Bundesliga

Sima siker a nagy rangadón | Összefoglaló: Bayern 3-0 Union



A Bayern nyert a 22. fordulóban és ezzel visszavette az első helyet a tabellán.

A játékhétvége előtt három 43 pontos együttes volt az első három helyen. A Dortmund nyerni tudott, a bajoroknak pedig győzniük kellett, hogy leszakítsák magukról a csodaszezont futó fővárosiakat és visszavegyék az élpozíciót.

Julian Nagelsmann több változtatást is eszközölt a kezdőben: a védelemből kikerült az eltiltott Upa és Blind sem játszott, helyettük de Ligt és Stanisic kezdett. Gnabry-t a visszatérő Coman váltotta, Gravenberchet pedig a szülinapos Musiala. Sadio Mané több mint 3 hónap kihagyás került újra keretbe.



Kingtől gólt és gólpasszt is láthattunk. Mindkettő pazar volt.

A 90 plusz párpercnyi játékidőben végig esett a hó, olykor igen hevesen. Choupóék megvárták, hogy alábbhagyjon a havazás, majd az első játékrész utolsó 15 percében berámoltak három gólt, beállítva a végeredményt.

A kameruni kezdte a gólgyártást. Coman labdáját két ellenfél játékos közt fejelte a kapuba. A 40. percben aztán a gólpasszos villant Müller szép előkészítése után. King bevágtázott a tizenhatoson belülre, elvitte Ronnow kapus mellett a bőrgolyót és a hálóba gurította azt.

A hab a tortán a 20. születésnapját ünneplő Jamal Musiala gólszerzése volt. Ő már a hosszabbításban köszönt be. Ez volt szezonbeli 15. gólja tétmeccseken, összességében pedig a 30. a klub mezében. A Coman esetében 9., majd 10. asszisztját jegyző Müller készítette elő őt is.



Sommer legyőzte a Wintert és kapott gól nélküli meccset jegyzett!

A második félidőben újra kemény lett az időjárás, a bajorok pedig kicsit visszább vettek. Megtehették, hiszen a vendégek rendesen el voltak fáradva csütörtöki EL-meccsük után. Így is voltak helyzetei a hazaiaknak, de azok Ronnow kapus szép védései miatt nem mentek be.

Örömhír volt Sadio Mané visszatérése, aki a 65. percben állt be csereként. Mathys Tel és az új szerzemény Joao Cancelo is játszott, akárcsak Gnabry és Sané.

A következő mérkőzés márciusban lesz: 4-én a Stuttgart otthonába utazik a csapat egy újabb bajnoki mérkőzésre, majd 8-án jön a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-visszavágó!

A mérkőzés összefoglalóját alább, míg a jegyzőkönyvét és statisztikáit ezen a linken tekinthetitek meg.

Sima siker a nagy rangadón | Összefoglaló: Bayern 3-0 Union
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top