Felkészülési meccsek

Tel, Musiala és Sabi is mesterötöst lőtt | Rottach-Egern 0-27 Bayern



A tegernseei edzőtábor egyik fő programjaként tesztmeccset játszottunk a sokadosztályú Rottach-Egernnel. Mutatjuk, mi történt a találkán!

A helyszín a 2500 fő befogadására alkalmas Stadion am Birkenmoos volt. Természetesen teltház fogadta az ország rekordbajnokát. Korábban 2018-ban és 2019-ben is játszottunk barátságos meccset a Kreisklasse 3-ban szereplő kiscsapattal: először 20-2, majd 23-0 volt az eredmény a müncheniek javára.

A hazaiaknál a helyi rendőrkapitány, Franz Pijecko volt a csapatkapitány, a kezdőben pedig ott volt egy ikerpár is, Ferhat és Samet Yilmazer. Utóbbi ráadásul egyik olvasónk, Márk munkatársa. A második félidő első tizenöt percében pályára lépett az 53 esztendős Markus Dolenga is, aki helyi legendának számít.

Manuel Neuer, Thomas Müller és Matthijs de Ligt sérülés miatt nem lett a keretbe nevezve – egyébként mindhárman közel vannak a visszatéréshez. Yann Sommer és Alexander Nübel sem volt ott a mai keretben. Ez jelentheti azt is, hogy mindketten a távozás kapujában állnak. Előbbiért az Inter, utóbbiért a Stuttgart vagy a Leeds lehet a befutó. A nemrég a profikhoz felkerülő Tarek Buchmann izomsérülés miatt hiányzott.

Thomas Tuchel első nem hivatalos kezdője így nézett ki: Ulreich – Davies, Upamecano, Pavard, Mazraoui – Laimer, Kimmich – Sané, Musiala, Gnabry – Tel. A fiúk az új hazai mezt viselték az összecsapáson.



Image

Közös kép a mérkőzés előtt.

Az első gólt a tavalyi szezon utolsó találatát jegyző Jamal Musiala lőtte a 3. percben, miután balról becselezett a kapu elé. Egy perc se telt el és jött a következő: Serge Gnabry érkezett a kapu torkában Alphonso Davies lapos beadására. Asszisztja után a 8. percben be is talált a kanadai, megszerezve a harmadikat. Mario Weiß ezután két szép védést is bemutatott, de a 12. percben Gnabry, a 13. minutumban pedig Musialának is sikerült meglőnie a másodikját. A következőt a bemutatkozó Konrad Laimer szerezte a hét perccel később. Szépen bújt ki a védők közt és látványosan átemelte Weiß kapust.

Mathys Tel egy-két helyzetet kihagyott, majd egy lesgólt is szerzett az első húsz percben, de a huszonkettedikben egy átlövéssel meglőtte a Bayern hetedik találatát az este során. A 18 éves csatár olyannyira belejött a lövöldözgetésbe, hogy három perc múlva gurított még egyet, majd három perc múlva még egyet! Második és harmadik gólja közt Noussair Mazraoui is feliratkozott a jegyzőkönyvbe: a marokkói nagyon szépen csavarta be a hosszúba a labdát a tizenhatoson kívülről. Ekkor már tízzel ment a Bayern.

A 31. percben Dayot Upamecano egy szöglet után fejelt gólt. Matsnak a 34. percben összejött a mesternégyes, majd egy fél perc múlva Leroy Sané is megtapasztalhatta, milyen a góllövés az új hazai mezben. Musiala aztán már a 14-et lőtte a 36. percben, hogy aztán előkészítse Telt, aki öt perccel a szünet előtt már az ötödikjét rúgta. Hogy igazán teljes legyen ez a párperces történet, a francia 30 másodperccel később kiszolgálta Jamalt, aki a biztonság kedvéért lőtt még egyet a 44. percben. Ennek köszönhetően 18-0-val ment pihenőre a két csapat.



Új 22-esünk is játszott egy félidőt.

A második játékrészben így startoltunk: Schenk – Guerreiro, Stanišić, Sarr, Kabadayi – Sabitzer, Goretzka – Mané, Gravenberch, Coman – Choupo-Moting.

A sorcsere után Marcel Sabitzer használta ki Weiß kapus hibáját a gólvonalon és megkezdte a gólgyártást a második játékrész 4. percében. Az 55. percben nem gólt jegyezhettünk fel, hanem azt, hogy Eric Maxim Choupo-Moting cserét kért, a helyére pedig Paul Wanner ugrott be. A SPORT1 infói szerint a térde fájt a kameruninak, miután ütközött a hazaiak hálóőrével. Az öltözőben megkezdték a sérülés kezelését.

Viszonylag sok idő kellett a 20. gólig, de azután nagyon beindult Sabi: a 72. percben már a mesterötösét ünnepelte, a Bayern pedig eljutott a 23-ig, hogy aztán Raphaël Guerreiro berúgja a 24-et. Ez azt jelentette, hogy biztosan ezen a napon rúgtuk a legtöbbet a Rottach kapujába, mióta találkozgatunk velük. Sadio Manénak mindeközben több helyzete is volt, de nagyon nem ment neki a kapu előtt.

Ryan Gravenberch lőtte a legszebbet az este folyamán: nagyszerűen tekerte be a labdát az ellenfél kapujába. Coman strigulája után a végül csak betaláló Mané fejezte be a gólpartit, így tehát 27-0-ra nyertünk és ha Csupó sérülése nem történt volna meg, tökéletes rajtnak is mondhatnánk ezt a mérkőzést. Ráadásul Tuchel a lefújás után azt is elmondta, hogy Telnek a válla fájt, miután lehozta őt.

A következő mérkőzés a Manchester City elleni felkészülési meccs lesz július 26-án, miután megérkezünk az ázsiai turné első állomására, Japánba.

Tel, Musiala és Sabi is mesterötöst lőtt | Rottach-Egern 0-27 Bayern
1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Hivatalos: Sabitzer a Borussia Dortmundhoz igazolt

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top