Bundesliga

„Nem kell szégyellnünk, hogy szoros a verseny az élen” | Sajtótájékoztató: Mainz-Bayern



Thomas Tuchel a Mainz elleni idegenbeli bajnoki előtt nyilatkozott a sajtónak.

A Bajnokok Ligája-búcsút követően már csak egy sorozatban érdekelt a Bayern München. A szezonhajrá első állomása Mainz, ami Tuchel edzői profikarrierjének első helyszíne is volt egyben. A helyi csapat, a 05-ösök ráadásul kilenc mérkőzés óta veretlenek, ami nagyszerű teljesítmény tőlük. Vezetőedzőnk erről, illetve néhány másik témáról is beszélt a Bayern sajtószobájában összegyűlő riportereknek.



A kerethelyzetről: Mindenki bevethető (az eltiltott Pavardon kívül).

Az ellenfélről: Nagyon nehéz lesz, legalábbis ahogy én látom a tapasztalataimon keresztül. Az a feladat, hogy a kiesés után két nappal már Mainzba utazzunk, ott pedig nyerjünk. Ők nagyon intenzíven fel fognak készülni belőlünk. Készen kell állnunk a holnapra, az elvárásokra és a Mainz fizikális erejére is.

Müllerről: Én is rajongok érte, nagyon kedvelem őt. Döntenünk kell a kezdőről a Mainz ellen is. Csak az a két (City elleni) mérkőzés, amin nem volt a kezdőben, az volt olyan meccs, amit nem igazán neveznék „Müller-mérkőzésnek”. Minden másikat igen. Nagyon örültem annak, ahogyan reagált a tegnapi edzésen. Ő persze nem boldog, ha nem játszik, de igazi profiként, példamutatóan áll a szituációhoz. Semmi személyes nincs a dologban. Segít a keretnek, fontos tagja a csapatnak. Néha olyan döntéseket kell hoznom, ami egyes labdarúgóknak nem imponáló.

Mathys Telről: Még nem döntöttünk a jövőjéről. Látjuk, mire képes. A robbanékonysága és a befejezései is kiválóak. Ezt a szintet fenn kell tartania. Egyelőre a padról való beállás a szerepe.



A helyzetkihasználásról: Ez az egyik legnehezebb probléma, mert igazi kihívás megoldást találni rá. Mutogathatok videókat is, de nem tudom, mennyire segít. Sanénak a Freiburg és a City ellen is nagy helyzetei voltak. Fontos a hatékonyság ezen a szinten. Tudjuk, hogy megvannak a lehetőségek, de erről szerintem nem kell olyan sokat beszélnünk nyilvánosan. Hiányzik belőlünk némi elszántság és „egoizmus”. Én egyetlen egyszer sem találtam be a pályafutásom során, de azt tudom, hogy hideg fej kell az ilyen helyzetekhez.

A BL-kiesésről: Meg tudom érteni, hogy az, hogy három éve nem vagyunk ott a BL-elődöntőben, nem számít elégséges teljesítménynek. Nem szabad elfelejtenünk, kik a versenytársaink Európában. Szerintem egy negyeddöntős kiesés nem krízis. Egy kicsit realisztikusnak kell lennünk. Persze a célunk, hogy a következő idényekben továbbjussunk.

A „krízishelyzetről” és a vezetőségről: A klub körül elég nyugodt a légkör jelenleg. Nem tapasztaltam ennek az ellenkezőjét. Oli (Kahn) és Brazzo is megoldásokat keres. Semmit sem olvastam róluk. Nem akarom kommentálni a pletykákat. Van pár olyan dolog, amit nem lehet befolyásolni. A Bayern a figyelem központjában áll.

A Bundesliga fontosságáról: Megtapasztaltam Franciaországban, hogy milyen az, amikor egy bajnoki címet természetesnek vesznek egy klubnál. Ez a sorozat olyan, mint egy maraton, ahol a folyamatosság a lényeg. Nem kell szégyellnünk, hogy szoros az állás az élen, ahogy azt sem, hogy a Mainz ellen nehéz lesz. Nyilván nem fognak nekünk annyira örülni, mintha egy esélytelenebb nyert volna.

„Nem kell szégyellnünk, hogy szoros a verseny az élen” | Sajtótájékoztató: Mainz-Bayern
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Hivatalos: Anthony Barry a Bayern új másodedzője

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top