Interjúk és nyilatkozatok

Lewa ügynöke: Ez nem a pénzről szól, Robert számára a Bayern már csak történelem



Pini Zahavi, Robert Lewandowski ügynöke a Bildnek beszélt az ügyfele helyzetéről és rengeteg más tényezőről, ami szerepet játszott a tárgyalásokban.

Robert Lewandowski 78 esztendős izraeli játékosügynöke, Pini Zahavi a Bildnek adott interjút, amelyben kitálalt a klasszis csatár helyzetéről. Az alábbi bekezdésekben elmondottakon kívül tagadta, hogy Hasan Salihamidzic szerződési ajánlatot tett volna neki.

Lewáról: Robert Lewandowski számára a Bayern már csak történelem. Nyolc év után el akarja hagyni azt a klubot, amelyért mindent megtett. Most, 34 évesen ott áll előtte a lehetőség, hogy teljesítse egy régi vágyát és álmai csapatához csatlakozzon. Nagyon remélem, hogy a Bayern felügyelőbizottságának tagjai átgondolják ezt a helyzetet. Természetesen megtarthatják Robertet egy évig, de ezt nem ajánlanám.



Pini Zahavi says Bayern Munich is “history” for Robert Lewandowski, denies offer was made from the club - Bavarian Football Works

„Nem a játékost, hanem az embert veszítette el a Bayern.”

A Bayern hozzáállásról: Miért akarja a Bayern megtiltani neki ezt a lehetőséget? Robert számára egyszerű a helyzet: el akarja hagyni a Bayern Münchent ezen a nyáron. Senkit sem érdekel a pénz, se Robertet, se engem. Nem igazán érezte magát tisztelve a vezetőség tagjai által már hónapok óta, ez az igazság. A Bayern nem a játékos Lewandowskit, hanem az ember Robertet veszítette el.

Egy korábbi tárgyalásról: Elmondok egy anekdotát az elmúlt évekből. Oliver Kahnnal, Hasan Salihamidziccsal és Marco Neppével volt tárgyalásunk Münchenben. Megkérdeztem, mit gondolnak Robert szerződésének meghosszabbításáról. A válasz síri csend volt. Semmi igen, semmi nem, semmi talán, semmi. A beszélgetés végén azt mondtam nekik, hogy ha ez a helyzet, akkor adják el nyáron. A válaszuk az volt, hogy nem tervezik eladni őt, de ha egy 120 milliós ajánlatot kapok, akkor szóljak nekik. Ez körülbelül annyi, mint amennyibe Haaland került volna minden bónusszal együtt.



Hasan Salihamidzic: suspected mole against Lewandowski's adviser Zakhavi - Bundesliga - kazkhabar

Brazzo biztosan reagálni fog Zahavi mondataira.

A legutóbbi tárgyalásról: Münchenbe érkeztem a társammal, Humberto Paivával. Hasan Salihamidzic és Oliver Kahn volt jelen a Bayern részéről. Úgy zajlott a találkozó, hogy elmentünk ebédelni dél körül. Az étterem majdhogynem üres volt. Robert Lewandowski neve az első 45 percben egyszer sem hangzott el. Szóval eljöttem Münchenbe, hogy ebédeljek egy jót a Bayern vezetőivel. Szép is ez, gondoltam. És csak folytatódott tovább, transzferpletykákról és az időjárásról akartak beszélgetni. Aztán nekem ez sok lett és megkértem őket, hogy beszéljünk Robertről. Aztán Kahn és Salihamidzic együtt kezdett el beszélni arról, hogy Müller és Neuer is csak egy évet kapott hosszabbításként. Anélkül, hogy kimondták volna, egyértelmű volt, hogy hasonlót akarnak Robertnek is. Azt mondtam Olivernek, hogy beszélhetünk a szerződésről, de Lewandowskinak egy évvel több kell. Egy olyan típusú szerződés, ami 2024-ig szól, opciós hosszabbítási joggal 2025-ig. Ez még jó is lett volna nekik, felajánlottam, de semmi sem történt. Semmi konkrét ajánlat. Viszont eddigre már úgy döntött Robert és a családja, hogy távozni fognak. Ne aggódjanak, senki nem forgatta a fejét Lewának. Ezután a megbeszélés után kristálytiszta volt számomra a szituáció: esélytelen, hogy maradjon. Szeretném hangsúlyozni még egyszer, hogy ez nem a pénzről szólt. Egy fityinggel se kértem többet ezeken a tárgyalásokon. Se egy euróval, se egy márkával, pesóval vagy rubellel. Ha a Bayern hosszabbítani akart volna, akkor ezek közül valamelyik konkrét lehetőséget ki kellett volna használniuk. De nem tették.

A tárgyalás utáni történtekről: Pár nappal a tárgyalás után Hasan megkereste Robertet egy edzést követően. A mai napig nem lehet tudni, hogy mi volt az értelme ennek a beszélgetésnek. Robert szerint kínos volt és nem is a jövőjéről szólt.



Barcelona boss Xavi confirms Lewandowski transfer negotiations but admits signing Bayern Munich striker 'won't be easy' | Goal.com

Lewandowski úgy tűnik, végleg elköszönt a Bayerntől.

Arról, hogy Haaland hogy játszhatott szerepet a döntésében: Robert egy nagyon intelligens ember és nem csak a világ legjobb támadója. Pontosan tudja, hogy mi zajlott körülötte és a Bayern mit tervezett. Szóval Robert tudta, hogy a Bayern azt tervezi, hogy Haalanddal pótolja majd. Erling apja még meg is erősítette ezt nekem: „Erling 50%, hogy a Bayernbe megy”. A futball világa nagy, de nincsenek titkok.

Megítéléséről és Alabáról: David Alaba döntése miatt ellenségként lettem kikiáltva. Nem azért, mert hatottam volna rá, hanem mert a tárgyalásokkal megbízott vezetők önteltek voltak.

Tapasztalatairól: Ugyan régóta vagyok a focibizniszben és sokat tapasztaltam, a Bayern hozzáállása megdöbbentett. Ahelyett, hogy magukat kérdőjeleznék meg, mindenért engem okolnak.

via Bayern & Germany

Lewa ügynöke: Ez nem a pénzről szól, Robert számára a Bayern már csak történelem
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Lewa szerint a Bayern nem mondott neki igazat | Brazzo és Nagelsmann is reagált

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top