Interjúk és nyilatkozatok

Neuer: El kell osztanunk egymás közt Lewa góljait

A Bayern München csapatkapitánya, Manuel Neuer a Bildnek beszélt a Lewa távozásának hatásairól, illetve az érkezőkről.

A 36 esztendős Neuer sok minden látott már a karrierje során, ezúttal pedig nyugalomra intette a szurkolókat a rendkívüli csatár, Robert Lewandowski távozása után. Sőt, beszélt Matthijs de Ligtről és Sadio Manéról is.

Lewandowski pótlásáról: Továbbra is nyitott minden. Nem az van, hogy nem igazolunk majd senkit. Arra számítok, hogy valami történni fog. Lewa távozásával elvesztettünk egy garantált gólmennyiséget. Viszont ezt most el kell osztanunk egymás közt. Most egy kicsit sokoldalúbbak lehetünk a támadósorban, ami fontos lesz annak érdekében, hogy mindenki ki vegye a részét a góllövésből.




Vorfreude bei Neuer | FC Bayern in USA gelandet

A csapatkapitány az Egyesült Államokban ismerkedhet meg igazán az újoncokkal.

Matthijs de Ligtről: Ő egy olyan játékos, aki vezér tud lenni, aki karizmatikus és nem mellesleg egy kiváló védő. Az én megérzésem az – mivelhogy a közelmúltban láttam őt játszani – hogy nagyon közel áll a német focihoz. Nem hiszem, hogy sok idő kell majd neki a beilleszkedéshez. Egyszerűen kvalitást és értékeket hoz magával. Valahogy mindig jól alakultak a dolgok, amikor holland játékosaink voltak. Játszottam is néhányukkal korábban.

A de Ligt által képviselt vezéregyéniségről: Fontos, hogy érzékeltesse a jelenlétét a védelemben, ebbe pedig beletartozik a testbeszéd is. Ez az, amit például David Alaba is sokszor megtett. Védőjátékosként igazán hálás lehetsz, ha olyan játékosok vesznek körül, akik képesek a hátsó vonalból irányítani.

Sadio Manéról: Már a (felkészülés) kezdete óta itt van, ami mutatja, hogy mennyire egy világklasszis játékos ő valójában. Nem rejti el a képességeit. Ezt minden edzésen láttuk tőle. Helyes a hozzáállása. Nagyon is élvezni fogjuk, hogy a Bayernnél lesz a következő pár évben.

via Bild

Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top