Hivatalos

Hivatalos: Jan-Christian Dreesen az új vezérigazgató



Már nem Oliver Kahn a Bayern München vezérigazgatója, jelentette be tegnap a klub. Hasan Salihamidzic is távozott a sportigazgatói posztjáról. Ezeket a döntéseket a felügyelőbizottság hozta meg, ahogy azt is, hogy a jelenlegi alelnök, Jan-Christian Dreesen legyen az új CEO.

A Bayern gazdasági társaságának felügyelőbizottsága az 55 esztendős Jan-Christian Dreesent nevezte ki Oliver Kahn utódjaként a vezérigazgatói pozícióba. Dreesen az elmúlt tíz évben a társaság alelnökeként tevékenykedett és ősszel bejelentette, hogy a szezon végén távozik a klubtól, hogy új kihívásokat keressen. Sajtóhírek szerint a DFL nagyfőnöki posztjára hajtott.

Herbert Hainer, a Bayern elnöke hivatalos nyilatkozatában elmondta, „Jan-Christian Dreesen elképesztő munkát végzett az elmúlt tíz évben. Tetőtől talpig ismeri a klubot, a Bayernért él. Nagyon örülünk, hogy vállalta ezt a feladatot. Most elkezdhet dolgozni anélkül, hogy kellene neki egy kis idő a körülmények megismeréséhez. Pont ez az, ami ebben a helyzetben kell a klubnak.”

A CEO-t bemutató sajtótájékoztatót itt tudjátok elolvasni!

Dreesen bemutatkozott: Ami a pályán történik, az a klub életét is tükrözi



„Először is szeretném megköszönni a felügyelőbizottságnak a belém vetett bizalmat. Érdekes, mert máshogy alakult volna a jövőm, de amikor a Bayern hív, akkor mindent félre kell tenni. Mindig is közel állt a szívemhez ez a klub. Minden energiámmal azon leszek, hogy sikeresek legyünk a Bayern Münchennel. Aki ismer, tudja, mennyit jelent számomra ez az egyesület, a dolgozók és a szurkolóink.” – nyilatkozta hivatalosan az új vezérigazgató.

Dreesen 2013 februárjában lett a Bayern vezérkarának tagja. 2014 februárja óta tölti be az alelnöki pozíciót. 1967 szeptemberében született az észak-németországi Aurich községben. Üzleti diplomát szerzett, majd gyakornokként a HypoVereinsbank elődjénél, a Bayerische Vereinsbanknál kezdett dolgozni. Itt igazgatói szerepig jutott, később pedig az UBS Németország elnöke is volt. Ezután a Bayerische Landesbank vezetőségében látott el fő banki feladatokat.

Eddig a pénzügyért, a HR-ért, a merchandisingért és a licencelésért, a jegyértékesítésért, a biztonságért, az IT- és technológiarészlegért, valamint a Bayern létesítményeinek irányításáért felelt, emellett pedig feladata volt a szurkolói klubok támogatása, a jogi események menedzselése, illetve a Bayern gazdasági társaságának társadalmi képviselete és az Allianz Arenával való kapcsolattartás is. 2016 óta ő képviselte a klubot a DFL kilenctagú végrehajtó bizottságában.

via Bayern München

Hivatalos: Jan-Christian Dreesen az új vezérigazgató
2 hozzászólás

2 hozzászólás

  1. Pingback: Hivatalos: Kahnt és Brazzót is kirúgták

  2. Pingback: Dreesen bemutatkozott: Ami a pályán történik, az a klub életét is tükrözi

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top