Bundesliga

Alonsóék nyertek | Leverkusen 2-1 Bayern



A Bayern München 2-1-re kikapott a Bayer Leverkusen együttesétől a Bundesliga 25. fordulójában.

A liga rekordgyőztese Eric Maxim Choupo-Moting nélkül utazott az európai helyekért küzdő Bayer 04 otthonába. Julian Nagelsmann kettő változtatást eszközölt a kezdőben az Augsburg elleni 5-3-hoz képest: Goretzka visszakerült, ahogy Müller is, Gnabry és Musiala pedig a padon foglalt helyet.



A találkozó hazai mezőnyfölénnyel indult. Demirbay többször is megpróbálta Sommer kapujába ívelni a labdát szögletből, de nem járt sikerrel. A nyomást átvészelte a Bayern és az első helyzetéből megszerezte a vezetést: Cancelo adta be Goretzkának, aki visszatette Kimmich elé, a pótcséká pedig kapura lőtt és ugyan egy leverkuseni védő beletette a lábát a próbálkozásba, bepattant a játékszer a kapuba.

A hátrányba kerülés tudatában sem állt le a ‘Kusen, amely ugyan nem talált be a szünetig, a párharcokban bőven felülmúlta a Bayernt, amely nem igazán tudott hosszú összjátékokat bemutatni.

Nagelsmann úgy reagált a visszafogott teljesítményre, hogy lehozta a nagyon eltűnő Manét, illetve Müllert és Joao Cancelót is lecserélte. A helyükre Gnabry, Musiala és Coman állt be.



Image

Ami azt illeti, a továbbiakban sem sikerült meggyőző teljesítményt nyújtani, a Leverkusennek pedig húsz perc alatt egészen elképesztő módon jött össze a fordítás: az 53. percben Pavard rálépett Adli bokájára a tizenhatoson belül, a cipő pedig lejött a fiatal támadó lábáról. Ennek ellenére a játékvezető, Tobias Stieler sárgát adott neki műesésért, azonban nem sokkal később, némi VAR-ozgatás után visszavonta azt és büntetőt ítélt a Leverkusennek. Palacios állt oda és kiegyenlített.

A Bayern ezután sem ébredt fel igazán, az eset pedig gyakorlatilag megismétlődött a 71. minutumban: Upa rúgott oda Adlinak, aki ezúttal is sárgát kapott, de a bíró fülére szóltak, hogy ismét vissza kéne vonni azt. Stieler megnézte az esetet és annulálta a lapot, majd ismét befújt egy tizit. Palacios ezt is berúgta.

A Bayern csapatába a végére jött Stani és Tel is, és ugyan volt még pár lövése a csapatnak, nem jött össze a pontszerzés.



A csapat visszacsúszott a tabella második helyére, mivel a BVB 6-1-es sikert aratott a fordulóbeli találkozóján. Mindezt a válogatott szünet, és az azt követő, április elsejei Der Klassiker előtt.

A mérkőzés jegyzőkönyvét és statisztikáit ezen a linken, az összefoglalóját pedig alább tekinthetitek meg.

Alonsóék nyertek | Leverkusen 2-1 Bayern
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top