Bundesliga

„Teljes mértékben vállalom a felelősséget a szezon végéért” | Sajtótájékoztató: Köln-Bayern



Thomas Tuchel a Köln elleni szezonzáró bajnoki előtt nyilatkozott a sportriportereknek.

Holnap délután fél négytől játsszák az utolsó találkozókat a Bundesliga 2022/23-as idényében. A Dortmund vezet két ponttal és amennyiben meg tudja tartani előnyét a Mainz elleni mérkőzésének lefújása után is, 2012 után ismét német bajnok lesz. A Bayernnek tehát nem a saját kezében van a sorsa.

Mutatjuk, miket mondott a sajtónak az évadzáró előtt vezetőedzőnk, Thomas Tuchel!



A kerethelyzetről: Choupo készen áll a játékra. Már egy hete a csapattal edz. Lucast felelőtlenség lenne keretbe nevezni. Ő, Neuer, Davies és Wanner nem játszhat.

A bajnoki versenyről: Nem kell néznünk a másik meccset, hiszen nekünk muszáj nyernünk. Csak utána van értelme megnézni, hogyan alakul a Dortmund mérkőzése. Bármi megtörténhet. Kell egy kis segítség majd. Elég egy piros lap, egy pontrúgás és bármi megváltozhat egy találkozón. A mi feladatunk viszont az, hogy mindent kiadjunk magunkból, függetlenül a másik pályán lévő eredményről. Bármi is legyen holnap, ez nem lesz egy kielégítő szezon.

A mutatott játékról: A szakértők biztosan jobban tudják. Tudjuk, hogy rossz eredmények is születtek a közelmúltban. Nyilván ha jobban játszanánk, más lenne a helyzet. Túl sokszor csesztük el a dolgokat, ezért vagyunk ebben a helyzetben. A mi dolgunk az, hogy gyorsabban, dominánsabban, folyékonyabban és pontosabban focizzunk.

A meccsről: Egy szenvedélyes közönségre és ellenfélre számítok. A Köln rengeteget fut és nagyon magasan támad le. Éppen ezért sokszor a fizikai adottságaikra támaszkodnak, ezzel próbálnak magasan labdát szerezni. Nagyon nehéz gólokat rúgni Kölnben, még nehezebb nyerni. Teljes szintű összpontosítás kell, hogy megnyerjük az apró párharcokat.



Image

„Meglepődtem a Lucas-pletykákon!”

A vakációról: Természetes, hogy a szezon végén minden játékos még utoljára bele akar adni mindent és az is, hogy várják, hogy pihenhessenek.

Hernándezről és a vele kapcsolatos PSG-pletykákról: Láttam a szalagcímeket és meglepődtem. Az én terveimben nagy szerepe van. Igazi vezér, ezt már elmondtam, azóta pedig nem változott a véleményem.

Arról, hogy továbbra is Kimmich fogja-e elvégezni a pontrúgásokat: Igen, ő a legjobb választás. A statisztikák nem igazolják azokat, akik szerint nem hatékony. Egyébként dolgozunk ezen a területen is Anthony Barry másodedzővel. Ameddig ő azt ajánlja és mondja, Joshua fogja elvégezni ezeket a helyzeteket.

A Kahnnal és Brazzóval közös munkájáról: Mindketten kulcsfontosságú kontaktok számomra. Kerettervezési fázisban vagyunk. Túl nagy eltérések voltak a meccsenkénti teljesítményeink között. Ezért is igyekszünk a legjobb döntéseket hozni a klubért.

Arról, hogy trófea nélkül zár a csapat és hogy ez az ő felelőssége-e: Igen, teljes mértékben. Amint felkerül az aláírásom a szerződésre, én állok az oldalvonal mellett és én tartom az edzéseket, muszáj vállalnom a felelősséget.

„Teljes mértékben vállalom a felelősséget a szezon végéért” | Sajtótájékoztató: Köln-Bayern
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Először nyerni kell, aztán lehet átnézni Dortmundba | Beharangozó: Köln-Bayern

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top