Vezetőség és stáb

Menesztették a Bayern kapusedzőjét | Mi állhat a döntés mögött?



Tegnap este a Bayern hivatalos közleményben tudatta a szurkolókkal, hogy azonnali hatállyal menesztette kapusedzőjét, Toni Tapalovicsot. De vajon mi lehet az oka a távozásnak?

11 és fél év után köszönt el a rekordbajnoktól a proficsapat kapustrénere. A hírt nagyon röviden és formálisan közölte a klub. A cikkben Hasan Salimahidzic arról beszél, a „közös munka során keletkező nézeteltérések” vezettek Toni Tapalovic távozásához.

A SPORT1 és a Bild rögtön lecsapott a témára. Az alábbiakban az általuk közzétett pletykákat olvashatjátok, bár előre szólunk, azoknak egy része elég FC Hollywood-hangulatú…



Manuel Neuer's goalkeeping coach sacked by Bayern Munich after leaking staff chats to players | Goal.com English Saudi Arabia

Tapalovic, Neuer és Ulle.

A fő probléma a Bild szerint Tapalovic Julian Nagelsmannal folytatott munkakapcsolata volt. A lap úgy tudja, Hasan Salihamidzic sokáig győzködte a 42 éves trénert, hogy fogadja el a Nagelsmann által kiszabott feladatokat, azonban erre képtelen volt.

A SPORT1 egy konkrét problémáról írt: a Bayern vezetőedzőjének elvileg nem tetszett az sem, hogy az edzői stáb megbeszélésein elhangzott dolgok Tapalovicson, majd Manuel Neueren keresztül eljutottak a játékosokhoz is. Itt fontos megjegyezni Manu és Toni kapcsolatának jelentőségét. Ők ketten gyakorlatilag együtt vágtak neki a 2010-es évek Bayern-sikersztorijának és nagyon jó barátságot ápolnak egymással.

Sőt, amikor 2020 májusában 2023-ig hosszabbított a Bayern csékája, a hivatalos nyilatkozatában beszélt arról, hogy az is kellett a megegyezéshez, hogy Tapalovic jövője is világos legyen – ő is idén nyárig írt alá akkor.

És elméletileg a tavaly májusi szerződéshosszabbításakor is a tárgyalások egyik fontos témája volt a kapusedző megtartása. Neuer – amennyiben egészséges – egyénileg készíti el az edzéstervét, Tapaloviccsal konzultálva.



Bayern stellt Torwarttrainer Tapalovic frei

Megüresedett a kapustréner posztja.

A Neuer-féle kapcsolat mellet a Bild arra is rávilágított, hogy a poszttréner miként viszonyult a Bayern fiatal hálóőreihez. Köztudott, hogy Alexander Nübellel egyáltalán nem tartotta a kapcsolatot és a kölcsönben lévő játékos ügynöke korábban úgy nyilatkozott, hogy „Alex addig nem megy haza, amíg ő a klubnál van”.

A lap szerint általános probléma volt eddig is, hogy a harmadik számú fiatal kapusokkal (korábban Früchtl, Hoffmann, jelenleg Schenk) szinte semmiféle külön munkát nem folytatott Tapalovic és csakis Neuerre és Ulreichra koncentrált. Itt fontos kérdés, hogy mi tartozott a munkakörébe a szakembernek, hiszen a zárójelben említett játékosok részben az utánpótlás csapatokhoz is tartoznak/tartoztak.

Tavaly decemberben írtunk bővebben a Nübel-Tapalovic sztoriról – ahogy a sajtó látja:



FC Bayern Munich fires goalkeeping coach Toni Tapalovic without notice - PremierSeason.com

Tapalovic ebben a szezonban.

Ez a cikk nem lenne teljes Tapalovic búcsúüzenete nélkül. A Bayern & Germany Twitter-oldala vette észre, hogy az Instagramon közzétett posztban az összes vele dolgozó vezetőedzővel tett ki közös képet, kivéve Nagelsmannal.

„Köszönöm ezt a felejthetetlen 11 és fél évet! Több mint egy évtized után a Bayernnél töltött időm ma hirtelen véget ért. Szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akiket az évek során megismertem és akikkel bizalmas munkakapcsolatot tudtam ápolni. Nagyszerű edzők, szuper játékosok és összességében nagyon jó emberek! Nagyon hálás vagyok nekik és mindig emlékezni fogok rájuk. A Bayern Münchennek pedig csakis a legjobbakat és sok sikert kívánok!”

2011-ben történt kinevezése óta Tapalovic két triplázáshoz és 10 bajnoki trófeához járult hozzá szakmai tapasztalatával. A ma esti Köln elleni találkozón ideiglenesen Tom Starke készíti fel a kapusokat.

A legjobbakat kívánjuk neki a jövőben mi is!

Menesztették a Bayern kapusedzőjét | Mi állhat a döntés mögött?
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Brazzo: A Chelsea költekezése őrültségnek hangzik

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top