Interjúk és nyilatkozatok

Goretzka: Az én szezonom is elkezdődhet



Leon Goretzka arról beszélt a Bayern hivatalos televíziójának, hogyan érzi magát térdműtéte után és hogy milyen volt maga a rehabilitáció.

A klub 27 esztendős középpályását, Leon Goretzkát július 18-án kellett megműteni térdsérülése miatt. Ennek következményeként a szezon első négy tétmeccséről hiányzott. A legtöbb sajtóorgánum úgy tippelt, hogy szeptember közepére tér vissza.

Valószínűleg akkorra lesz 100%-os, az elmúlt napokban viszont már elkezdhette a csapatedzést és a mai kupamérkőzésen akár már a keretbe is bekerülhet. Julian Nagelsmann elmondta, hogy még az is előfordulhat, hogy a találkozó végén játékperceket kap.

A játékosnak nehéz dolga lesz visszatérése után, hiszen Marcel Sabitzer kiváló teljesítményt nyújtott Joshua Kimmich melletti posztján. Ryan Gravenberch pedig a mai összecsapáson jelölt arra, hogy bayernes karrierje során először a kezdőbe kerüljön.



Returnee Leon Goretzka in interview | FC Bayern

Már szinte teljesen egészséges.

A jelenlegi állapotáról: Intenzív rehabilitációm volt. Viszont most már elég fittnek érzem magam. Készen állok, persze a végén az edző dönt majd. Ha minden jól megy, holnap (a mai meccsnapra utalva) visszatérek. Most jól érzem magam és számomra is elkezdődhet a szezon.

A műtétről: Nem volt könnyű, hiszen az volt a fejemben, hogy nem fáj semmim és mégis műtétet kell végezni rajtam a felkészülés kellős közepén. Az operáció jól ment, nem volt reakció, ami mindig a legfontosabb dolog egy ilyen helyzetben.

A rehabilitációról: Úgy ment, ahogy reméltem. Az első naptól kezdve éltem a lehetőséggel és úgy tekintettem rá, mint egy felkészülésre. Napról napra képesek voltunk emelni a terhelésen. Minden simán ment és már viszonylag hamar átütő erővel tudtam edzeni.



Leon Goretzka vor Comeback beim FC Bayern München - Nationalspieler soll zu  Einsatz im DFB-Pokal kommen - Eurosport

A 2021/22-es idény végén már játszott az új mezben, de ebben a szezonban ez még várat magára.

Goretzka 2018 óta tartó Bayern-karrierje során 57 találkozót kényszerült kihagyni sérülés miatt. Az előző idényben több mint 100 napig nem állt Julian Nagelsmann rendelkezésére egy balszerencsés csípősérülés miatt.

via Bayern München, Transfermarkt

Goretzka: Az én szezonom is elkezdődhet
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top