Legendák

Pizza-gól és Luiz Gustavo-rakéta! | Bayern Legendák 2-1 Dortmund Legendák



A hivatalos csapatbemutató előtt gálamérkőzést rendeztek az Allianz Arenában. 45 ezer szurkoló látogatott ki a 2013-as triplázás 10. évfordulója alkalmából rendezett eseményre.

A Bayern legendakeretében Starke, Dante, van Buyten, Mandžukić, Makaay, Zé Roberto, Rafinha, Pizarro, Boateng, Linke, Contento, Raeder, Butt, Riedmüller, Ranković, Ottl, Augenthaler, Élber, Olić, Luiz Gustavo és az utolsó pillanatban beugró Schweinsteiger szerepelt. Giovane Élber ráadásul pont ma ünnepelte az 51. születésnapját.

Ott volt a stadionban a 2013-as keret majdnem minden tagja, illetve Jupp Heynckes és edzői stábja, benne Hermann Gerlanddal és Toni Tapalovićcsal. Philipp Lahm, Manu Neuer és Thomas Müller is jelen volt, de egyikük sem focizott. Franck Ribéry és Arjen Robben viszont nem tudott elmenni az eseményre.

A Borussia Dortmund mezét Weidenfeller, Sven Bender, Petrić, Dedê, Großkreutz, Kirch, Schieber, Odonkor, Santana, Schmelzer, da Silva, Tanko, Leitner és Heinrich viselte.

A nyár során némi renováláson ment keresztül a stadion: a legalsó karéj sarkai állószektorokká lettek átalakítva, ráadásul debütált az új hibrid gyep is.



Image

A pályán.

A 11. percben Diego Contento megindulása után Bastian Schweinsteiger készítette elő az első gólt. Claudio Pizarro kapta meg tőle a labdát a kapu előtt és nagyon higgadtan gurította el azt Roman Weidenfeller mellett. A Fußballgott aztán 20 perc után lefeküdt a gyepre és cserét kért.

A szünet után is lőtt egy gólt a Bayern Luiz Gustavo révén: a brazil egészen nagyszerűen találta el a labdát a tizenhatoson kívül és igazi rakétát ragasztott Weidenfeller kapujába. Még a középpályás kisfia is beszaladt ünnepelni a szintén születésnapos édesapjához.

A legendaegyüttes legidősebb tagja, a 65 esztendős Klaus Augenthaler is játszott az utolsó öt percben. A meccs legvégén Kevin Großkreutz is nagyszerű gólt lőtt. A szintén ikonnak számító Knut Kircher ezután lefújta a 2×30 perces találkozót.



Image

Az öltözőben.

Nyilatkozatok

Claudio Pizarro: Olyan volt gólt lőni, mint a régi szép időkben. Lehet, hogy perui vagyok, de nem vagyok hozzászokva a forróságban focizáshoz. A triplázás egyébként életem legszebb emléke. Egy igazi csapat voltunk, ezt pedig ma is megmutattuk.

Roy Makaay: Nem volt tervben, hogy Schweini is játszani fog, de pont ez tette az egészet jobbá. Nagyszerű érzés volt itt lenni. Szuper, hogy ennyien eljöttek.

Jupp Heynckes: Óriási öröm, hogy láthatom a korábbi csapatomat. Ebben a stadionban ünnepeltük a legnagyobb sikereinket. Gyorsan elrepült ez a 10 év. Köszönöm a játékosoknak, hogy eljöttek, de legfőképpen a drukkereknek vagyok hálás, hiszen ők a legfontosabb szereplői a futballnak.

Pizza-gól és Luiz Gustavo-rakéta! | Bayern Legendák 2-1 Dortmund Legendák
Hozzászólnék

Szólj hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

To Top