Bajnokok Ligája

Győzelem a szerelmesek napján! | PSG 0-1 Bayern



A Bayern München előnyt szerzett a Paris Saint-Germain elleni nyolcaddöntőben, miután az első mérkőzésen vendégként győzte le ellenfelét Kingsley Coman találatával.

A Bayern sorozatban három siker, a PSG két egymást követő vereség után várta a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének slágermeccsét. A találkozó előtt a hazaiaknál Mbappé játéka volt kérdéses, a vendégeknél pedig Neuer, Hernández, Mazraoui, Mané és Wanner hiányzott.

Julian Nagelsmann Sommer elé egy hármas védősort rajzolt fel de Ligttel, Upamecanóval és Pavard-ral. Előttük Goretzka és Kimmich szűrt és építkezett, a két oldalon pedig Coman és Joao Cancelo szaladt föl-alá. A támadósorban Musiala és Sané játszott Choupo-Motinggal. Müller az előzetes várakozások ellenére kimaradt és csak az utolsó negyedórára állt be.



Image

Coman a meccs után elmondta, hogy azért nem ünnepelt, mert párizsi születésű és tiszteli a várost.

Az első félidő irama sokkal lassabb volt, mint a másodiké. Choupo-Moting már az első percben lövéssel kísérletezett, de nagy helyzetet nem tudott kialakítani a Bayern, köszönhetően Sergio Ramos és Danilo Pereira kiváló védőmunkájának.

A hajrában aztán Kimmich eltalálta a kaput egy átlövéssel, de Donnarumma védett, majd Messinek is volt egy lehetősége szabadrúgásból, az azonban elakadt a sorfalban. Pavard összeszedett egy sárgát, ennek pedig később még lett jelentősége – legalábbis az ő müncheni bevethetősége szempontjából.

A szünetben cserélt Nagelsmann és Cancelo helyére beküldte Daviest. A kanadai balfutó az 53. percben egy nagyszerű beadással készítette elő Kingsley Comant, aki szépen bebelsőzte a labdát a kapuba, megszerezte a vezetést és egyben a végeredményt is beállította.



Image

Mendes leshelyzete.

Na, de nem volt azért olyan sima az a maradék 40 perc! Mbappé beállása után sokkal veszélyesebb lett a PSG. Sommernek az ő, illetve Neymar lövésénél pillanatok alatt két bravúrvédést is be kellett mutatnia.

A Bayern védelme végig jól állta a sarat, ám a 82. percben el tudott menni a francia gárda és a vébédöntőben mesterhármast jegyző csatár egyenlíteni tudott. Egy kis videózás után viszont kiderült, a szélen induló Nuno Mendes centiméteres lesen volt, ezért nem ért a „Teknős” gólja.

A legvégén Messi előtt adódott még egy helyzet, de az elképesztő nagyot harcoló Pavard blokkolni tudott. Nem sokkal később Benji felvágta az argentint, Michael Oliver bíró pedig kiállította őt. A francia bekk kiszórása volt az utolsó érdemleges momentuma a találkozónak, amely tehát 1-0-ás Bayern-sikerrel zárult.



Image

A lefújás után megtörtént az, ami a 8-2-kor nem: Davies megszerezte egyik példaképe, Messi mezét.

A Bayernnek megint sikerült 0 gólon tartania a PSG-t a saját otthonában. A franciákkal ez az előző 33 hazai BL-meccsükön csak 2 alkalommal történt meg, mindkétszer a bajorok ellen. Coman 50. Bajnokok Ligája-mérkőzésén talált be és őt választotta meg az UEFA a meccs legjobbjának is.

Szombaton már jön a következő mérkőzés. A Mönchengladbach otthonába utazik a csapat, majd még a Unionnal és a Stuttgarttal is találkoznak Musialáék a bajnokságban, mielőtt március 8-án fogadják mai ellenfelüket a visszavágón.

Az összecsapás jegyzőkönyvét és statisztikáit ezen a linken, az összefoglalóját pedig alább tekinthetitek meg.

Győzelem a szerelmesek napján! | PSG 0-1 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top