Interjúk és nyilatkozatok

Kimmich: Felelőséggel tartozom a csapat jó teljesítményéért



Ezúttal Joshua Kimmich adott interjút. Ő a TZ-nek beszélt a szezonkezdésről, a csapaton belüli és a pályán betöltött posztjáról, illetve Nagelsmann kéréseiről.

Ma este a bajorok a Frankfurt otthonába látogatnak el, ahol megkezdődik a Bundesliga 2022/23-as idénye. A Bayern München harmadik számú csapatkapitánya is beszélt a ligastart előtt.



Nationalmannschaft: Joshua Kimmich denkt noch nicht an WM in Katar | sportschau.de

A német válogatottal is nagy dobásra készül.

A ma esti ellenfélről: Általánosságban a Frankfurt egy olyan csapat, amely ellen sosem kellemes játszani. Lenyűgöző harcos mentalitásuk van. Főleg, ha követted az Európa-liga-kalandjukat. A Barcát is megverték. Emellett jól erősítettek, különösen Mario Götze érkezésével.

A Szuperkupa-meccsről: Az biztos, hogy sok gólt kaptunk a Lipcse ellen. Egyet szögletből, aztán tizenegyesből. A harmadiknál lekontráztak minket, amikor 4-2-re vezettünk. Ezen fejlődnünk kell majd. A pontrúgások nagy erősségeink voltak az előző szezonban – mind támadásban, mind védekezésben. Nagyon bosszantó rögzített helyzetből gólt kapni, mert viszonylag könnyű levédekezni őket.

Arról, hogy tart-e a vébé miatti erőltetett menettől: Vicces, de nem. Most egy ideig normális heteink lesznek, aztán viszont elindulnak a hétközi mérkőzések. Számomra izgalmas, ha többet játszunk, mint edzünk. Az edzőnek viszont jobb lenne, ha többet gyakorolhatna velünk.



Bayern & Germany on Twitter: "Joshua Kimmich on Ryan Gravenberch: "He's doing really well in training, a great guy, very confident on the ball and physically good. It's impressive that he's already

Ryan és Joshua a kép előterében.

A harmadik számú csapatkapitányságáról: Szép dolog, de még nem számít. Viszont fel kellett fognom, hogy már hét éve viselem a Bayern mezét és Manu és Thomas után én vagyok itt a legrégebb óta – Kingsley Comannal. Ennél a klubnál ezt nem szabad alábecsülni.

A vezéregyéniségéről: Igyekszem az új játékosok beilleszkedésén segíteni és nem csak a saját teljesítményemen gondolkodni. Fontos, hogy csapatként játszunk. Természetesen mindig nyerni akarunk, de egy fiatal játékosnak a saját helyéért is harcolnia kell. Ha pedig már van egy kezdő posztod, akkor felelősséggel tartozol, hogy a csapat minél jobban teljesítsen.

A posztjáról: Természetesen nagyok az elvárások felém. Ott kell lennem a védekezésben, miközben a támadásban is, asszisztokat jegyezve. Fontos, hogy megtaláljam az egyensúlyt. De szerintem a védekező középpályánk telített: ott van Sabi és én. Aztán Ryan. Jamal is tud ott játszani. Leon pedig sajnos most sérült.



Transfer: Coach Nagelsmann will nicht gegen Lewandowski "nachtreten" | sportschau.de

Nagelsmann egyik kulcsembere ismét Kimmich lehet majd.

Arról, hogy mire helyezi a hangsúlyt Nagelsmann: Arra összpontosítunk, hogy kevesebb gólt kapjunk, illetve a védelem minden területén fejlődni akarunk. Sok gyakorlatot végzünk a fejelésekkel kapcsolatban. Sokat dolgoztunk, főleg az elmúlt héten (a videófallal).

A mérkőzés ma este 20:30-kor kezdődik és az Arena4 csatornáján lesz élőben követhető!

via Bayern & Germany

Kimmich: Felelőséggel tartozom a csapat jó teljesítményéért
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top