Hivatalos

Hivatalos: Christoph Freund lesz a Bayern új sportigazgatója



A Bayern vezetősége a Red Bull Salzburg szakemberét nevezte ki a megüresedett sportigazgatói posztra.

Szeptemberben, az átigazolási időszak lezárta után áll munkába a Bayernnél Christoph Freund, akit ma jelentett be a német rekordbajnok. A 46 éves osztrák lesz Hasan Salihamidžić utódja, akit még az előző idény végén menesztett a klub Oliver Kahnnal együtt.

Sajtóhírek és a nyilatkozatok alapján Freund közösen fog dolgozni Marco Neppével, akiről eddig hetente jelentek meg hírek, miszerint elhagyhatja a Bayernt. Neppe volt Brazzo jobbkeze és nemrég a vezérigazgató, Jan-Christian Dreesen is agyondicsérte.



Nyilatkozatok

Jan-Christian Dreesen: Nagyon örülünk annak, hogy egy ilyen tapasztalt és sikeres sportigazgatót nevezhettünk ki a Bayern München élére. Biztosak vagyunk benne, hogy ő a megfelelő személy arra, hogy erősítse a csapatot, együtt dolgozva Thomas Tuchellel és a technikai igazgató Marco Neppével. Abban egyeztünk meg a Red Bull Salzburggal, ahol Christoph lenyűgöző munkát végzett, hogy ezt a transzferablakot még ő fogja alakítani munkáltatójával és szeptember elejéig még nem csatlakozik hozzánk.

Christoph Freund: Miután beszéltem a Bayern München vezetőségével, biztossá vált bennem, hogy el akarom fogadni ezt az új kihívást. Alig várom, hogy beleadjak mindent és biztosítsam, hogy a klub sikeres maradjon a jövőben és továbbra is a világ topklubjai közt maradjon, amely inspirálja drukkereit a szórakoztató focijával. Számomra fontos, hogy egy klubnak legyen identitása, a Bayern pedig ebből a szempontból tökéletes. Nagyon hálás vagyok a Salzburgban töltött 17 évemért.



Christoph Freund: FC Bayern München und sein neuer Sportdirektor - sie nennen ihn »Mastermind« - DER SPIEGEL

Elképesztően sikeres volt irányítása alatt a csapat.

A salzburgi születésű Freund játékoskarrierje után 2006-ban került a Red Bull-klub alkalmazásába. Először csapatmenedzser volt, majd hat évvel később már sportkoordinátori feladatkört látott el. 2015-ben követte Ralf Rangnickot a sportigazgatói poszton.

Vezetése alatt a klub Európa egyik legnagyobb tehetséggyárává vált, miközben a felnőttcsapat dominálta az osztrák első osztályt. Freund az elmúlt években együtt dolgozott három jelenlegi Bayern-játékossal is: Upamecanóval, Sabitzerrel és Laimerrel.

Sok sikert Münchenben, Christoph!

Hivatalos: Christoph Freund lesz a Bayern új sportigazgatója
2 hozzászólás

2 hozzászólás

  1. Pingback: „Uli Hoeneß a valaha volt legnagyobb menedzser” | Interjú a Bayern új sportigazgatójával

  2. Pingback: „Nem terveztem távozni, de aztán jött a Bayern ajánlata” | Bemutatkozott új sportigazgatónk

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top