Bundesliga

„Müller kezdeni fog” | Sajtótájékoztató: Bayern-Union

Julian Nagelsmann a Union Berlin elleni bajnoki rangadó előtt tartott sajtótájékoztatót.

A tréner ismét sok témát érintett. A riporterek kérdezték őt az ellenfélről, a Gladbach elleni mérkőzésen tett megjegyzéséről, illetve külön játékosokról. És természetesen most is szó esett a kerethelyzetről.



A személyi helyzetről: Upamecano eltiltott, Choupónak nyakfájdalmai vannak, de amúgysem játszhat eltiltás miatt. King ma már velünk edzett. Sadio Mané háromszor dolgozott a csapattal, a keretbe bekerül majd. Összességében jól néz ki a helyzetünk. Mazraouival még várnunk kell, de nem sokáig.

A meccsről: A Bundesliga első helye a tét, ezért magas színvonalú találkozóra számítok. A Unionnak tegnap egy nagyon kemény meccse volt, de hozzá vannak szokva a kétmérkőzéses hetekhez. Ők a saját játékukat fogják játszani. Mélyen védekeznek, kontráznak, előre játszanak hosszú labdákat. Nem egyszerű ellenük játszani. Nem szabad túl sok hibát elkövetnünk. Egyébként a Union nagyon sokat fejlődött. Nagyszerű csapatuk van, kiváló szurkolókkal. Nagyon erősek otthon.

A kritikákról: Nem jöttek azok az eredmények, amiket akartuk. A sajtó mindig írni akar valamiről és ez nekik ilyenkor jól jön. Nekünk közösen kell jól dolgoznunk. A Bayern-formula egyszerre nagyon bonyolult és egyszerű is – ha nyerünk, minden jó, ha nem, akkor minden rossz.



Pavardról: Minél tovább szeretnék dolgozni a jelenlegi játékosaimmal. Benji sokat játszott a kezeim alatt. Amikor nem mentek jól a dolgok korábban – például az előző szezonban -, ő akkor is ott volt a legjobbjaink között. Nagyra tartom őt.

Müllerről: Természetesen beszéltünk a döntésemről (a kiállítás miatti lecserélés a Gladbach elleni meccsen). Ezeket nem egyszerű meghozni. Nyilván ő nem boldog, hogy hamar el kellett hagynia a pályát és amiatt sem, hogy nem játszott sokat a PSG elleni meccsen. A Union ellen kezdeni fog. Ha nem játszik rendszeresen, akkor is nagyon fontos a csapatnak, ezt pedig sokszor elmondtam már.

A Blind-de Ligt párosról: Lehetőség az is, hogy együtt játszanak. Daley segíthet a támadásépítésekben. Matthijs pedig imád védekezni. Gyakran láthatjuk őket a pályán a továbbiakban.

Az 50 ezer eurós büntetésről: Amit mondtam, nem volt szép. Elfogadtam a büntetést, de még mindig úgy gondolom, hogy igazam van. Most el kell kerülnöm, hogy újabb sárgát kapjak és eltiltsanak egy mérkőzésről. Ez a része ennek az érzelmes sportnak. A piros lapról szóló viták szerintem nagyon egyoldalúak voltak. Én tudom, hogy nem ért kiállítást az eset. Ott van a VAR is, ami segíthetett volna nekik. Hosszú labda volt, a bírón pedig nem volt sugárhajtómű, hogy odaérjen.

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Sakkban kell tartani a fővárosi riválist | Beharangozó: Bayern-Union

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top