat, méghozzá úgy, hogy 22 perc után már kettővel vezetett.

Az elsőt a fiatal Burkardt lőtte, majd pár perc múlva betalált a csapatkapitány, Niakhaté is. Az első félidőben többször is eltalálta a kapufát a Mainz, miközben a Bayernnek alig volt helyzete.

Az egyiket viszont belőtte Lewandowski, aki Csupótól kapott egy labdát, majd lefordult és megszerezte 18. idegenbeli bajnoki találatát ebben a szezonban, ezzel pedig rekordot állított fel a Bundesliga történetében.



Image

A bal oldalon álló Stanisic is beállt a meccs végén.

A második félidőben beállt Musiala és Sané is. Előbbi ugyan nagyon jól mozgott, mégis a Mainz talált be ismét. Az 57. percben Barriero lövése pattant meg Hernández és Pavard lábán is, majd a felsőlécről a kapuba pattant.

A hajrát némileg nagyobb tempóval hozta le a Bayern, de nem tudott ismét betalálni, így 3-1-es eredménnyel ért véget a találkozó.

A következő meccs a Stuttgart ellen lesz május 8-án. Azon az összecsapáson láthatjuk először a Bayern jövő szezonbeli hazai mezét és a csapat megkapja a Salátástálat is.

Vereség a bajnokság hajrájában | Mainz 3-1 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top