Transzferpletykák

Ex-ügynöke szerint Lewa nem fog megjelenni az első edzésen



Robert Lewandowski korábbi ügynöke, Maik Barthel a Bildnek adott interjújában elmondta, szerinte a támadó nem fog megjelenni a Bayern első edzésén. Összefoglaló a játékos körüli friss sajtóhírekről.

Az elmúlt egy napban jelentős mennyiségű sajtóinformáció és -találgatás gyűlt össze a német lapokban Robert Lewandowskival kapcsolatban. Szó esett a címben szereplőkről, egy Xavival közös találkáról, megszólalt Uli Hoeneß és a Barca új ajánlatáról is olvasni lehetett.

Az alaphelyzet: Robert Lewandowskinak 2023-ig szól a szerződése. Az elmúlt bő egy hónapban többször is érzelmesen hangoztatta a médiának, hogy ezen a nyáron távozni szeretne. Minden jel arra utal, hogy a Barcelona lesz a következő állomása, akikkel már szóban meg is egyezett. A katalánok jelenleg is a leigazolásán dolgoznak. A sajtó szerint a Bayern 50-60 millió eurót szeretne érte, ám a vezetőség szinte folyton azt nyilatkozza, hogy maradni fog a szerződése lejártáig.



FC Bayern Munich: Extra motivation or sagging ?: First training by Robert Lewandowski after the frustration election – Bundesliga - time.news - Time News

Ha elengedi a klub, ha nem, Lewa igencsak hajtana majd a jó formára, hiszen novemberben vébét rendeznek- többek között Lengyelország részvételével.

Bild: Lewa nem fog megjelenni az első edzésen

A 33 esztendős lengyel támadó egykori menedzserének, Maik Barthelnek a mondatai a Bild cikkében jelentek meg. Az Eurosportsmanagement ügynöke a játékos Dortmundban mutatott viselkedését hozta példának. Amikor 2013-ban nem engedte a klubja, hogy távozzon, átfutott az agyán, hogy ne jelenjen meg a nyitóedzésen. Barthel hozzátette:

„Szerintem Robert megtenné, hogy nem jelenik meg a tréningen.”

A Bild szerint Lewa így „sztrájkolna” a körülötte kialakult helyzet ellen. A Bayern sportigazgatója, Hasan Salihamidzic korábban úgy nyilatkozott, hogy „szeretettel várja” a játékost a Säbener Straßén, július 12-én. Ez ugyanis a támadó müncheni visszatérésének dátuma. A lap úgy tudja, a bajor klub mellett a Barcelona is elkerülné ezt a krízishelyzetet. A katalán csapat képviselete nagyon közeli kapcsolatban áll Lewandowskival. Nemsokára egy negyedik ajánlatot nyújthatnak be érte a Bayernnek, de erről majd a cikk végén…



FC Bayern München: Uli Hoeneß plädiert für Lewandowski-Verbleib - Sport - Stuttgarter Zeitung

Hoeneß és Lewa a 2017/18-as idényben.

Uli Hoeneß: Robert sportember

„Robert Lewandowski nem beteg és semmiféle kifogása nincs arra, hogy ne jelenjen meg az edzésen. Sportember és mindig korrekten viselkedett. Biztos vagyok benne, hogy a Bayernben fog játszani a következő szezonban is.” – reagált a fenti témára Uli Hoeneß, a Bayern München egykori vezére.

A 70 esztendős klublegenda korábban azt mondta, hogy szerinte még az is megtörténhet, hogy Lewa a 2022/23-as idény végén hosszabbít a Bayernnel. A Sky-nak úgy fogalmazott, „a Barcelona megkímélheti magát a további ajánlatoktól”, ismét utalva arra, hogy Lewandowski maradni fog.

Arról is kérdezték, hogy vajon a csatár a körülötte kialakult helyzet miatt veszített-e a becsületéből és a hitelességéből a szurkolók körében. Erre azonban már nem akart válaszolni.



Gerard Moreno erre a két képre hivatkozik.

Gerard Romero: Lewa és Xavi találkoztak Ibizán

A spanyol sportriporter, Gerard Romero fényképekkel hivatkozott arra, hogy Lewandowski és a Barca trénere, Xavi tegnap egy étteremben vacsorázott.

Az ibizai helyszín nem meglepő. A lengyel klasszis a válogatott szünet óta a világot járja és többször töltött fel magáról képeket a közösségi oldalára, miközben Spanyolországban volt. Nemrég Hasan Salihamidzic és ügynöke, Pini Zahavi társaságában ebédelt Mallorcán.



Barcelona: közel a megállapodás Gavival – Laporta - NSO

A Barcelona elnöke, Joan Laporta szoros kapcsolatot ápol Lewa ügynökével és elméletileg magával a játékossal is.

Lengyel majd német források: A Barca újabb ajánlatot tesz le a tárgyalóasztalra

Az egyik első számú lengyel sportriporter, Tomasz Wlodarczyk szerint a Barcelona valószínűleg ma nyújtja majd be a következő, 40 (bónuszokkal együtt 50) millió eurós ajánlatát Lewandowskiért. Wlodarczyk szerint a felek július 12-ig döntésre akarnak jutni.

A Bayern még nem válaszolt egyik korábbi ajánlatra sem, pedig a Barca legalább két-hároms alkalommal próbálkozott már. A Bild Wlodarczyk tweetje után megerősítette a hírt és hozzátette, hogy a Bayern vezetőségén belül már fel is állt egy lista a lehetséges csatárcélpontokból.

Sok idő után most találhatja majd magát igazi döntéshelyzetben Oli Kahn, Herbert Hainer és Hasan Salihamidzic, írta Tobi Altschäffl, a lap riportere.



További Lewandowskival kapcsolatos információkért figyeljétek a Facebook- és Instagram-feedünket. Vagy ne. Megértjük, hisz elég unalmas már ez az egész.

via Bayern & Germany, Gerard Moreno, Sky, Bild

Ex-ügynöke szerint Lewa nem fog megjelenni az első edzésen
2 hozzászólás

2 hozzászólás

  1. Pingback: Elkezdődött a felkészülés, lezajlott az első edzés

  2. Pingback: Lewa, de Ligt, Pavard | A legfrissebb sajtóhírek

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top